„Bătrâna Doamnă” îi dă fiori! Viorel Moldovan se teme de deplasarea de la UTA: „Ne va aștepta un meci infernal la Arad. Nu va fi ușor deloc”

Marius ANGHEL 17 Apr. 2019, 12:14 Campionat

Chindia și-a revenit după înfrângerea de la Constanța, 0-1 cu SSC Farul, iar în ultimele trei etape și-a reluat seria victoriilor, câștigând fără probleme cu Dacia Unirea Brăila (3-0), Ripensia (2-0) și ACS Poli (1-0). Până la derby-ul cu liderul Academica Clinceni (programat joi, 25 aprilie, de la ora 17:00), echipa lui Viorel Moldovan trebuie să treacă de UTA, un club de tradiție în fotbalul românesc, care în acest sezon a avut evoluții oscilante, însă care stă fără probleme la mijlocul clasamentului.

Chiar dacă trece printr-o perioadă în care antrenorul principal Ionuț Popa nu poate ajuta cu prezența echipa, din cauza problemelor de sănătate care îl țin în concediu medical, iar lotul îi este afectat de numeroasele accidentări, UTA a demonstrat, cel puțin pe teren propriu, că poate fi un adversar incomod pentru oricine. În urmă cu patru etape o învingea pe Sportul Snagov cu 3-1 și îi declanșa criza în care se află și acum și care i-a coborât pe ilfoveni de pe primul loc tocmai pe poziția a 4-a. Însă tot acasă, „Bătrâna Doamnă” a fost umilită de Luceafărul Oradea (0-3) și nu a putut învinge Pandurii (3-3).

Antrenorul Chindiei, Viorel Moldovan, știe că jucătorii săi nu vor avea o misiune ușoară la Arad. „Ne va aștepta un meci infernal la Arad. În ultimul meci au pierdut cu 3-0 la Metaloglobus, iar cu un meci înainte au făcut egal acasă cu Pandurii Târgu Jiu, rezultate care nu i-au avantajat deloc. Nu va fi ușor deloc pentru noi. În plus, va fi ceva mai greu și pentru că vom juca pe un teren sintetic. Sper să ne pregătim cât mai bine și să ne întoarcem bucuroși de la Arad. Campionatul se va juca până la capăt, fiind foarte echilibrat. Finalul de sezon se anunță tot mai greu”, spune Viorel Moldovan, care pentru acest joc .

Cu opt etape înainte de finalul sezonului, Chindia se află pe locul 2, promovabil direct, cu 66 de puncte, iar UTA e pe poziția a 8-a, cu 42 de puncte.

Meciul dintre UTA și Chindia are loc sâmbătă, de la ora 13:00, la Arad, pe stadionul Motorul.

În tur, meciul dintre Chindia și UTA a fost unul cu șase goluri, târgoviștenii impunându-se cu 4-2. Golurile au fost marcate de Cristian Neguț (33, 83), Daniel Novac (40), Andrei Șerban (53), respectiv Ciprian Rus (12, 66).

În precedenta întâlnire de la Arad, UTA s-a implus cu 2-1, iar în cele nouă întâlniri din ultimele sezoane rezultatele sunt favorabile alb-roșilor: cinci victorii, două egaluri și două înfrângeri.

Marius ANGHEL 17 Apr. 2019, 12:14 Campionat
Pe aceeași temă