Chindia – Petrolul | Cornățeanu, curajos înaintea derby-ului de la Târgoviște: „Prefer astfel de meciuri. Am încredere în jucătorii mei”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 16:29 Campionat
Chindia - Petrolul | Cornățeanu, curajos înaintea derby-ului de la Târgoviște:**

Petrolul are un meci extrem de important în etapa a 24-a a Ligii 2, duminică, de la ora 15:00. Echipa ploieșteană se deplasează la Târgoviște, pe terenul Chindiei, rezultatul jocului putând conta serios în lupta pentru promovare. Cele două echipe sunt vecine de clasament imediat sub podium, dâmbovițenii având un punct avans, 50 față de 49.

Sub presiunea precedentului rezultat înregistrat în campionat, egalul de pe teren propriu cu Metaloglobus (scor 1-1), cât și a victoriei Snagovului cu Brăila, scor 1-0, rezultat care i-a detașat pe ilfoveni pentru moment în fruntea Ligii 2, Petrolul se vede pusă în situația de a juca meciul de la Târgoviște cu „cuțitul la os”, atâta vreme cât un eventul insucces ar putea avea consecințe dramatice în ceea ce privește lupta pentru promovare, scrie tocmai site-ul oficial al echipei ploieștene.

Acest lucru nu-l sperie însă pe antrenorul Mugurel Cornățeanu, care spune că „prefer astfel de meciuri, în care întâlnim echipe care sunt dispuse să joace fotbal, și am încredere în jucătorii mei, fiind convins că vor da totul pentru a obține un rezultat pozitiv, care să ne ajute în cursa promovării”. Curajos Cornățeanu, deși runda trecută n-a fost în stare să bată pe teren propriu o echipă inferioară valoric, însă care acum e încrezător că se poate obține o victorie chiar la Târgoviște, pe terenul unei echipe cu care se luptă pentru promovare, care are un lot omogen și care la finalul sezonului trecut a ratat la penalty-uri barajul pentru Liga 1.

Petroliștii au intrat de astăzi în cantonament, iar pentru meciul cu Chindia are mai multe indisponibilități. „Căpitanul” Laurențiu Marinescu și mijlocașul Marius Chindriș sunt suspendați, în vreme ce Sebastian Ghinga, cel care a suferit o ruptură musculară în jocul de la Târgu Jiu, va mai lipsi încă o săptămână. Nici Alexandru Stoica, împrumutat de la Viitorul, nu va putea fi folosit, acesta urmând să suporte o intervenție chirurgicală la menisc, lucru ce-l va face indisponibil tot sezonul.

În meciul tur, desfășurat pe „Ilie Oană”, Petrolul s-a impus cu 2-0, prin golurile lui Florin Plămadă (27) și Sergiu Arnăutu (78), după ce a avut în fața Chindiei una dintre cele mai bune apariții din prima parte a sezonului.

Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 16:29 Campionat
Pe aceeași temă