„Bugar a retrogradat echipa”

16 May. 2009, 17:12 Campionat
„Bugar a retrogradat echipa

Miroslav Giuchici jr. a fost dat afară de la CFR Timișoara împreună cu Ionuț Murineanu după partida pierdută pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia, etapa trecută. Antrenorul Florin Bugar condamna atunci atitudinea celor doi fotbaliști față de echipă și fotbalul prestat. Atacantul timișorean a ținut să ofere o replică dură antrenorului feroviar. Giuchici a fost deranjat de acuzele aduse de acesta și l-a învinovățit pe Bugar pentru situația în care se află echipa. CFR Timișoara e cu un pas în a treia ligă după înfrângerea cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Cearta cu antrenorul Florin Bugar

„Nu m-am certat niciodată cu el. Am avut o discuție mai aprinsă, singura, înainte de meciul cu Alba Iulia. Stilul lui de antrenor este ca înainte de meciuri „să dea” în jucători. Nu a existat săptămână din ultimele patru, să nu se certe sau să nu se înjure ca la ușa cortului cu jucătorii.
Înaintea meciului cu Alba Iulia el acuza atitudinea unor jucători. L-am întrebat să dea nume, că ne uitam între noi, care sunt aceia?! A spus că dacă stă să se gândească, eu mă număr printre ei. Atitudinea mea la antrenamente este datorită lui, i-am răspuns.
Eu chiar mă consultam cu el înainte și nu obișnuiesc să mă iau aiurea de nimeni. E antrenorul care îmi dădea 100% dreptate în discuțiile avute între noi și nu lua nicio măsură. În termenii mei, se numește pervers.”

De ce nu a mai jucat la CFR în ultima perioadă?

„A fost meciul de la Oradea, în care eu nu am jucat deloc rău. Apoi în săptămâna dinaintea jocului cu Jiul, am suferit o fisură la coaste, am fost și internat în spital. În ziua premergătoare partidei am fost pe medicamente și am făcut infiltrații ca să pot juca. Cu coasta ruptă în meciul cu Jiul am evoluat în nota echipei, modest ce-i drept. Ei bine, din acel moment am fost rezervă în restul etapelor.”

Despre atmosfera la echipă

„Atmosfera și mobilizarea trebuiau date de antrenor la o echipă cu probleme, dar el singur a stricat atmosfera la echipă și din vina lui s-a ajuns în situația asta. Nervozitatea lui și tot comportamentul este și datorită situației lui, are multe datorii. El a vorbit de mine, lucruri care trebuiau să rămână în vestiar. Trebuia să păstreze și în cazul meu acele lucruri, fie că sunt adevărate sau nu. Așa puteau fi dați afară 14 jucători cu ieșiri de comportament. Rămânea el cu Nelu și Filip, magazionerii de la club.”

Ce îi mai reproșează antrenorului

„-Au fost echipe mult mai slabe ca noi, care au avut antrenor mai bun și ne-au curățat.
-E un antrenor fără personalitate, este limitat ca tactician și nu știa nici să facă atmosferă bună în vestiar. Mie îmi explică Ienei, Pițurcă, Stoichiță, Șunda sau Lupescu, ce trebuie să facă un atacant, toți la fel. Bugar explica altfel. Las lumea să tragă concluziile, valoarea se va vedea pe viitor. Eu unul nu cred că va mai antrena în „B”. E o pălărie prea mare pentru el, așa cum pentru mine este Champions League. Probabil și-a zis că decât să fie ridicol în B, mai bine mediocru în C.
-Are un comportament și limbaj vulgar, agresiv. Pe de o parte e normal ca un om în situația lui să aibă o atitudine negativă. Aici se vede bărbăția lui, a retrogradat echipa și el nu-și dă demisia. El trebuia plătit oricum, a câștigat procesul când a fost dat afară anul trecut. CFR nu-și putea permite alt antrenor. Oricine venea și la -6.”

„Am ajutat jucători ce nu aveau bani pentru scutece la copii”

„Caracterul meu se vede când am venit la CFR și am adus mingi de acasă, pentru că aveau doar patru mingi. Am vrut să ajut echipa și pe el. Să facem ceva la antrenamente. Sunt mulți jucători pe care i-am ajutat financiar în situații foarte grave. 99% din meritul supraviețuirii echipei se datorează lui Sorin Altmayer.”

Despre jocurile de culise

„S-au vehiculat multe despre meciuri aranjate la CFR. Sunt informații eronate. Cum sunt în dușmănie cu Bugar acum, puteam să spun. Dar nu s-a întâmplat așa ceva pe perioada cât am fost eu la club. Dacă au fost aranjamente, Bugar știe de ele.”


Planuri de viitor

„Mie mi-a prins bine la CFR, îmi era greu să merg la o echipă cu pretenții după pauza medicală pe care am avut-o. Acum după ce m-am pus pe picioare aproape în totalitate, pot merge la orice echipă. Am mai multe variante, cine știe, poate pleacă Bugar, se salvează CFR-ul și revin. Vreau să rămân aproape de casă.”

Articol scris de Cornel Biholari
 

16 May. 2009, 17:12 Campionat
Pe aceeași temă