Bâtfoi salvează Buftea și o condamnă pe Dinamo II!

Marius ANGHEL 12 May. 2013, 19:10 Campionat

ACS Buftea a luat o gură mare de oxigen odată cu golul lui Marius Bâtfoi și victoria din „Ștefan cel Mare”. Ilfovenii s-au impus cu 1-0, au depășit în clasament Sportul și se pot considera ca și salvați de la retrogradare. De partea cealaltă, echipa pregătită de Tibor Selymeș a devenit „lanterna roșie” a seriei și datorită politicii îndrăznețe a clubului, de a trimite în teren mulți juniori, pare să fie condamnată la Liga a III-a.

Stadionul lui Dinamo a fost sâmbătă martorului unui nou meci slab al Ligii a II-a. Echipa secundă a alb-roșilor a întâlnit pentru a doua oară consecutiv, pe teren propriu, o altă contracandidată la retrogradare și, din nou, a dezamăgit. Înfrângerea la limită în fața lui ACS Buftea e acum decisivă, Dinamo II asigurându-și unul dintre cele două locuri retrogradabile.

Jucătorii s-au trezit în minutul 40

40 de minute au fost nevoiți cei aproximativ 100 de spectatori de la tribuna 0 să îndure până să vadă o ocazie importantă a jocului. Și chiar și așa, ocazia n-a venit după o fază lucrată de jucători, ci după o lovitură liberă executată de Stănescu de la marginea careului, însă puțin pe lângă bara lui Bolboașă, stană de piatră în acel moment. Până atunci, ceea ce mai notasem în carnețel fusese schimbarea fostul dinamovist Andrei Nițu (19), acum căpitan la ilfoveni, după o accidentare.

După ocazia lui Stănescu a urmat înlocuirea speranței Steliano Filip (43) cu o altă speranță, Darius Buia și ultimele minute ale reprizei s-au consumat cu două mari situații de gol, una de fiecare parte, ceva cu adevărat rarisim pentru acest joc. Bolboașă (44) a respins în față, din situație de unu la unu cu Stavilă, scăpat singur în partea dreaptă a careului, și, la intercepție, Roman, de lângă Buia, a reluat direct în portar, deși avea tot timpul să trimită în plasă. De partea cealaltă, Pătrașcu (45) a expediat balonul puțin peste transversală de la 18 metri.

Arman ajunge la cabine după situații de gol rarisime

Repriza a doua a început cu jucătorii puțin mai responsabili pentru viitorul echipei lor. Arman (47) a deschis seria ratărilor personale cu un șut peste poartă, după ce scăpase singur cu Râmniceanu, ca tot Karamyanul din atacul Buftei să se remarce negativ și la următoarele două ocazii. Goalkeeperul dinamovist (57) respinge cu piciorul ca la handbal până la Bâtfoi, acesta pasează ideal în fața porții pentru Arman, care singur cu poarta aproape goală, pune latul și trimite încet, dându-i timp lui Râmniceanu să vină de la cealaltă bară și să rețină incredibil.

Uluiala din atacul ilfovenilor s-a menținut și alte câteva minute mai târziu, atunci când tot Arman a preluat o minge bâlbâită în careul alb-roșilor și a trimis din întoarcere în singurul jucător al gazdelor retras pe linia porții. Pentru aceste trei mari situații de gol nefructificate, Bădoi i-a mulțumit armeanului cu o înlocuire cu Konyeha și atacantul fugea, cu capul în pământ, direct la vestiare.

Bâtfoi asigură salvarea cu golul său

Artavazd și-a salvat însă fratele înlocuit și a creat faza în urma căreia Buftea marca singurul gol al meciului. Karamyanul rămas în teren a pătruns în careu pe partea dreaptă a centrat în fața porții și Bâtfoi (66) a reluat simplu din 6 metri în poartă, spre disperarea lui Ioniță, care a lovit și el mingea după ce aceasta trecuse de linie. Era 0-1, Buftea luase gura de oxigen și de încredere și ultimele minute s-au scurs la fel ca și prima repriză. Cele trei puncte au adus liniștea printre jucătorii echipei ilfovene și pauza de o etapă pe care o vor lua va fi mult mai relaxantă.

Nu același lucru îl putem spune și despre jucătorii lui Dinamo II, în următoarea rundă aceștia având misiunea de a se bate pentru cele trei puncte pe terenul unei alte candidate la retrogradare, Chindia, și dacă nu vor reuși se pot considera retrogradați de pe acum.  

DINAMO II
ACS BUFTEA
0-1

Bâtfoi 66

Râmniceanu – I. Nae, M. Ioniță (cpt.), Burnea, A. Radu – Cazacu (Al. Stan 67), Jugaru, A. Roman, S. Filip (D. Buia 43) – R. Stănescu, Stavilă (N. Oprescu 71)
Antrenor: Tibor Selymeș

Bolboașă – Vențer, Vițelaru, A. Nițu (cpt.)(Fl. Tudorache 19), Al. Dragomir – Codoban, Ad. Udrea, Bg. Pătrașcu, Art. Karamyan – Arm. Karamyan (Konyeha 62), Bâtfoi (Teleoacă 90+2)
Antrenor: Valentin Bădoi

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 May. 2013, 19:10 Campionat
Pe aceeași temă