Chindia n-a avut nicio emoție la Mioveni. Moldovan și lupta strânsă pentru promovare: „Trebuie să ținem trena acolo, sus, și să fim în spatele lor. O să recuperăm”

Marius ANGHEL 16 Mar. 2019, 10:09 Campionat
Chindia n-a avut nicio emoție la Mioveni.** Moldovan și lupta strânsă pentru promovare:

Chiar dacă antrenorul Mioveniului, Daniel Oprița, spunea înaintea meciului cu Chindia că știe foarte bine jocul echipei antrenate de Viorel Moldovan și că speră să o învingă pe teren propriu, formația târgovișteană aproape că nu a avut nicio problemă în a se impune în etapa a 25-a. Chindia a deschis scorul după 25 de minute, iar misiunea i s-a simplificat pentru repriza secundă, după ce Ionuț Rădescu a fost eliminat chiar înaintea de pauză. În partea a doua a jocului s-a marcat de patru ori, de trei ori făcând-o dâmbovițenii, astfel că s-au impus cu 4-1, au luat toate punctele și au urcat, cel puțin pentru o noapte, din nou pe poziția direct promovabilă, pe 2, la un punct sub liderul Sportul Snagov.

La finalul meciului, Viorel Moldovan era mulțumit că echipa sa s-a răzbunat după ce în tur pierduse cu 0-2 pe teren propriu în fața Mioveniului. Antrenorul Chindiei a fost mulțumit de joc și a spus că tot ceea ce contează este că s-a reușit victoria.

„Știam că nu o să avem un meci ușor, aici, la Mioveni. În turul campionatului am pierdut trei puncte importante pe teren propriu. Astăzi am reușit să le recuperăm. Consider că am făcut un joc foarte bun, chiar dacă la 2-0 am lăsat puțin adversarul, eu știu… Poate a intervenit și o anumită relaxare, știind că adversarul e în inferioritate numerică, ca să vină să ne pună anumite probleme, dar am reușit să închidem jocul, să facem 3-1 și, pe final, 4-1. Până la urmă, punctele sunt importante, le-am obținut astăzi și rămânem în cursa pentru promovare. Suntem acolo, în față, și orice punct contează”, a spus Moldovan la finalul meciului, la microfonul DigiSport.

„Trebuie să ținem trena acolo sus”

Viorel Moldovan a comentat și lupta strânsă din acest sezon pentru promovare, în acest moment, în Liga 2, primele cinci clasate fiind foarte apropiate ca puncte. Sportul Snagov, Academica Clinceni, Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești sunt celelalte formații care se bat, alături de Chindia, pentru cele două locuri care duc direct în Liga 1. Moldovan e sigur însă că se vor pierde puncte și sita va cerne echipele care, într-adevăr, sunt pregătite să joace în elită.

„E foarte comprimat clasamentul în față, acolo. Sunt cinci echipe și niciuna nu s-a încurcat. Hai să spunem că am trecut de meciurile dificile odată cu terminarea acestui joc. Asta nu înseamnă că ceea ce va urma va fi ușor. Oricum, o să vină rândul și celorlalte să joace împotriva unor adversari mai redutabili, mă refer la cei din fruntea clasamentului, și se vor pierde puncte, fără îndoială. Noi trebuie să ținem trena acolo și să fim, tot timpul, în spatele lor. O să recuperăm și sper să revenim pe poziția care ne dă posibilitatea să promovăm direct la finalul sezonului”, e de părere Viorel Moldovan.

Chindia s-a impus cu 4-1, vineri seară, la CS Mioveni, în etapa a 25-a a Ligii 2, după golurile marcate de Mădălin Martac (25), Cristian Cherchez (60 – pen.), Mihai Neicuțescu (81) și Daniel Florea (90+3), respectiv Simon Măzărache (63). Târgoviștenii au deschis scorul după o gafă a portarului Valentin Sima și au jucat a doua repriză în superioritate numerică, după ce Ionuț Rădescu a fost eliminat chiar înainte de pauză.

După 25 de etape, Chindia se află, provizoriu, pe locul 2 în Liga 2, cu 54 de puncte, cu unul sub liderul Sportul Snagov și tot cu unul peste Universitatea Cluj, ambele echipe urmând să joace mâine, respectiv astăzi. În etapa următoare, Chindia joacă duminică, de la ora 15:30, pe teren propriu, cu Daco Getica București.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 16 Mar. 2019, 10:09 Campionat
Pe aceeași temă