Ce noroc pe Ripensia! După remiza cu „U” Cluj, roș-galbenii au scor un egal în ultimele minute și cu FC Argeș

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Nov. 2018, 21:04 Campionat

Stadionul „Dan Păltinișanu” începe să-i poarte noroc Ripensiei, cel puțin pentru a obține remize cu echipele de tradiție. Timișorenii au terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Argeș, după un meci la care roș-galbenii au egalat în minutul 90, din penalty. Până atunci, piteștenii au condus din prima repriză, după un gol al lui Oancea. Elevii lui Emil Săndoi nu și-au putut securiza victoria cu mai multe goluri și au avut și noroc de un portar în mare formă.

Jocul care a deschis etapa a 15-a a Ligii 2 a început destul de alert, cu ocazii pentru ambele formații. Barbu a avut o primă șansă la o diagonală primită în careu, dar Păduraru a avut reacție. Ripensia putea să dea lovitura încă din minutul 10, când Dumiter a scăpat singur cu portarul. Tânărul atacant a încercat un lob, dar Daniel Popescu a ieșit la fix și a salvat situația. Ratările au continuat cu Oancea, peste oaspeți. Dumiter a obținut o lovitură liberă din poziție excelentă, dar Zaluschi a tras peste poartă. Atacantul ripensist a cerut penalty în minutul 23, după ce Șerbănică a respins o minge de la picioarele sale, în careu.

Dorinel Oancea a marcat unicul gol al întâlnirii. Burdeț a mers la vestiare aproape plângând

În a doua parte a reprizei, ritmul de joc s-a mai domolit. Păduraru a fost pe fază și la un șut al lui Năstăsie. Ripensia a continuat să joace toate fazele de atac pe Dumiter. Zaluschi la găsit pentru o pasă pe culoare, însă experimentatul Popescu s-a interpus și de data aceasta în fața mult mai tânărului atacant. Până la urmă, FC Argeș a marcat în minutul 43, după o breșă speculată în defensiva Ripensiei. Năstăsie a trimis la Oancea, aflat între Popa și Străuț, iar acesta a marcat de la 16 metri. Înainte de pauză s-a consemnat ratarea serii. Din 6 metri, Burdeț a trimis peste poartă o recentrare a lui Străuț, și a fost vizibil marcat de ratare.

Octavian Popescu, îngerul păzitor al echipei lui Emil Săndoi

Timișorenii au irosit o mare ocazie și în minutul 51. La o degajare, Dumiter a pus piciorul, iar mingea s-ar fi dus sub transversală, dar de acolo a scos Popescu. Asatul gazdelor a continuat, dar Buhăescu și Popescu au respins șuturile lui Zaluschi și Dumiter, după care mingea a ajuns la Străuț, care a trimis pe jos, fără probleme însă pentru același Popescu. Gazdele au continuat să încerce cu Dumiter în atac, dar de unul singur, nu avea ce face cu apărarea piteșteană. De asemenea, Zaluschi a mai trimis peste poartă o lovitură liberă.

Egalare a venit pe final, din penalty

Ripensia a avut mari emoții, când Păduraru a scăpat mingea după o lovitură liberă bătută de Ionuț Șerban. În minutul 79, Burdeț a trimis de data aceasta pe poartă, după o lovitură liberă bătută de Călin Toma, însă Popescu a repsins și de data aceasta. Cursul meciului s-a schimbat în minutul 88, când Mihalache la tras pe Dumiter de tricou și s-a dictat penalty. Călin Toma a marcat, iar pe final, Ripensia putea și câștiga, dar Ungureanu a trimis un șut pe lângă poartă.

RIPENSIA TIMIȘOARA – FC ARGEȘ  1-1
Călin Toma 90′ – pen. / Dorinel Oancea 43′

Păduraru – Ad. Popa, Străuț, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeț, Apro (Bădăuță 80′) – Al. Popovici (Ad. Ungureanu 61′), Zaluschi, Cluci (Monea 46′) – Dumiter
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Stoi, Țieranu, M. Gueye
Antrenor: Iulian Munteanu

Oct. Popescu – Tofan, Hreniuc (C. Mihalache 68′), Șerbănică, Ct. Stan – Vas. Gheorghe (Andr. Panait 82′), R. Costin (cpt.), I. Năstăsie (I. Șerban 57′), D. Oancea – Ct. Barbu, Buhăescu
Rezerve neutilizate: Nic. Grecu – Enceanu, Gugu, I. Mihăescu
Antrenor: Emil Săndoi

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 300; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Ferencz Tunyogi (Zalău).

Cu 14 puncte, Ripensia a urcat, momentan, pe locul 15. Etapa viitoare, cu Alexandru Pelici antrenor, va juca pe terenul Petrolului. FC Argeș este pe locul 5, cu 29 de puncte. Etapa primește vizita lui ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Nov. 2018, 21:04 Campionat
Pe aceeași temă