„Cherecheș și Șpan, ne-ați mințit încă un an!”. Jucătorii de la FCM Baia Mare au protestat înaintea meciului cu Gaz Metan împotriva președintelui echipei și a primarului

Marius ANGHEL 17 Apr. 2016, 16:40 Campionat

FCM Baia Mare a început cu „stângul” play-off-ul Ligii 2, problemele financiare de la club și-au pus amprenta asupra evoluției jucătorilor, aceștia fiind cu moralul la pământ în acest final de sezon în care ar fi putut obține promovarea, o mare performanță mare atât pentru ei cât și pentru oraș.

Partida de sâmbătă dimineață dintre FCM Baia Mare și Gaz Metan Mediaș, ce a contat pentru etapa a doua a play-off-ului, a început cu opt minute întârziere, deoarece jucătorii echipei gazdă au protestat împotriva președintelui clubului, Cristian Șpan, și a primarului orașului, Cătălin Cherecheș. Fotbaliștii au intrat pe teren purtând tricouri albe pe care era inscripționat mesajul: „Cherecheș și Șpan, ne-ați mințit încă un an!”. Elevii lui Dorin Toma și Cristian Bogdan nu și-au primit salariile de patru luni, iar primele de joc și prima pentru îndeplinirea obiectivului au rămas la stadiul de vorbe.

„După ce că nu ne primim nici banii, nu avem nici noroc”

În meciul disputat pe teren propriu cu echipa din Mediaș, băimărenii au pierdut cu 1-2. Singurul gol al FCM-ului a fost marcat de Vasile Pop în minutul 53. Acesta a primit o centrare de la Daminuță, iar apoi a înaintat cu mingea la picior spre careu, de unde a șutat în poarta găzarilor. Băimărenii au construit mult în acest meci și au reușit să aibă ocazii mari de gol. În minutul 15, Vasilache șutează din apropierea careului mare, dar fundașii gazului au fost la post și au respins în corner. Păcurar a reușit, în minutul 17, să scape pe un culoar liber, a șutat de la 16 metri, dar Albuț a respins salvator. În minutul 21 Sîrbu a încercat să-l surprindă pe Albuț cu un șut de la 20 metri, dar portarul Gazului a respins. Minutul 63 a avut cea mai clară ocazie de gol pentru băimăreni, când Vasilache a trimis din lovitură liberă în interiorul careului, Daminuță a preluat și a șutat, dar Albuț a respins de pe linia porții.

Medieșenii au fost ceva mai exacți în fața porții adverse și au punctat de două ori prin Gavra (4, 68), asigurându-și victoria și prima poziție în play-off.

„A fost un meci greu. Am avut multe ocazii, trebuia să câștigăm, dar se pare că nu avem noroc. După ce că nu ne primim nici banii, nu avem nici noroc. Sper să îmi revin, să joc în următoarea etapă și cu siguranță, eu zic, că vom obține maxim din meciul acela. Atmosferă la echipă nu prea mai e de ceva etape, dar noi încercăm să ducem totul la capăt”, a declarat Silviu Balaure, mijlocașul echipei FCM Baia Mare.

După meciul cu Gaz Metan, niciun reprezentant al echipei din Baia Mare nu a dorit să vină la conferința de presă.

FCM Baia Mare se află pe locul 5 în clasamentul play-off-ului Seriei a II-a a Ligii 2, cu 17 puncte, la egalitate cu CS Mioveni, dar la o distanță de 10 puncte față de Gaz Metan și la 9 față de UTA.

FCM Baia Mare a început partida cu Gaz Metan în următoarea formulă: Ormenișan – Străuț, Fl. Ilie (cpt.), Sg. Oltean, Anițoiu – Daminuță (Codoban `71), Vasilache – P. Păcurar, C. Sîrbu, Balaure (Jurj `53) – V. Pop (Cîrjan `79). Rezerve neutilizate: Bota – Duruș, Bușu, Șter.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U

Marius ANGHEL 17 Apr. 2016, 16:40 Campionat
Pe aceeași temă