Bușuricu: „Mă doare că mereu s-a invocat ca scuză lipsa pregătirii jucătorilor”

Mihai Andries 15 Apr. 2014, 12:44 Campionat
Bușuricu:**

Cătălin Bușuricu nu mai activează ca preparator fizic la FC Farul. Conducerea clubului a decis că pună capăt colaborării cu el, iar acum urmează să se perfecteze și actele de reziliere a înțelegerii. După ce, în mai multe rânduri, s-a adus în discuție pregătirea fizică deficitară a jucătorilor, Cătălin Bușuricu a dorit să-și spună punctul de vedere în această privință.

„E imaginea mea în joc”, spune acesta. „Văd că se vorbește cu mare ușurință de lipsa pregătirii fizice a jucătorilor, iar acesta a fost un motiv pentru înlăturarea mea. În primul rând, eu am pus la dispoziție toată documentația vizavi de perioada de pregătire, programul de antrenamente, teste, evaluări finale. Conform acestora, jucătorii erau foarte bine pregătiți, capabili să ducă testul Cooper fără probleme. Am fost foarte serios cu ei în iarnă, iar Ștefan Petcu poate confirma. Însă după ce a fost instalată noua conducere tehnică, nu mi-a cerut nimeni părerea în privința pregătirii. În această situație, eu nu mai am nicio implicare. Vreau doar să se înțeleagă foarte clar cum au stat lucrurile cu adevărat. Mă doare că mereu s-a găsit scuza lipsei pregătirii jucătorilor. E foarte ușor de aruncat vina pe alții. Forma sportivă și prospețimea la meci s-au pierdut din pricina contorizării efortului în timpul antrenamentelor”, a declarat Bușuricu, cel care a activat ca preparator fizic și la Săgeata Năvodari, CS Mioveni, FC Bihor Oradea și FC Vaslui.

Cătălin și-a expus punctul de vedere și în ceea ce privește evoluția sub așteptări a Farului în multe meciuri din returul Ligii a 2-a, pe care l-a încheiat fără victorie.

„Unii jucători au absentat în perioada de acumulări. E foarte dificil să ai ritm de joc atunci când nu mai joci un an competițional, iar unii au evoluat acum titulari în toate meciurile. În primele partide, jucătorii au avut determinare și potență fizică însă, apoi, lipsa vizibilă de rezultate, fără goluri marcate și realizări, a făcut ca pofta lor de joc să dispară. Acesta e motivul căderii”, a arătat Bușuricu.

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 15 Apr. 2014, 12:44 Campionat
Pe aceeași temă