Căpitanul salvator

Căpitanul salvator

De mult timp nu a mai trăit Copoul un astfel de meci. După 95 de minute pe care le-a dominat de la un capăt la altul, CSMS s-a impus meritat în fața Unirii Slobozia printr-un gol marcat în prelungiri de căpitanul Olah. Chiar dacă s-a conturat greu, în prelungiri, victoria Iașiului nu poate fi pusă niciun moment la îndoială, în condițiile în care elevii lui Marius Lăcătuș s-au întrecut în ratări, din toate pozițiile, având și două bare.

Publicul a fost și el la înălțime, cei aproape 4.000 de spectatori răsplătind cu încurajări și cu aplauze apetitul ofensiv al gazdelor și determinarea cu care au jucat ieșenii.

Gazdele și-au anunțat intențiile ofensive încă din minutul 2, când Bosoi și Pălimaru au fost foarte aproape de a deschide scorul, în aceeași fază. Mihalache (8) și Crețu (20) au ratat și ei de puțin ținta, după care golul a căzut la cealaltă poartă. În minutul 24, Unirea a deschis scorul contrar cursului jocului prin Coconașu, care l-a surprins pe Caparco cu un șut de la 25 de metri, mingea sărind chiar în fața portarului.

Ieșenii nu au acuzat șocul și au reluat asaltul la poarta Unirii, ratând ocazie după ocazie prin Bosoi (29, bară), Dobre (29), Olah (35, șut peste poartă) și Pălimaru (pas în lateral în locul unui șut, singur cu portarul).

În cele din urmă egalarea a venit în finalul primei reprize din gheata lui Țigănașu. Fundașul gazdelor și-a adus aminte că nu a mai marcat din tur și a restabilit egalitatea cu un șut frumos, în cros, din partea stângă, mingea lovind mai întâi bara.

Sarabanda ratărilor a continuat și după pauză

Repriza secundă a curs în aceeași direcție, spre poarta lui Dobre, ieșenii ratând cu toate liniile, din toate pozițiile, cele mai mari ocazii avându-i în prim plan pe Dobre (52), Pălimaru (63) și Călugăru (70).

În minutul 80 oaspeții au rămas în inferioritate numerică, după ce Toma a fost eliminat pentru două cartonașe galbene. Insistențele ieșenilor au dat roade abia în prelungiri, când căpitanul Olah a marcat din careu, cu un șut pe lângă portarul oaspeților. Un gol de trei puncte care urcă Iașiul pe primul loc în play-off și care ține trupa lui Lăcătuș la două lungimi în fața Rapidului.

CSMS Iași – Unirea Slobozia 2-1 (1-1)
Marcatori: Țigănașu (45), Olah (90+4) / Coconașu (24)
Spectatori: 4.000

CSMS: Caparco – Radovic (Călugăru 46), Mihalache, Fl. Plămadă, Țigănașu – Olah, Al. Crețu (Mug. Dedu 66) – Bosoi, Leonard Dobre, Herghelegiu (Onofraș 74) – Pălimaru. Antrenor: Marius Lăcătuș

Unirea: Leonida Dobre – Stan, Soare, Tudorache, Toma – Macarie – Ibrian (Oct. Ursu 75), Coconașu, Ivașcă (Jianu 55), M. Florea – Bolat (Hristian 83). Antrenor: Adrian Mihalcea

Cartonaș roșu: Toma (80).
Arbitri: Cătălin Buși, Gero Szabo, Gabriel Bârjac.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă