Chindia, marea câștigătoare a etapei de Paște. S-a apropiat de lider și s-a distanțat de urmăritoare. Viorel Moldovan: „Nimeni și nimic nu ne va opri din drumul nostru spre promovare”

Marius ANGHEL 28 Apr. 2019, 11:31 Campionat
Chindia, marea câștigătoare a etapei de Paște. S-a apropiat de lider și s-a distanțat de urmăritoare.** Viorel Moldovan:

Etapa a 32-a a Ligii 2 s-a dovedit una excelentă pentru Chindia Târgoviște. Echipa lui Viorel Moldovan a câștigat derby-ul cu liderul Academica Clinceni (scor 1-0), în timp ce toate contracandidatele la promovare au pierdut. „U” Cluj a cedat acasă cu Ripensia (2-3), Sportul Snagov în deplasare la Metaloglobus (0-1), iar  Petrolul pe „Ilie Oană” cu Daco-Getica (1-3).

Golul marcat de Liviu Mihai (20′) a apropia Chindia la trei puncte de prima clasată și a îndepărtat-o la patru puncte de „U” Cluj, la șapte de Snagov și opt de Petrolul, iar din acest sezon mai sunt de disputat doar șase etape.

La finalul meciului cu Clinceni, antrenorul Viorel Moldovan era extrem de fericit de victoria la scorul lui preferat și de jocul făcut de elevii săi. Totuși, antrenorul Chindiei a avut cuvinte de laudă și pentru jucătorii Academicii.

„A fost un meci la intensitate maximă. Sunt trei puncte enorme pentru noi. Am reușit să recuperăm puțin din distanța de șase puncte față de Clinceni, o echipă extraordinară, foarte bună, o echipă cu jucători interesanți, tineri de perspectivă, o echipă care nu întâmplător este pe primul loc al clasamentului, cu cea mai bună apărare, al doilea cel mai bun atac. Știam că vom avea un meci dificil. Au venit, au încercat să joace, trebuie să apreciem acest lucru. Am reușit să facem diferența în prima repriză, la acea fază fixă, după care am reușit să conservăm acest rezultat de 1-0. Chiar dacă mi-aș fi dorit să trăim mai puțin periculos, să închidem meciul și să facem 2-0. Până la urmă, e rezultatul meu preferat și mă bucur enorm de mult că am reușit să câștigăm cele trei puncte. E important pentru noi, mă bucură foarte mult atitudinea echipei, implicarea tuturor jucătorilor. Mă bucură faptul că am reușit să fim un grup unit, un grup extraordinar și eu spun că nimeni și nimic nu ne va opri din drumul nostru spre promovare”, a spus, la microfonul DigiSport, Viorel Moldovan.

„Suntem mai aproape ca niciodată de promovare”

Pentru a fi sigură de promovarea directă în Liga 1, Chindia trebuie, în acest moment, să câștige cinci dintre ultimele șase meciuri rămase de disputat din acest sezon. „În capul meu, de când am venit la Chindia Târgoviște, am avut numai această promovare și suntem mai aproape ca niciodată. Sper din tot sufletul să o obținem direct de pe locurile 1 sau 2, de ce nu, să nu jucăm barajul. Astăzi, jos pălăria în fața lor. Au muncit extrem de mult, mai ales în repriza a doua. Nu a fost deloc ușor. E bine când se termină cu bine”, a mai declarat Moldovan.

Chindia mai are meciuri cu Sportul Snagov (d), CS Balotești (a), Pandurii Târgu Jiu (d), Metaloglobus (a), Luceafărul Oradea (a) și Energeticianul (d).

„Deja în fotbalul nostru e multă polemică și mult can-can. Vreau să-mi îndeplinesc obiectivul. Altceva chiar nu mă interesează”

Întrebat despre comentariile celor de la LPF și FRF, dar și a tot mai multor „voci” din fotbalul românesc, care nu-și mai doresc echipe mici și fără condiții în Liga 1, Viorel Moldovan a spus că această problemă nu-l privește, considerându-le polemici și can-can-uri. Antrenorul se gândește doar la promovare.

„Nu vreau să comentez. Deja în fotbalul nostru e multă polemică și mult can-can. Vreau să stau deoparte de astfel de lucruri, vreau să îmi focusez energia doar pe promovare și să le transmit băieților această atitudine, acestă mentalitate. Alte aspecte nu mă interesează și nu vreau să le discut, cine pe cine deranjează. Chiar nu vreau să comentez. Cât privește stadionul, s-au făcut unele demersuri și vom vedea ce va fi. Din punct de vedere sportiv, eu vreau să-mi îndeplinesc obiectivul. Altceva chiar nu mă interesează, unde vom juca. Vreau să fac abstracție de aceste lucruri. Mai avem șase jocuri. Trebuie să le pregătim ca atare, să fim concentrați până la final și să promovăm, după care vom vedea ce va fi”, a transmis Viorel Moldovan, care nu are nimic împotrivă că jucătorii îi spun „Comisarul Moldovan, cel mai mare huligan”: „E plăcerea lor, nu mă deranjează. E o chestie de grup, de stare de spirit pozitivă și nu poate decât să ne face bine aceste lucruri”.

În următoarea etapă, Chindia are un nou meci greu, cu Sportul Snagov, în deplasare, luni, 6 mai, de la ora 18:00. Cu o victorie împotriva ilfovenilor îi va scoate pe aceștia de tot din lupta pentru promovare.

Bucuria de la finalul meciului cu Academica Clinceni:

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: DB-Sport

Marius ANGHEL 28 Apr. 2019, 11:31 Campionat
Pe aceeași temă