„Căpitanul” Cristi Ionescu a revenit pe Tineretului: „Stegarii sunt obligați să revină în Liga 1”. Metalul Reșița a pus puține probleme în fața Brașovului

Marius ANGHEL 29 Oct. 2016, 16:00 Campionat

FC Brașov s-a impus cu 2-0 în meciul de astăzi, din etapa a 14-a a Ligii 2, cu Metalul Reșița, un joc în care „stegarii” au avut ceva probleme doar până la deschiderea scorului (Laurențiu Manole 39), pentru că după pauză jocul a fost la discreția elevilor lui Cornel Țălnar. Cel de-al doilea gol a fost reușit de golgheterul Sabrin Sburlea (55), după ce a rămas singur cu portarul Kololo.

Fostul căpitan al „stegarilor”, Cristian Ionescu (38 ani), acum jucător și membru în staff-ul tehnic la Metalul Reșița, dar și căpitan în jocul de astăzi, a fost primit cu brațele deschise pe stadionul Tineretului. Oficialii lui FC Brașov i-au oferit înaintea startului meciului un tricou personalizat din partea clubului, iar fanii l-au aplaudat la scenă deschisă în mai multe rânduri. „Cristi este un băiat foarte serios, am lucrat foarte bine cu el la FC Brașov unde a fost un jucător de bază. L-am felicitat și înainte de joc și la final. Bravo lui! Merita o astfel de primire din partea suporterilor. Referitor la mecul cu Reșița, importante sunt cele trei puncte. Au fost ceva probleme, dar știam că vom câștiga acest meci. Unii dintre jucători au jucat ce trebuiau să joace, alții mai puțin… Ne așteptă un meci foarte dificil la Mioveni, în care trebuie să obținem un rezultat bun””, a declarat, citat de Monitorul Expres, Cornel Țălnar.

Ionescu: „Sunt mândru că încă mai sunt apreciat la Brașov”

Cristi Ionescu a rămas impresionat de primirea de care a avut parte la Brașov. „Țin să le mulțumesc fanilor pentru primirea făcută. Pentru mine a fost o plăcere să revin pe Tineretului unde am jucat timp de șapte sezoane și am avut atâtea bucurii. Nu știam cum sărbătoresc fanii la finalul jocurilor, acum am aflat. Îmi pare rău doar că nu au fost mai mulți suporteri. Țin minte că atunci când jucam în Liga 1 tribuna a doua era plină. Sunt mândru că am reușit să joc în acest meci și încă mai sunt apreciat la Brașov. Pentru mine fotbalul este o plăcere, astăzi am jucat mijlocaș, jucam și în poartă dacă eram solicitat. FC Brașov trebuie să promoveze, această echipă are tradiție, practic sunt obligați să revină în Liga 1”, a declarat Ionescu.

Răchișan, debut în Liga a 2-a

În ultimele minute ale jocului cu Metalul Reșița, pentru FC Brașov a debutat și juniorul Ștefan Răchișan, antrenorul Cornel Țălnar terminând partida cu patru jucători Under 21 pe teren. „L-am debutat și pe Răchișan, ceea ce este un lucru foarte bun. De când se antrenează cu noi, am văzut o creștere în valoare. Este un jucător cu potențial și este normal să ne uităm cât mai mult în propria curte după tineri talentați și să-i lansăm pe orbită”, a precizat Cornel Țălnar.

Cu victoria obținută astăzi, FC Brașov a acumulat 31 de puncte și își păstrează a doua poziție în clasament, la o distanță de trei puncte față de liderul Juventus București, care însă are un meci mai puțin disputat după ce rezultatul cu Șoimii Pâncota i-a fost anulat. Metalul Reșița rămâne cu 10 puncte și se află pe loc retrogradabil, 17. Etapa viitorare, FC Brașov joacă în deplasare la CS Mioveni, iar Metalul Reșița va sta.

FC BRAȘOV – METALUL REȘIȚA 2-0
L. Manole 39′, Sburlea 55′

Fl. Iacob (cpt.) – Băjan, Poverlovici, I. Șerban, Vl. Munteanu – L. Manole (Fl. Răsdan 78′), Șt. Grigorie (Răchișan 87′), P. Iacob, I. Popa – Istrati (Goge 71′), Sburlea
Rezerve neutilizate: Căucă – Cordoș, Săftescu, H. Popa
Antrenor: Cornel Țălnar

Kololo – Dănănae, Cioranu, Cr. Dima, Bg. Stancu (Buduroi 46′) – Cr. Ionescu (cpt.)(Selishta 76′), Jamali – Dr. Matei, Pădurețu, Bg. Oancea (Tassin 46′) – Skraparas
Rezerve neutilizate: Samoilă – E. Matei, F. Paraschiv, Borțoneanu
Antrenor: Mihai Stoica

Stadion: Tineretului (Brașov). Spectatori: 350; Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

 
Marius ANGHEL 29 Oct. 2016, 16:00 Campionat
Pe aceeași temă