Chindia a aflat datele barajului pentru promovarea în Liga 1. Adversarul se lasă așteptat

Marius ANGHEL 08 May. 2018, 09:23 Campionat
Chindia a aflat datele barajului pentru promovarea în Liga 1.** Adversarul se lasă așteptat

Federația Române de Fotbal a stabilit, luni, în cadrul Comitetului Executiv, datele la care se vor juca în această vară meciurile barajului de menținere / promovare în Liga 1. Din Liga 2, ocupanta locului 3, Chindia Târgoviște, va lupta pentru promovare, în timp ce în play-out-ul primei ligi nu mai puțin de șase cluburi din opt speră ca la final să se claseze în cel mai rău caz pe poziția a 6-a, cea care mai dă o șansă la menținere.

În acest sezon, lupta pentru evitarea retrogradării din Liga 1 este extrem de strânsă, astfel că s-a ajuns ca FC Voluntari (24 puncte), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (23 pct.), Concordia Chiajna (22 pct.), Gaz Metan Mediaș (21 pct.), ACS Poli Timișoara (19 pct.) și Juventus București (16 pct.) să tremure pentru a nu ocupa una dintre cele două poziții care duc direct în eșalonul secund. În cel mai bun rău caz, clasarea pe poziția care duce la baraj le-ar mai da o șansă, destul de mare, de a se menține.

Astfel, Comitetul Executiv al FRF din data de 7 mai a decis ca barajul de menținere / promovare în Liga 1 să se dispute în datele de 9 și 13 iunie, în sistem tur-retur. Ordinea disputării partidelor va fi stabilită prin tragere la sorți.

Din Liga 2 a promovat deja matematic Dunărea Călărași, în timp ce FC Hermannstadt s-ar putea să o urmeze în acest weekend. La baraj va merge Chindia Târgoviște, care e pe locul 3, cu un avantaj considerabil de puncte față de echipa care ar putea participa la această dublă. Cum FC Argeș și CS Afumați, cluburi care au oricum șapte puncte mai puțin decât Chindia, nu au acest drept, Academica Clinceni e singura cea mai aproape și compatibilă. Ilfovenii au însă 12 puncte în spatele dâmbovițenilor.

În precedentele două baraje de promovare / menținere în Liga 1, de la înființare, UTA le-a disputat pe ambele din partea Ligii 2. Arădenii au cedat însă cu 1-3 în fața celor de la FC Voluntari (0-3 la Afumați, 1-0 la Arad), în primul, iar apoi au pierdut cu 2-5 cu ACS Poli Timișoara (1-2 la Timișoara, 1-3 la Arad), în al doilea.

Marius ANGHEL 08 May. 2018, 09:23 Campionat
Pe aceeași temă