Care promovare, domn` Gică?

30 Oct. 2011, 19:40 Campionat

Tare scurtă e distanța dintre vis și realitate. Cât o noapte de octombrie, chiar până la trecerea la ora de iarnă. „Ne gândim la promovare. C-o fi anul ăsta, c-o fi la anul, rămâne de văzut. Dacă promovăm în 2012, vom juca primele șase luni din Liga I pe alt stadion, în alt oraș”, declara Gică Popescu vineri seară, cu puțin peste 12 ore înaintea meciului Chindiei cu Alba Iulia.

Prezentat solemn într-o conferință de presă la oră de Europa League, noul președinte Mihai Neguț vorbea despre planuri de fidelizare pentru suporteri, stadion nou la Târgoviște și o pe tricouri. Aproape nimic despre meciul cu Alba, care trebuia câștigat pentru a rămâne sus, aproape de locurile care duc în Liga I.

Trece noaptea, cu televiziunile locale abundând în speech-uri optimiste, trece și a doua zi de Crizantemă – cu spectatori pe jumătate cât la un meci banal de Liga a II-a la Târgoviște – vine sâmbăta, frumoasă, de sfârșit de toamnă, cu 2.000 de suflete în tribune. Doar decorul e schimbat, cu frunze galbene pretutindeni și geci groase în tribune. În rest, același chin, un episod repetat la nesfârșit pe Eugen Popescu în ultimele luni. Doar că, amănunt nesemnificativ, nu e nici 1-1, ca în meciurile cu Bistrița sau Bihor, nici 2-2, vezi jocul cu Argeș. Un sec 0-0, cu Pătru providențial pentru gazde, și un remarcat de dincolo, Camara, zid viu în fața puținelor tentative ofensive serioase ale Chindiei.

„Am jucat bine. Păcat de rezultat. Nu e nicio dezamăgire”, cuvânt de încheiere de la Gică Popescu. Verdeș util, dar izolat, Cherchez și Anton fără orizont și fără idei, schimbări nu foarte inspirate. Chindia 2011 nu-l convinge pe nea Silviu. „Nu am bancă de rezerve. Îmi duc crucea până la capăt”, se plânge tehnicianul.

Echipa joacă ba spectaculos, ba închis, ba haotic, cu o singură certitudine și un mare regret: puncte pierdute cu nemiluita. Parcă ne e dor de Costel Pană, cu al lui proverbial 1-0, moștenire de la Halagian. E drept, în Liga a III-a. Pentru că lotul trebuie întărit serios, Gică, dacă te gândești la promovare…

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Eduard GĂ‚ISEANU

30 Oct. 2011, 19:40 Campionat
Pe aceeași temă