Când pragmatismul învinge omogenitatea!

Marius ANGHEL 04 Nov. 2013, 13:20 Campionat
Când pragmatismul învinge omogenitatea!

Cine ar fi crezut la începutul actualului sezon de ligă secundă că exact nou-promovatele ultimilor doi ani vor disputa meciuri de fotbal pentru supremația promovării? Ei bine, FC Clinceni, echipa care se mândrește cu noile achiziții, și ACS Berceni, care se bazează pe omogenitatea grupului, se înfruntă și uimesc prin evoluțiile lor în al doilea eșalon.

Cunoscătorii fenomenului (inclusiv casele de pariuri) dădeau drept favorită echipa condusă de Vali Bădoi, dar lucrurile nu au stat deloc în acest fel pe dreptunghiul verde. Fâșie și compania au început mai bine partida, dominându-și adversarul la toate capitolele, mai puțin la eficacitate. Șarjele ofensive ale lui Alin Nistor, Alin Pătrașcu și Fâșie au creat panică în careul lui Mirel Bolboașă, reintrat între buturi după o accidentare, dar și după evoluțiile slabe din ultima vreme ale colegului Stamatin.

Pragmatismul a fost moneda prin care jucătorii de la FC Clinceni au ripostat. Iar cum la acest capitol, Pălimaru este student eminent, gazdele deschid scorul în minutul 25 în urma unei pase de geniu a „italianului” Bogdan Pătrașcu, pasă care îi pune în dificultate pe apărătorii centrali Fâșie și Sandu, dar și pe portarul Meilă. Indecizia acestuia i-a permis „vulpoiului” Pălimaru să îl lobeze lejer pentru deschiderea scorului.

Jocul la mijlocul terenului s-a echilibrat, la fel și ocaziile de poartă. Fotbaliștii s-au duelat fără să atace decisiv așteptând greșeala adversarului. Altădată „înger” în poartă Berceniului, Teo Meilă a fost cel care a greșit în partea secundă a jocului. Godwin pătrunde lateral dreapta în careu și șutează slab, atât de slab încât balonul îl păcălește pe goalkeeperul oaspeților și se prelinge în poartă.

Marin Dragnea reacționează și mizează totul pe cartea atacului aruncându-i în atac pe Roman și Voican. Dar rezultatul se vede destul de târziu, în minutul 88, atunci când bercenarul Pătrașcu centrează perfect pentru Voican care îl execută pe Bolboasa cu un șut sec.

Tot Voican putea aduce egalarea pe tabela de marcaj în ultimul minut de joc, atunci atacantul oaspeților a ratat de puțin intercepția balonului în poziție de singur cu portarul.

VEZI O GALERIE FOTO de la meci

Trebuie menționat că FC Clinceni a terminat jocul în nouă jucători după ce în minutele 82 și 90+2, Bogdan Pătrașcu respectiv căpitanul Nițu au fost trimiși la vestiare de centralul partidei Iulian Dima. Ca eliminările să atingă o cifră record, Dima nu s-a sfiit să-i alunge în tribune pe directorul tehnic Marcel Abăluță, și pe cei doi tehnicieni, Vali Bădoi și Marin Dragnea.

De altfel, maniera de arbitraj a centralului Dima a fost contestată și taxată de majoritatea celor prezenți, teamă cu care a condus nefăcând altceva decât să fragmenteze jocul și să diminueze spectacolul sportiv.

În urmă acestei victorii, cele două echipe fac practic schimb de poziții în clasamentul primei serii, șansele acestora de a merge spre prima ligă rămânând destul de mari, în ciuda faptului că cei prezenți au murmurat că un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil.

FC CLINCENI
ACS BERCENI
2-1

Pălimaru ”26, Konyeha ”65 / Voican ”88

Bolboașă – Al. David, Straton, A. Nițu (cpt), Al. Dragomir (Vențer ”56) – Mbella (Margină ”80), B. Pătrașcu, D. Popa, Arman Karamyan – Konyeha, Pălimaru (S. Stancu ”87)
Antrenor: Valentin Bădoi
Eliminați: B. Pătrașcu ”82 (două galbene), A. Nițu ”90+1 (două galbene)

Meilă – E. Nicu, Fâșie, C. Sandu (Voican ”84), Trestenicu (A. Roman ”66) – Al. Stan, Al. Radu (cpt), Pivniceru, A. Pătrașcu – Pădurețu – A. Nistor
Antrenor: Marin Dragnea

Sursa: Ilfov Sport

Marius ANGHEL 04 Nov. 2013, 13:20 Campionat
Pe aceeași temă