Chindia, în cădere! Târgoviștenii nu i-au pus probleme Petrolului. Moldovan dă vina din nou pe presiunea promovării și explică de ce Cherchez nu mai e căpitan, iar Florea a rămas acasă

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 13 Sep. 2018, 15:16 Campionat

Chindia a pierdut și la Ploiești, miercuri seară, 0-2 în restanța cu Petrolul, și a ajuns pe un neverosimil loc 10, în condițiile în care obiectivul anunțat de conducere este promovarea în Liga 1. Sub comanda lui Viorel Moldovan, care antrenase ultima dată în Franța, în toamna lui 2016, Târgoviștea de astăzi e doar o umbră a trupei care în iunie dădea baraj cu FC Voluntari.

Eșecul de pe „Ilie Oană” completează practic o triplă rușinoasă, în care Cherchez &co au marcat un singur gol și au câștigat un singur punct (1-1 cu FC Argeș, 0-2 cu Mioveni, 0-2 cu Petrolul). În aceeași notă tristă de experiment și improvizație s-a prezentat Chindia și la Ploiești, pe o arenă cum probabil nu vom vedea la Târgoviște în următoarea jumătate de secol: Daniel Florea a fost lăsat acasă, după penalty-ul ratat cu CS Mioveni, Stoica a stat aproape o oră pe banca de rezerve, iar puștii pe care ar miza nouă antrenori din zece, Șerban, Ioniță sau Atănase, toți localnici, au văzut meciul la televizor.

A ieșit o nouă prestație lamentabilă, cu o singură ocazie în prima repriză (Cherchez 73, șut în portar) și cu un haos tactic greu de digerat la acest nivel. Petrolul a forțat doar atât cât a trebuit, în fața unei echipe care a ajuns să nu mai sperie pe nimeni. Florin Plămadă (27) a punctat după o fază-școală, pentru ca Arnăutu (78), să înscrie printre picioarele lui Dudea, din nou penibil.

Din final, am consemnat doar prospețimea lui Neguț și șansa lui Aioani la șutul lui Herea (90), pe care scria 3-0.

6.500 spectatori, toți plătitori

Petrolul a reușit o rețetă financiară bună la jocul cu Chindia, în ciuda programării la mijlocul săptămânii. În tribune au fost peste 6.500 de spectatori, dintre care 1.000 de abonați. Tichetele au costat între 8 și 25 de lei, în funcție de locul de pe stadion, iar atmosfera asigurată de gazde s-a ridicat la nivelul unui derby din Liga 1. Și Chindia a avut suporteri pe „Ilie Oană”, aproximativ 80, care în final au cerut insistent demisia lui Viorel Moldovan.

Viorel Moldovan: „Poate nu au fost obișnuiți cu această presiune și, normal, acest lucru se vede în jocul echipei”

La final, la conferința de presă, Viorel Moldovan a acuzat greșelile pe care jucătorii săi le-au făcut din nou și crede că presiunea promovării ar putea fi de vină. „Din păcate, am pierdut și astăzi trei puncte importante pentru noi, vizavi de ceea ce ne-am propus. În ultima perioadă facem destul de multe cadouri adversarilor, suntem generoși, ca să spun așa. Poate există și o anumită presiune pe umerii jucătorilor, vizavi de acest obiectiv pe care noi ni l-am impus, de a promova. Poate nu au fost obișnuiți cu această presiune și, normal, acest lucru se vede în jocul echipei. Oricum, cred că, dacă reușeam să înscriem în prima repriză, la acea acțiune a lui Cherchez, de unu la unu cu portarul, poate că altfel stăteau lucrurile. Dar nu a fost să fie. Rezultatul este corect. Nu sunt mulțumit de ceea ce propunem pe faza ofesnivă. Trebuie să propunem mult mai mult, să fim mult mai incisivi, să ajungem la finalizare, să fim mai dinamici, mai mobili. Din păcate, nu reușim acest lucru în ultimul timp”, a comanetat Viorel Moldovan.

