Buzoienii, la al patrulea meci consecutiv jucat în deplasare din care nu obțin niciun punct. Ilie Stan, după înfrângerea de la Pitești: „Ne-am bătut singuri prin tot ceea ce am făcut”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2019, 14:32 Campionat

După un început excelent de sezon, cu patru victorii consecutive și un joc care speria adversarele din Liga 2, SCM Gloria Buzău a început apoi să devină o echipă de pluton, una dintre cele care ia puncte acasă și pierde în deplasare. De pe acest șablon merge acum trupa antrenată de Ilie Stan. În ultimele trei meciuri de acasă a scor două victorii și o remiză, iar din ultimele patru deplasări n-a luat niciun punct, deși a reușit să marcheze de fiecare dată. Luni seară a cedat cu 1-3 la Pitești, cu Campionii FC Argeș.

Formația buzoiană a avut o primă repriză bună pe „Nicolae Dobrin”, a dominat aproape pe întreaga durată a celor 45 de minute, a ratat câteva ocazii, însă a primit gol la o fază fixă, în minutul 36 ,de la Andrei Blejdea. În partea secundă, SCM Gloria a egalat direct din lovitură liberă prin Valentin Alexandru (51), care a bătut pe lângă zid din fața careului, ca apoi să cedeze terenul. Nini Popescu (59) i-a adus, din nou, destul de repede pe piteșteni în avantaj cu un lob de la 25 de metri peste Stoian, care ieșise la 15 metri pentru a boxa în față din capul lui Buhăescu. Au urmat ocazii și de o parte și de alta, Valentin Alexandru fiind de departe cel mai periculos jucător al lui Stan, însă cel care a punctat a fost tot Andrei Blejdea (90+1), care a trimis plasat la vinclul colțului lung după ce a fost servit ideal de Cătălin Barbu și a rămas singur cu portarul.

Ilie Stan: „Sunt supărat, pentru că facem cadouri adversarului și asta se întâmplă de câteva jocuri”

Chiar dacă a etalat un joc mai frumos, cu pase, faze gândite, SCM Gloria a fost taxată din faze fixe sau pe contraatac și a plecat cu mâna goală de la Pitești. La finalul partidei, Ilie Stan a spus la conferința de presă că echipa sa s-a bătut singură.

„După acest meci, pot trage o concluzie simplă. Ne-am bătut singuri prin tot ceea ce am făcut astăzi. Luăm gol din faxe fixe care nu anunțau nimic și nu știu dacă a fost fault când am primit gol. După aceea egalăm și din nou facem cadou adversarului. La 2-1 este normal să ieși la joc și să încerci, pentru că nu mai ai ce pierde. Păcat de jucători, pentru că fac un efort deosebit. Sunt supărat, pentru că facem cadouri adversarului și asta se întâmplă de câteva jocuri. Jucăm și luăm goluri de cascadorii râsului. Practic, facem cadouri adversarului. Trebuie să ne adunăm și să ne trezim, pentru că avem trei jocuri acasă și sper ca din astea trei meciuri să scoatem maximum. Îmi doresc să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut astăzi. Sunt momente când nu ne concentrăm. Nu facem marcajul pe care trebuie să-l facem la faze fixe, iar după aceea portarul iese cum iese la 1-1 și atunci toate acestea te fac să pierzi jocul”, a spus Ilie Stan.

Rămasă cu 20 de puncte după desfășurarea celui de-al 13 meci în 14 etape, SCM Gloria a fost egalată de Campionii FC Argeș, însă, datorită golaverajului superior, rămâne deasupra formației piteștene, pe locul 9. În runda următoare, echipa buzoiană joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Farul Constanța.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 29 Oct. 2019, 14:32 Campionat
Pe aceeași temă