Chindia a câștigat cu 9-0 în ultima etapă, dar antrenorul ei crede că nivelul Ligii 2 a crescut simțitor: „Decizia federației de a forma o singură serie a fost foarte bună”

Chindia a câștigat cu 9-0 în ultima etapă, dar antrenorul ei crede că nivelul Ligii 2 a crescut simțitor:**

După ce Chindia a realizat scorul etapei în prima intermediară a noului sezon al Ligii 2, 9-0 cu Știința Miroslava în deplasare, Nicolae Croitoru, antrenorul echipei târgoviștene, a recunoscut că nu se aștepta la o victorie atât de concludentă la Iași.

„Am venit cu gândul de a câștiga acest meci. Știam că Miroslava este o echipă care poate crea pericol, dar știam că au și probleme în defensivă, iar lucrul acesta s-a văzut. Ne-am propus doar victoria, nu să câștigăm la scor. Nu mă așteptam la această diferență. Am tratat jocul cu seriozitate și cred că asta s-a văzut pe teren. Sigur, în același timp este diferență de experiență, poate și de valoare. Știința este o nou-promovată, iar debutul la liga a doua este destul de dificil. Este o diferență destul de mare între cele două eșaloane”, a declarat Croitoru.

Nivelul ligii a doua, în creștere

Tehnicianul Chindiei apreciază că nivelul ligii a doua a crescut simțitor în ultimii ani. „Suntem la al treilea sezon în liga a doua și opinia mea este că nivelul a crescut de la an la an. Decizia federației de a forma o singură serie a fost foarte bună. Nivelul a crescut, este o competiție interesantă, iar numele echipelor din acest sezon au o rezonanță aparte. Acest lucru dă o greutate competiției. Sunt echipe precum FC Argeș, Timișoara, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, UTA, chiar și Chindia, echipe cu un fotbal de calitate, iar pentru public acest lucru contează. Chiar dacă este mai greu cu deplasările, liga a doua cu o singură serie este mai bună. Dacă vrem performanță, trebuie să ne adaptăm la rigorile de performanță. De regulă, noi avem tendința de a ne plânge mereu. Cred că liga a doua a crescut de la an la an, iar diferența față de liga a treia este destul de serioasă. S-a și văzut că Știința se adaptează mai greu la aceste rigori”, a punctat Croitoru.

După 4 etape scurse din noul sezon, Chindia a acumulat 7 puncte și se află în fruntea seriei de șase echipe care au același număr de puncte, târgoviștenii fiind pe locul 6, cu cinci puncte mai puține decât liderul Ripensia. Sâmbătă, de la ora 11:00, Chindia joacă acasă cu Foresta Suceava.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă