„Cel mai important adversar și cea mai mare problemă suntem noi.” Președintele Petrolului vorbește despre derby-ul cu Chindia și lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 08 Mar. 2019, 11:14 Campionat

Petrolul a fost singura echipă dintre primele cinci din campionatul Ligii 2 care s-a încurcat în celor două etape desfășurate în acest an, iar rezultatul a fost căderea de pe locul 3 pe 5. Pasul greșit cu Metaloglobus (scor 1-1) a venit cât se poate de prost pentru ploieșteni, care duminică au meci extrem de important în economia luptei pentru promovare. În etapa a 24-a, „lupii” merg la Târgoviște pentru jocul cu Chindia, echipă pe care în tur au învins-o cu 2-0, însă care acum are un punct în fața lor, 50 față de 49. E drept, până la finalul sezonului mai sunt multe etape, 15, însă pentru un club care se vrea mare și în Liga 1, să fi în spatele unor formații ca Sportul Snagov sau Academica Clinceni este o pată de rușine.

Președintele Petrolului, Cristian Vlad, nu vede decisiv meciul cu Chindia, prevede că pași greșiți vor face toate echipele și spune că împotriva clubului pe care îl conduce toți adversarii se motivează suplimentar.

„Eu cred că mai sunt multe jocuri de disputat, cu siguranță se vor mai întâmpla multe lucruri. Sper ca la finalul acestui sezon echipele cele mai constante și care au liniște să promoveze. Sper să fim și noi printre aceste echipe. Toate formațiile care joacă cu noi se motivează foarte bine și au evoluții foarte bune, am întâmpinat acest lucru încă din Liga a 4-a, de când am început acest proiect. Cel mai important adversar și cea mai mare problemă suntem noi, facem greșeli sau lucruri la care nu ne așteptăm. Sunt anumite echipe care au atuurile lor, iar aici mă refer în special la Chindia, „U” Cluj, chiar și Clinceni sau Snagov, sunt în continuare în față. Chindia are experiență la nivelul ligii secunde, are jucători buni, un grup foarte bun, a mai fost aproape să promoveze, dar la momentul ăsta, din punctul meu de vedere, nu s-a terminat nimic. Mai sunt multe meciuri de jucat, multe echipe care trebuie să joace pentru evitarea retrogradării, din punctul meu de vedere de la locul 10 în jos, cu o înfrângere vei intra în zona retrogradării. Cred că acest sezon de Liga a 2-a e cel mai greu din ultimii cinci ani”, a spus Vlad, într-o intervenție la postul dâmbovițean Columna TV.

„Dacă nu vom reuși promovarea, o vom lua de la capăt”

Criticat de o parte dintre suporteri, cât și de Valeriu Răchită, Cristi Vlad crede că e normal să existe presiune pe el și jucători, având în vedere clubul la care activează, unul cu tradiție și pretenții în fotbalul românesc. Președintele Petrolului vorbește chiar de un posibilitatea ratării promovării.

„Presiunea a fost foarte mare, și a suporterilor, și a rezultatelor. Petrolul e un club mare, un club cu foarte mulți suporteri, orice decizie sau pas greșit e analizat. E normal să fie o presiune în plus, orice rezultat negativ înseamnă un pas înapoi, dar mergem înainte. E bine pentru fotbalul românesc că au revenit echipele cu suporteri, pentru că nivelul va fi mai ridicat. Ne dorim o nouă promovare, dacă nu vom reuși, o vom lua de la capăt, pentru a ajunge acolo unde este locul echipelor de tradiție, iar aici mă refer la Petrolul, U Cluj, Chindia, Rapid, Timișoara, FC Argeș, echipe care au mulți ani pe prima scenă scenă fotbalistică”, a mai declarat Cristian Vlad.

„Sunt sigur că va ieși un joc frumos, iar cel mai bun să câștige”

Pe Chindia o vede ca o echipă experimentată, iar pentru meciul de duminică, de la ora 15:00, își dorește ca cei care demonstrează că sunt mai buni să câștige, însă își face griji și în privința arbitrajului.

„Grupul Chindiei reprezintă un atu, echipa a fost constituită în câțiva ani, are experiență la nivelul ligii secunde. Chindia a fost aproape să promoveze anul trecut, doar ghinionul a făcut ca echipa să nu joace acum în Liga 1. E o echipă cu experiență, cu jucători buni, care pot face diferența în orice moment, dar și noi venim cu jucători de același nivel, care au evoluții la un nivel înalt. Sunt sigur că va ieși un joc frumos, iar cel mai bun să câștige, fără ca acest lucru să fie influențat de vreo decizie de arbitraj. Cât vom avea șanse la promovare, vom lupta, mai sunt multe puncte puse în joc, multe meciuri, orice partidă va duce la apropierea sau îndepărtarea de promovare”, a vorbit președintele Petrolului la Columna TV.

Marius ANGHEL 08 Mar. 2019, 11:14 Campionat
Pe aceeași temă