Caransebeșul moare, dar nu se predă! Avram și Buga au speriat păianjenii din vinclurile porții gugulane

În etapa a 15-a a Ligii a II-a, FC Caransebeș 1913 a întâlnit sâmbătă, 21 noiembrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, pe FC Brașov. În debutul partidei, fotbaliștii caransebeșeni au afișat un banner pe care scria „Respect, Reșița”, în semn de solidaritate cu echipa din orașul aflat la doar 42 de kilometri de municipiul de pe malurile Timișului și Sebeșului. La finalul jocului, gugulanii au menținut seria negativă de rezultate din ultima perioadă, contra „stegarilor” pierzând din nou la mare diferență, 1-4.

Scorul a fost deschis la chiar prima fază de poartă, în minutul 5 Matei trimițând un șut senzațional de la 30 de metri, mingea a lovit bara din stânga a porții lui Birăescu, făcând inutilă intervenția portarului gugulan, și a poposit în plasă. Nici n-au apucat să se dezmeticească fotbaliștii formației-gazdă, că, în minutul 7, Ene a centrat de pe dreapta, pe jos, în careul caransebeșean, iar același Matei a pus latul la 10 metri, ducând scorul la 0-2. În minutul următor, a fost rândul lui Avram să-și încerce șansa, torpila sa de la 30 de metri fiind respinsă spectaculos în corner de Birăescu.

Gugulanii, la cârma cărora în ultimele două etape s-a aflat cuplul Toma Peica – Dan Doran, instalat după plecarea tehnicianului italian Giovanni Pisano, au reușit să revină în joc în minutul 16, atunci când Căucă a ieșit la limita careului de 16 metri brașovean și, neriscând să prindă, a respins cu capul din fața lui Stoica, însă balonul a ajuns la veteranul Feneș, care, de la 20 de metri, a trimis un lob perfect peste portarul oaspeților, reducând din handicap.

În minutele care au urmat, caransebeșenii au echilibrat partida pe care oaspeții au început-o foarte bine, până la pauză fiecare echipă trecându-și în cont câte o ocazie. Astfel, în minutul 26, Codoban a pivotat la 18 metri și a șutat frumos, în stânga lui Birăescu, însă mingea s-a dus la câțiva centimetri de bara porții caransebeșene. De partea cealaltă, în minutul 42, Feneș a întors la 18 metri pentru Cârstoiu, al cărui șut puternic a trecut razant cu transversala porții apărate de Căucă.

Avram și Buga au înscris din lovituri libere

Chiar dacă gazdele au început mai bine repriza secundă, prima ocazie de gol și-au trecut-o în cont tot brașovenii, în minutul 56, când Matei a pătruns în careul caransebeșean și, talonat de Telecican, a încercat un lob de la 10 metri, însă mingea a căzut pe plasa porții lui Birăescu.

A urmat o perioadă în care gugulanii au controlat partida, atacând cu toate liniile, însă oaspeții s-au apărat organizat, iar când defensiva lor a fost străpunsă, doar ratările gazdelor au făcut ca tabela de marcaj să nu se schimbe.

Balanța s-a înclinat din nou în favoarea jucătorilor din orașul de sub Tâmpa în minutul 72, când Ene a expediat un șut de la 18 metri, de pe partea dreaptă, însă balonul a trecut la câțiva centimetri de poarta lui Birăescu. În minutul următor, a fost rândul lui Matei să prinsă un șut bun de la 20 de metri, de pe aceeași parte dreaptă, la colțul lung, însă Birăescu s-a întins și a reușit să respingă în corner.

Goal-keeper-ul caransebeșean nu a mai putut să mai facă nimic în minutul 75, la o lovitură liberă de la 25 de metri, șutul lui Avram ducându-se în vinclul drept al porții gugulane.

Când toată lumea se gândea că acesta este scorul cu care se va încheia partida de pe Stadionul Municipal, brașovenii au beneficiat de încă o lovitură liberă de la 22 de metri, pe care nou-intratul Buga a executat-o perfect, de astă dată în vinclul stâng al porții lui Birăescu. Era minutul 90+4.

