Chindia – CS Mioveni 0-0 | Realitatea cruntă din spatele unui vis frumos. Ce spune un târgoviștean despre șansele minuscule ale Chindiei la promovare

Marius ANGHEL 24 Apr. 2016, 14:26 Campionat
Chindia - CS Mioveni 0-0 | Realitatea cruntă din spatele unui vis frumos.** Ce spune un târgoviștean despre șansele minuscule ale Chindiei la promovare

Chindia a remizat sâmbătă cu CS Mioveni, 0-0 pe „Eugen Popescu”, în runda a patra a play-off-ului Ligii a II-a, dar rămâne la aceleași borne de primele două clasate: șase puncte o despart de liderul Gaz Metan Mediaș și trei de ocupanta locului 2, UTA Bătrâna Doamnă. Asta pentru că cele două au terminat la egalitate meciul direct, primul din dubla din play-off, 1-1 la Arad. Pentru Chindia se încheie o săptămână urâtă, în care speranțele s-au năruit aproape cu totul, la capătul a două egaluri mai triste decât niște înfrângeri.

Nu e mult de spus despre meciul cu Mioveni: 90 de minute s-a jucat la o poartă, cea apărată de Popescu, dar Honciu, Popa, Cherchez, Ispas sau Vătavu, ultimul cu execuția zilei, bară de la 30 de metri, n-au găsit calea spre gol. Nu pot fi acuzați jucătorii lui Nicu Croitoru că nu și-ar fi dorit victoria; ar fi cea mai mare prostie după un joc precum cel de sâmbătă. N-a intrat și gata, și pentru că norocul ține, de obicei, cu cei puternici. Iar Chindia, în afară de suflul entuziast al unor fotbaliști și al tribunei, nu prea are nimic. Despre șansa pe care am avut-o, primăvara asta – și da, vorbim la trecut – ne vom aminti, probabil, cel puțin un deceniu. De ce nu promovăm? Păi, să le luăm pe rând:

Infrastructura e JALNICĂ‚. Ă‚sta e bolovanul cel mare care ne duce la fund. De 20 de ani, nu s-a investit aproape nimic în stadionul „Eugen Popescu”. Rând pe rând, ne-au mințit cu toții. Unora nu le-a păsat și nu s-au sfiit s-o afirme, vezi cazul lui Furcoiu, care i-a dat echipa lui Zotic pe mână doar ca să nu o desființeze. Boriga a avut ochi și buzunar, timp de șase ani, doar pentru baschet și ulterior volei, ambele la feminin. Stan sau Prisăcaru, ca să ajungem în prezent, promit stadion nou și Liga 1 din postura de candidați la Primărie, dar poveștile astea le-am mai auzit. O administrație locală care ar fi ținut cu fotbalul ar fi consolidat măcar un stâlp de sub tribuna a doua. Ca o singură bilă albă, trebuie spus că în aprilie clubul a scăpat de datorii. Datorii pentru care, bineînțeles, nu răspunde nimeni. Dacă un microbist care a stat în ploaie pentru Chindia are 100 de lei datorie la Fisc, ajunge să i se taie din salariu. Un președinte de club care lasă Târgoviștea cu 300.000 euro la pasiv nu e întrebat de nimeni de sănătate.

Chindia nu are forță să se bată pentru Liga I. Și o afirmăm cu toată tăria! În deplasări, echipa e însoțită doar de președintele Marcel Ghergu. Ca să dăm un singur exemplu, vicepreședintele validat de AGA nu trece pe la meciuri cu lunile, dar are timp liber din belșug pentru a da în președinte pe Facebook. Continuând: reprezentantul Primăriei în aceeași Adunare Generală e un popă care înjură și amenință elevii. Când poate, vine pe la stadion și întreabă cu cine joacă Chindia. Să fim bine înțeleși, într-un asemenea climat, nu poți vorbi despre Liga 1. N-ai staff, n-ai cu cine, n-ai imagine, n-ai prestanță. La tribuna oficială nu găsești niciun investitor, niciun om de afaceri, iar dintre cei care împart banul public abia zărești câțiva, când e frumos afară.

Târgoviștea nu are lot. Și nici bancă. Bun, veți spune, dar rezultatele bune din prima fază a campionatului au fost obținute cu aceiași jucători, puțini la număr. Tragem linie și ne uităm ce se întâmplă în play-off. Când ai de jucat doar meciuri tari, totul se schimbă. În atac, Chindia e moartă fără Popa și Cherchez. Dacă ei nu merg, nu merge nimic. Pe bancă e doar Neguț, ca fotbalist cu profil ofensiv. În poartă, Meilă a greșit două meciuri la rând și a rămas titular. Aioani e prea mic, iar pe Gârlea nu l-am mai văzut în lot de multișor. Dacă exista și la fotbal disponibilitatea de la volei, de exemplu, unde sunt aduse jucătoare de națională pentru a câștiga o competiție în trei meciuri, discutam într-un alt mod acum. Chindia a adus în iarnă două nume noi, Neguț și Honciu. Cum ar fi arătat echipa asta cu 3-4 întăriri serioase, ne întrebăm? Apropo de antrenori, cu tot respectul pentru Nicu Croitoru, dar saltul de la anonimatul Ligii a III-a la vârful clasamentului Ligii a II-a e prea mare, într-un interval de timp prea mic. Nici Croitoru nu e pregătit, iar asta s-a văzut în meciurile cu miză și în momentele decisive.

Peste 5, peste 10, peste 15 ani, ne vom aduce aminte de acest sezon. La Liga a II-a începe o nouă eră, cu o singură serie și cu o luptă mult mai acerbă pentru întâietate. Câtă vreme Târgoviștea va rămâne în același stadiu, promovarea ne va fi interzisă, nouă, iubitorilor de fotbal. Câtă vreme aceleași personaje vor conduce sportul din oraș, indiferent pe cine și de câte ori trădează, va fi la fel. Poate că n-ar fi rău să ieșim în stradă pentru a ne striga dorințele, cum au făcut-o microbiștii din Cluj, Timișoara, Constanța, Pitești și așa mai departe. Pentru că pe ei nu-i mișcă imaginile cu 1.500 oameni uzi până la piele la un meci de Liga a II-a din cursul săptămânii. Lor le-au plăcut și le plac fetele și banii.

CHINDIA TÂGOVIȘTE  0
CS MIOVENI                 0

Meilă – C. Dinu (cpt.)(Neguț ’82), Vătavu, Ispas, Martac – Nisipeanu, Honciu, L. Mihai (Aug. Voinea ’80), C. Stoica (Neniță ’60) – Cherchez, D. Popa
Rezerve neutilizate: Aioani – Bg. Dinu, Pătru, Parghel
Antrenor: Nicolae Croitoru

Oct. Popescu – Tirică, Gugu, Bg. Vișa, Ed. Stoica – Biceanu, M. Galan (Năstăsie ’53) – A. Popa (V. Mazilu ’82), Ed. Florescu, Ayza (cpt.) – Nilă (M. Vintilă ’13)
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Bg. Stoica, Ct. Stan, Trașcu
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 1.500; Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: DBSport

Marius ANGHEL 24 Apr. 2016, 14:26 Campionat
Pe aceeași temă