Brăila a scăpat ieftin doar cu 3-0 la UTA. Florentin Petre: „Fără bani e greu să faci performanță”. Pe ce s-a bazat atunci când spera la salvarea de la retrogradare

Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 18:27 Campionat

Echipele antrenate de Florentin Petre nu se simt prea bine în fața UTA-ei. După ce pe finalul sezonului trecut, Foresta Suceava capota cu 8-1 la Șiria, Dacia Unirea Brăila nu a fost nici ea niciun moment în joc astăzi, pe „Motorul” în cadrul etapei cu numărul 22 a ediției 2018-2019 a ligii secunde. S-a terminat 3-0 pentru arădeni și formația de pe Dunăre e noua „lanternă roșie” și se îndreaptă, la rândul ei, cu pași repezi către Liga 3.

La finalul jocului, fostul mijlocaș al lui Dinamo a părut resemnat, mai ales că avea cu alte așteptări de la perioada de pauză din această iarnă. „Am dat peste un adversar bun, căruia îi văd un viitor strălucit. UTA are jucători de calitate, care fac diferența. Am avut un portar bun, care a scos două-trei goluri ca și făcute. Doar ce l-am dus, are 19 ani, are calitate și e unul dintre bătrânii lotului meu. Am mulți jucători tineri, au fost nu mai puțin de 14 Under 22 pe foaie astăzi, iar pe șase dintre ei de abia i-am adus de la grădinița de copii, au 15, 16 ani. Le prevăd un viitor frumos, dar situația noastră e care e. Ni s-a promis înainte de anul nou că vor fi transferuri, încă nu le-am realizat, deoarece încă nu au ajuns. Cred că vin pe jos, cu bicicleta, pregătirea de iarnă s-a dus și ei nu au venit la Brăila. Și, dacă până la urmă vor veni, sper să ajungem la un nivel care să ne permită să avem rezultate și să scăpăm de retrogradare. Dar, fără bani e greu să faci performanță. Vedeți, unde sunt bani e calitate, unde autoritățile locale sprijină fotbalul e bine. La Brăila ne mișcăm mai greu, dar sperăm ca în maxim două săptămâni să mai aducem jucători buni”, a spus, citat de Sport Arad, Florentin Petre la finalul confruntării cu arădenii.

„O firmă de impresariat ne-a promis că aduce șapte-opt jucători străini. Ne-am bazat pe asta și pe calitatea lor și uite unde am ajuns”

Provocat de presă, „Piticul” a intrat vorbit răspicat despre problemele de la Dacia Unirea. „Nu sunt supărat pe conducerea de acum, mă refer la președinte și vicepreședinte. Noi am avut o discuție cu o firmă de impresariat, care ne-a promis că vor aduce șapte-opt jucători străini, ne-am bazat pe asta și pe calitatea lor și uite unde am ajuns. Acest club a trecut printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar, iar ei au promis că vor aduce jucători și îi vor plăti ei. Era un parteneriat convenabil ambelor părți, dar încă nu a venit nimeni. Deocamdată, acești copii nu pot să fac față la acest nivel. Înțelegerea cu această firmă rămâne în picioare din punctul meu de vedere, îi mai dau două săptămâni, dar timpul ne presează. Nici nu știu dacă acei jucători sunt pregătiți fizic, când am discutat în urmă cu o lună de zile nu conta prea mult acest aspect, dar acum e altceva. Pe unii dintre ei i-am văzut în imagini video, sunt buni pentru nivelul ligii secunde. Sau, oricum, pe hârtie și la televizor arată bine, dar să îi și vedem la treabă. Acest club face 100 de ani în 2019, e dureros că am ajuns la acest nivel să nu avem o echipă cât de cât bună. Asta se întâmplă de ceva timp la Brăila, am vorbit cu domnul primar, cu președintele CJ, au spus că atunci când vor intra banii de la buget vom avea și noi. La handbal este buget de 1 milion de euro, la noi nu știm de ce nu se poate. În schimb, UTA s-a mișcat excelent, are buget, pot să plătească salarii bune, au autocar în care nu plouă, ca la noi. Eu respect omul care mă ajută, dar suntem departe de ceea ce există la Arad”, a adăugat Petre.

„Rampa mea de lansare spre fotbalul mare a fost UTA”

Și apropo de Arad, aici unde fostul internațional a debutat în Liga 1 la numai 18 ani, antrenorul Brăilei a mai subliniat următoarele: „Mi-a fost dor de Arad, nu am mai fost demult aici. Îmi aduc aminte de fiecare clipă petrecută la Arad, rampa mea de lansare spre fotbalul mare a fost UTA. Am jucat aici 10-12 meciuri, am dat trei goluri, parcă ieri a fost. Respect acest club și îl am în suflet pe viață, mi-a dat șansa să joc și să arăt ce calitate am. Țin minte că la acea vreme, am pierdut cu Dinamo cu 1-0. Am avut penalty în minutul 87, dar s-a ratat. Vă dați seama că mi-am dorit să obținem un rezultat pozitiv, iar eu să le arăt celor de la Dinamo ce calitate am. Dar, oricum m-au sunat cei de la Dinamo și m-au chemat înapoi, a fost un moment magic pentru mine. Vă dați seama că mi-aș dori mult ca într-o zi să ratez o echipă ca UTA, dar deocamdată sunt unde sunt. Pentru mine munca și respectul față de meserie înseamnă foarte mult, muncesc enorm, dar, deocamdată, norocul nu e de partea mea. Sper ca pe viitor să nu mai am probleme ca și până acum, iar greul de acum să mă ajute pe viitor, în sensul de a fi mai pregătit”.

Dacia Unirea Brăila e ultima în Liga 2-a începând de azi, cu 12 puncte, după ce ACS Poli a trecut de Ripensia în derby-ul Timișoarei. Etapa viitoare joacă acasă cu Academica Clinceni.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 18:27 Campionat
Pe aceeași temă