Cherchez trebuie să ofere mai mult pentru a redeveni căpitan, Florea plătește pentru că nu a ascultat

Antrenorul Chindiei a explicat și de ce a schimbat căpitanul, în locul lui Cristian Cherchez, la meciul cu Petrolul, banderola fiind purtată de Mădălin Martac. Moldovan critică atitudinea pe care Cherchez a arătat-o în ultima perioadă.

„Am luat o decizie după meciul cu Mioveni. Nu am nimic personal cu Cristi, e un băiat excepțional, dar eu văd altfel un lider. Pentru mine, liderul unei echipe trebuie să fie catalizatorul numărul 1, trebuie să fie și să dea și să ofere mult mai mult. El are un potențial enorm. Am luat această decizie… Asta nu înseamnă că nu poate să revină și să devină din nou căpitanul echipei. Depinde numai și numai de el. Nu știu și nu mă interesează dacă l-a afectat. Eu sunt antrenor și iau decizii”, a explicat fostul internațional.

Cât privește lăsarea lui Daniel Florea în afara lotului, Viorel Moldovan spune că experimentatul atacant plătește pentru că nu a respectat indicațiile de la meciul cu Mioveni.

„Așa am decis eu. El nu trebuia să execute acel penalty cu Mioveni. Era altcineva desemnat. Și dacă nu respecți anumite aspecte, normal că trebuie să fi pedepsit. Asa nu înseamnă că am ceva cu el și nu poate reveni în lot. trebuie să existe ordine și disciplină. Dacă vor înțelege acest lucru jucătorii, foarte bine, dacă nu, vom vedea unde se va ajunge”, a spus fostul atacant al lui Nantes.

„Trebuie să ne trezim. Nu avem timp de pierdut”

În final, Viorel Moldovan a spus că ar fi preferat să întâlnească Petrolul înainte să-l ia pe Marinescu și sună regruparea, pentru că nu e timp de pierdut dacă se vrea în continuare promovarea.

„Trebuie să ne trezim. Vom avea, sâmbătă, un joc foarte dificil la Daco-Getica, la ora 11:00, și trebuie să ne recuperăm foarte bine. Programul a fost destul de încărcat. Bine, mi-am dorit foarte mult să prind Petrolul înainte de a reuși anumite transferuri. Mă refer aici la Marinescu, la acest Lumu. Noi am făcut bine acea pauză, acea întrerupere, acea amânare a jocului, dar totul este de domeniul trecutului în momentul de față. Trebuie să ne regrupăm, să strângem rândurile și să-i dăm bătaie mai departe. Nu avem timp de pierdut”, a mai declarat Moldovan.

După înfrângerea de la Ploiești, Chindia rămâne cu 10 puncte și cade pe locul 10. Sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 7-a, joacă la București, cu Daco-Getica, echipa de pe locul 11.

PETROLUL PLOIEȘTI – CHINDIA TÂRGOVIȘTE   2-0
Florin Plămadă 27′, Sergiu Arnăutu 78′

Tordai – Olaru, Fl. Plămadă, L. Cazan, Țigănașu – Ghinga (cpt.) – N. Popescu (Lumu 46′), Cl. Herea, Laur. Marinescu, Rob. Grecu (Șaim Tudor 53′) – Arnăutu (Ant. Cruceru 87′)
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Velisar, Antoche, Ciocâlteu
Antrenor: Leo Grozavu

Aioani – Martac (cpt.), Dudea, Vătavu (Nisipeanu 81′), C. Dinu – Mihaiu (Alin Manea 46′), D. Novac, Liv. Mihai, D. Dumitrașcu (Crinel Stoica 57′) – Cr. Neguț, Cherchez
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Gîsă, Rogoveanu, Andr. Lungu
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Arbitru: Andrei Antonie; Asistenți: Iulian Radu și Vlad Bârleanu (toți din București).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Răzvan Păsărică (FC Petrolul)

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 13 Sep. 2018, 15:16 Campionat
Pe aceeași temă