Chindia a jucat slab cu CS Mioveni, a pierdut și a căzut pe locul 3. Înfrângere acasă după 302 zile

Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 15:43 Campionat
Chindia a jucat slab cu CS Mioveni, a pierdut și a căzut pe locul 3.** Înfrângere acasă după 302 zile

Când dă de echipe bune, Chindia se poticnește. S-a întâmplat la Suceava, dar au urmat victoriile cu Brăila și Reșița și varianta convenabilă a fost să tratăm eșecul din Moldova drept un accident. Duminică, însă, cu Mioveniul, s-a confirmat ceea ce n-am fi dorit să se confirme: în meciurile cu echipele bune, cu talie, experiență și viteză, Târgoviștea se sufocă.

Bazându-se pe un lot subțire numeric, Nicolae Croitoru are mari probleme când îi pică doi jucători, cum e cazul acum cu Crinel Stoica și Ispas. Chiar și așa, șchiopătând vizibil, Chindia a avut prima ocazie duminică: Liviu Mihai (22) a lovit bara din centrarea lui Pătru, din corner. Peste zece minute, tot după un corner acordat gratuit de Martac, Vintilă (31) a făcut 1-0: minge în dreapta lui Meilă, sub privirile lui Pătru (foto).

Chindia n-a avut puterea să revină, ba dimpotrivă, a mai luat un gol – Florescu (41) după o fază pornită de la greșeala lui Honciu – și a scăpat ca prin urechile acului de 3-0, la bara lui Vintilă (43).

Gazdele s-au mai trezit după reluare, dar au ajuns cu greu la poarta argeșenilor. Neagoe (55) a cerut penalty, tribuna luat foc, dar reluările tv demonstrează că presupusul contact fusese oricum în afara careului. Parghel (60) a ratat cea mai mare șansă a Chindiei, șut din careu respins de pe linia porții de Stoica. Cherchez (82) a trimis pe lângă, iar finalul a adus nori negri deasupra Târgoviștei și deasupra Chindiei. Ultima înfrângere acasă a roș-albaștrilor se consumase pe 28 noiembrie 2016, 2-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Juventus și FC Brașov au bătut

Eșecul cu CS Mioveni duce Chindia pe locul 3, la un punct în spatele liderului Juventus și la egalitate cu FC Brașov, dar cu golevaraj inferior. Juventus a bătut la Călărași cu 2-1, iar FC Brașov a învins simplu Berceniul, 4-2.

Chindia va avea duminică, de la ora 15:00, un meci infernal cu FC Brașov, sub Tâmpa, riscând să cadă de pe podium în cazul unei noi înfrângeri. Un succes însă i-ar putea readuce în fruntea clasamentului pe Cherchez & co.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – CS MIOVENI  0-2
M. Vintilă ’30, Ed. Florescu ’41

Meilă (Aioani ’46) – Dr. Pătru (cpt.), C. Dinu, Vătavu, Martac – Parghel (Nisipeanu ’66), L. Mihai, Honciu, Rosciugă (Andr. Neagoe ’46) – Cr. Neguț, Cherchez
Rezerve neutilizate: Bg. Dinu, Pencea, D. Ispas, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru

F. Croitoru – Tirică, Gugu, I. Stoica, Ed. Stoica – M. Galan (V. Mazilu ’74), Biceanu – Rădescu, Ed. Florescu (Seb. Ivan ’81), Ayza (cpt.) – M. Vintilă (C. Năstăsie ’61)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Bg. Stancu, Vișa, A. Popa
Antrenor: Alexandru Pelici

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: DBsport

Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 15:43 Campionat
Pe aceeași temă