Brăila era să producă surpriza cu Mioveniul, dar nu a câștigat după ce a condus cu 2-0. Frunză e supărat pe spectatorii care le strigă jucătorilor: „Pariorilor! Vânzătorilor!”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 14 Oct. 2017, 15:50 Campionat
Brăila era să producă surpriza cu Mioveniul, dar nu a câștigat după ce a condus cu 2-0.** Frunză e supărat pe spectatorii care le strigă jucătorilor:

În ciuda tuturor problemelor financiare de la Dacia Unirea, cu jucători care luni și marți au refuzat să se antreneze pentru că sunt neplătiți de multe luni, echipa brăileană a fost pe punctul de a produce o surpriză astăzi, în meciul de pe teren propriu cu CS Mioveni. Trupa pregătită de Alin Pânzaru a condus cu 2-0 la pauză, însă în partea secundă a fost egalată, iar pe final ambele echipe au avut posibilitatea de a marca pentru a obține victoria.

După ce au boicotat startul meciului și au intrat pe teren cu 10 minute întârziere, pentru a protesta împotriva autorităților locale care au promis că vor aloca bani, însă nici până acum nu au făcut-o, jucătorii brăileni au deschis scorul repede în fața Mioveniului. Cosmin Mihai (3) a punctat cu capul din 6 metri, în vinclu, după cornerul bătut de Covaciu, iar diferența de pe tabelă a fost majorată pe final de primă repriză. Alexandru Pop (38) a rămas singur cu portarul și a înscris pe lângă acesta.

La pauză, Brăila, o echipă care are jucătorii neplătiți și de 10 luni avea un avantaj lejer, însă în partea secundă au cedat în fața oaspeților. Portarul Țicrea l-a faultat în careu pe Rădescu, iar Roberto Ayza (67) a redus din diferență cu un șut la vinclu, pentru ca mai apoi Daniel Ene (76) să aducă egalarea cu o minge plasată pe lângă goalkeeper.

Costel Roșu (78) a avut șansa de a-și readuce echipa în avantaj, însă Croitoru i-a parat lovitura de pedeapsă făcută la hențul lui Tirică, dar și argeșenii puteau marca decisiv dacă mingea trimisă de Eduard Florescu (80) de la 20 de metri nu ar fi lovit transversala. Și pe lângă penalty-uri, multe goluri, răsturnări de scor, în minutul 90+3 a venit și eliminarea lui Costel Roșu pentru cumul de cartonașe galbene, asta doar așa, ca meciul să aibă toate ingredientele necesare.

La final de joc, directorul sportiv – jucător Sorin Frunză a vorbit la radio Sport Total FM despre situația clubului brăilean, cât și despre jocul cu CS Mioveni.

„Noi am controlat jocul până în minutul 70. Am condus cu 2-0, am avut și penalty la 2-2, dar nu am reușit în final să ne impunem. Este tare frustrant. Jucătorii noștri au arătat că sunt bărbați, că nu se gândesc la probleme când sunt pe teren, dar, după minutul 70… Sunt jucători care au și 10 luni de neplată a salariilor… și vin unii din tribună și ne strigă: «Pariorilor!», «Vânzătorilor!». Este dureros să joci fotbal în aceste condiții”, a spus, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”, Frunză, care în vară luase decizia de a se retrage și a se ocupa doar de funcția sa managerială, însă fiindcă echipa nu mergea bine a fost nevoit să revină pe teren. În aceste 12 etape desfășurate deja, Frunză a acumulat, la cei 39 de ani ai săi, 8 meciuri și 5 goluri.

Brăila are 15 puncte acumulate în 12 etape și e pe locul 12, în Cupa României s-a calificat în 16-imi, acolo unde o va întâlni pe Juventus București, însă nu se știe dacă clubul își va continua existența în asemenea condiții financiare. Jucătorii au amenințat că vor începe să nu se prezinte la meciuri dacă nu li se vor achita din restanțe, în timp ce președintele Valentin Avramescu a comunicat că Dacia Unirea nu știe dacă va mai prinde meciul cu Juventus. Rămâne de văzut dacă ceva se va schimba la club, sau toate aceste declarații sunt date doar pentru a atrage atenția autorităților locale. Nu ar fi prima dată.

  • Nu e primul meci cu evoluție spectaculoasă de scor în cazul Daciei Unirea. În acest sezon au mai înregistrat următoarele rezultate interesante: 2-3 cu ASU Poli (după 0-3), 4-4 cu Știința Miroslava (după 1-0, 1-2, 3-2 și 3-4), 9-1 cu Foresta Suceava, 4-3 cu Luceafărul Oradea (după 0-2 și 4-2), 2-2 cu Ripensia Timișoara (după 0-1 și 2-1), 3-1 cu FC Argeș (după 0-1), 2-1 cu Metaloglobus (după 0-1) și 1-2 cu Academica Clinceni (după 0-1 și 1-1).

 

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 14 Oct. 2017, 15:50 Campionat
Pe aceeași temă