Doran: „Diferența a făcut-o execuțiile magnifice ale lui Matei, Avram și Buga”

„Este al treilea meci de când conduc această echipă și este din nou o înfrângere. Din păcate, așa cum spune lumea și așa cum se vede, jucăm frumos, dar pierdem. Astăzi, diferența a făcut-o execuțiile magnifice ale lui Matei, Avram și Buga. A fost un meci în care noi am încercat să obținem cât mai mult, dar atât am putut. Îmbucurător este faptul că, după câteva etape în care n-am marcat, de data aceasta am înscris, dar avem totuși zece etape în care n-am reușit să luăm niciun punct, ultima victorie fiind cea din etapa a V-a, de la Reșița. Este greu, dar băieților le-au fost asigurate condițiile pentru a merge mai departe, așa că vom lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Astăzi, din păcate, am trecut sub linie, pentru că Tărlungeniul a câștigat. Mergem mai departe, ne așteaptă încă trei etape, mergem la Baia Mare, unde încercăm să scoatem tot ce se poate, și jucăm două meciuri acasă, cu Pâncota și cu Reșița, care, din punctul meu de vedere, sunt jocuri pe care trebuie să le câștigăm, indiferent de situație, pentru că sperăm să nu ajungem să retrogradăm direct. Conducerea clubului și-a făcut datoria, băieții și-au primit restanțele salariale, nu este nicio problemă, și se vede că băieții doresc să lupte pentru oraș”, a spus la conferința de presă secundul lui FC Caransebeș 1913, Dan Doran.

Szabo: „Am avut o oarecare teamă vizavi de acest joc”

„În primul rând, sunt bucuros că am obținut cele trei puncte. Eu, personal, am avut o oarecare teamă vizavi de acest joc, pentru că am văzut echipa Caransebeșului la Vâlcea și n-au jucat atât de rău pe cât a arătat scorul, și nu voiam ca, într-un fel sau altul, scorul de la Vâlcea să influențeze prestația jucătorilor noștri și să nu intre într-o stare de automulțumire, mai ales că și noi învinsesem pe Baia Mare, și jocul ni l-am fi putut face greu. Și așa, la 2-0, în prima repriză am avut emoții, în a doua repriză gazdele au jucat 20-25 de minute peste noi și au avut niște faze și câteva cornere destul de periculoase, dar fazele fixe ne-au distanțat și ne-au dat nouă acea liniște de care aveam nevoie. Îmi pare rău pentru Caransebeș, dar acesta este jocul…

Sper să reușim să ținem echipa în echilibru, nici euforie, nici deznădejde, despre care nu e cazul, cred, să vorbim, și să atingem play-off-ul, care ne e la îndemână. Eu țin să felicit echipa gazdă, pentru că nu dezarmează și mi-aș dori să poată să ducă lupta aceasta până la capăt”, a declarat, după meci, Adrian Szabo, antrenorul lui FC Brașov.

FC CARANSEBEȘ    1
FC BRAȘOV                4

Feneș ”16 / M. Matei ”5, ”7, Rz. Avram ”75, Buga ”90+4

Birăescu – Bogdanovici, Răducu, Suru (cpt.) (M. Ion ”76), Feneș, Cârstoiu, Roșoagă, C. Stoica (Negoescu ”85), Lupu (Săulescu ”46), Telecican, Bona
Rezerve neutilizate: Negrilă – Vătafu, Stelitano, Tuțul
Antrenori: Toma Peica și Dan Doran

Căucă – Letan, Hlinca, Poverlovic(cpt), Puțanu, Codoban (Bg. Rusu ”62), Ș. Moraru, Rz. Avram, Mareș, D. Ene (Grigoruță ”79 ), M. Matei (Buga ”86)
Rezeve neutilizate: D. Mutu – Al. David, Istrofor, Pamfile
Antrenor: Adrian Szabo

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 200; Arbitru: Dan Grigore Botescu 2 (București); Asistenți: Florin Pucheanu 2 (Ulmi) și Dragoș Baluna 2 (București). Jucătorul meciului: Marius Matei 3.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă