Chindia a învins Șoimii și e la un punct de lider. Anton: „Suntem într-o perioadă bună și merităm să fim pe podiumul seriei”

Marius ANGHEL 26 Oct. 2015, 14:57 Campionat
Chindia a învins Șoimii și e la un punct de lider.** Anton:

De două luni, de la revenirea în Liga a II-a, mai precis de la acel trist 0-1 cu „U” Cluj, soarele nu le-a mai zâmbit așa frumos microbiștilor din Târgoviște într-o zi de meci.

E sfârșit de octombrie, e răcoare de dimineață, dar e senin și frumos, iar străzile care duc spre stadion se populează ca la un semn. „Vin 2.000 azi și o să fie victorie”, ne șoptește președintele Chindiei, Marcel Ghergu, cu 40 de minute înainte de startul jocului. Organizare ireproșabilă, programe de meci, foi cu echipele, semn că poziția din clasament începe să-i responsabilizeze pe cei de la Chindia. Nu-s 2.000 de oameni la primul fluier, dar să tot fie vreo 1.500 de suflete, cărora le-a fost dor de fotbal. Mulți au venit la stadion și sâmbăta trecută, chit că Anton &. co n-au avut cu cine să joace.

Prima repriză e slabă, închisă, chiar plictisitoare. Doar veteranul Pătru smulge tribuna din amorțeală, cu o intervenție excelentă în defensivă. Chindia suferă în atac, dar Șoimii nu contează. După odihnă lucrurile se schimbă: Chindia iese mult mai determinată de la vestiare și se instalează, din debutul mitanului, în jumătatea arădenilor. Golul vine repede, firesc și meritat: Anton (54) înscrie cu un șut simplu, din careu, în dreapta lui Irimia, un goalkeeper trecut de 40 de ani. Chindia rămâne sus, oamenii din tribune aplaudă generos, dar sunt totuși emoții, că doar lumea e obișnuită la Târgoviște cu finalurile dramatice. De data asta, însă, e ziua Chindiei: Croitoru mută inspirat, cu Liviu Mihai (85), iar fostul atacant al Farului închide tabela (89), după o pasă perfectă a lui Popa, altruist în fața porții.

2-0 pentru Chindia, care vine la un punct de liderul FCM Baia Mare, o postură la care nu visa nici cel mai împătimit suporter al roș-albaștrilor la începutul acestui sezon.

De remarcat și atmosfera din tribune, chiar dacă nu a existat o galerie organizată sâmbătă, publicul spectator a ajutat echipa în momentele mai dificile și a demonstrat încă o dată că fotbalul e cel mai iubit sport la Târgoviște. Fără infrastructură, fără antrenori și jucători din afara granițelor plătiți regește, Chindia aduce constant 1.500-2.000 de spectatori în Liga a II-a.

Anton: „Mergem la Arad să luăm trei puncte”

Mijlocașul Chindiei a înscris din nou, după golul de trei puncte de la Reșița. Anton a deschis scorul în meciul cu Șoimii Pâncota: „Nu e important că am marcat eu. Important e că am bătut și ne-am făcut suporterii fericiți. Suntem într-o perioadă bună și merităm să fim pe podiumul seriei. Le mulțumim suporterilor care au venit astăzi la stadion. Am făcut un meci bun, iar victoria este meritată. Mergem la UTA să luăm trei puncte”, a declarat Anton.

La rândul său, Liviu Mihai a marcat al doilea său gol în tricoul Chindiei, după reușita din finalul meciului cu Caransebeș: „Mă bucur că domnul profesor mi-a dat șansa să joc astăzi. Stăm bine și putem să facem o figură frumoasă. Îi mulțumesc lui Dani Popa pentru pasa de la gol”, a vorbit Mihai pentru MDI TV și dbsport.ro la finalul meciului.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE    2
ȘOIMII PÂNCOTA        0

C. Anton ”54, L. Mihai ”89

Meilă – Martac, Ispas, Bg. Matei, Pătru (cpt.) – Ant. Cruceru (Neniță ”81), Aug. S. Voinea (Bg. Vasile ”78), C. Anton, Crinel Stoica – Cherchez (L. Mihai ”85), D. Popa
Rezerve neutilizate: Gîrlea – C. Dinu, Ad. Grigore, Nisipeanu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Cr. Irimia – Doda, Pascariu, Dubeștean, Siminic – Pavel (cpt.), Fuchs – F. Oprea, F. Cuedan (Danci ”72), Pirtea (Farcaș ”58) – O. Gueye (Dragalina ”58)
Rezerve neutilizate: Sălăjan – S. Traore, A. Mihai, Leucuța
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 1.500; Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenți: Mihăiță Necula și Dragoș Baluna (ambii din București); Jucătorul meciului: Dragoș Pătru.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Ionuț Parghel

Marius ANGHEL 26 Oct. 2015, 14:57 Campionat
Pe aceeași temă