Ceahlăul respiră cu Mazzali pe bancă. Nemțenii au obținut a doua victorie în campionat și sunt aproape să părăsească ultima poziție din Seria I

Marius ANGHEL 09 Nov. 2015, 12:37 Campionat

Numirea italianului Simone Mazzali ca antrenor principal la Ceahlăul Piatra Neamț pare să fie cartea câștigătoare a lui Angelo Massone în acest final de an 2015. Ultima clasată din Seria I a Ligii 2 a reușit să obțină sâmbătă, în cadrul etapei a 12-a, al doilea rezultat pozitiv consecutiv după ce și-a schimbat din nou principalul. Egalul de la Galați cu Oțelul, scor 0-0, a fost continuat în ultima rundă a campionatului cu un succes la limită pe teren propriu, 1-0 cu ACS Berceni. A fost a doua victorie din acest sezon, iar nemțenii au reușit să se apropie la un singur punct de locurile ce îi permit accesul la play-out, momentan fiind pe singurul loc care duce la retrogradarea directă în Liga 3.

Meciul de sâmbătă cu ACS Berceni a început cât se poate de bine pentru Ceahlăul. Nedelcu (21) a insistat la o minge în careul ilfovenilor și a profitat de o bâlbâială a portarului Manciu, reușind astfel să deschidă scorul. Mazzali și-a așezat apoi italienește echipa pe teren, iar avantajul minim a rezistat până la ultimul fluier al arbitrului. Jocul nu s-a închis însă după golul gazdelor. Popadiuc (34) a fost aproape să dubleze avantajul, dar Manciu a scos în corner de sub transversală. Puțin mai înainte, Barna (27) s-a evidențiat în poarta nemțenilor atunci când a reținut, în doi timpi, o minge pe linie la devierea lui Dobre, iar mai apoi a deviat în corner „trasorul” expediat către vinclu de Neagu (34). Pădurețu (44) a avut și el șansa egalării, însă șutul său puternic de la distanță a trecut puțin pe lângă bara din stânga.

După ieșirea de la cabine, Neagu (61) și Pădurețu (62) l-au pus serios la treabă pe Barna, în timp ce jucătorii gazdelor au replicat prin Drăghiceanu (67), al cărui șut de la 13 metri, la colțul scurt, a fost exact pe direcția plonjonului portarului Manciu. Și Ștefănescu a avut în vârful bocancului șansa de a majora scorul și de a asigura victoria, însă mingea expediată de el a fost reținută de Manciu la rădăcina barei din stânga.

Massone promite că le achită restanțele jucătorilor dacă dau „dovadă că sunt profesioniști și se pregătesc în continuare”

Jucătorii Ceahlăului obțin astfel trei puncte extrem de importante în campionat și reaprind speranțele fanilor nemțeni că echipa se poate salva de la retrogradare. Acționarul majoritar al clubului, italianul Angelo Massone, încă nu și-a achitat restanțele către fotbaliști, cărora le transmite să fie profesioniști și să se pregătească în continuare. Banii de la Steaua de pe urma transferurilor jucătorilor Sebastian Chitoșcă, Cătălin Ștefănescu și Doru Popadiuc au intrat deja în cont.

„Vreau să felicit oficialii Stelei, Gigi Becali și Valeriu Argăseală, pentru profesionalismul de care au dat dovadă, plătind foarte repede suma negociată pe transfer. Transferul celor trei trebuie să fie un exemplu pentru toți jucătorii, că, în cazul în care vor performa, se pot transfera la echipe bune din campionat. Își vor primi banii, dar trebuie să dea dovadă că sunt profesioniști și să se pregătească în continuare”, a spus Massone.

Miercuri, de la ora 14:00, în etapa a 13-a, intermediară, Ceahlăul joacă în deplasare, la CS Balotești. ACS Berceni joacă pe teren propriu, cu FC Rapid.

CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ     1
ACS BERCENI                         0

D. Nedelcu ’21

A. Barna – A. Gheorghiu (Iovu 53), V. Călin, L. Cazan (cpt.), Margină – Tăbăcariu, I. Stana – Popadiuc (Stahie 62), Ștefănescu, Drăghiceanu – Nedelcu
Antrenor: Simone Mazzali

Manciu – Cioranu, Fîșie, E. Nicu (cpt.), C. Mihai (R. Răducan 78) – M. Neagu, Al. Radu, Ettien, A. Pătrașcu – Pădurețu (V. Lungu 46), L. Dobre (C. Ionică 68)
Antrenor: Marin Dragnea

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamț); Spectatori: 50; Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare).

Foto: Gelu CRĂ‚CANĂ‚

Marius ANGHEL 09 Nov. 2015, 12:37 Campionat
Pe aceeași temă