Baloteștiul îi pune din nou piedică „Bătrânei Doamne”. Diniță știa tot despre UTA: „Puteam să câștigăm și noi și ei, dar nu ar fi fost corect”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 02 Sep. 2017, 17:32 Campionat
Baloteștiul îi pune din nou piedică

După ce în returul sezonului trecut le reteza speranțele utiștilor la promovarea directă după ce îi învingea pe teren propriu cu 2-1, CS Balotești i-a mai predat o lecție UTA-ei, și tot la Șiria. Micuța echipă ilfoveană nu l-a mai avut pe Claudiu Herea în teren în meciul de astăzi, însă cu toate acestea i-a dat o replică tăioasă principalei candidate la promovare.

După o primă repriză albă în meciul ce a contat pentru etapa a 6-a a Ligii 2, desfășurat astăzi la Șiria, Eugen Nica (55′) le-a dat fiori arădenilor atunci când a reușit să-l învingă pe Grahovac. Bogdan Burlă (62′) le-a risipit destul de repede după ce a transformat un penalty, iar reușita lui Cristian Scutaru (69′) părea că le va aduce toate punctele jucătorilor lui Adrian Mihalcea. Nu a fost însă să fie așa, deoarece Andrei Răuță (87′) l-a lăsat încă o dată pe Grahovac fără reacție și a adus egalarea, iar cele cinci minute de prelungiri au fost insuficiente pentru încă un gol învingător de partea utiștilor. S-a încheiat 2-2, iar la final Mihalcea și-a anunțat demisia, făcându-i pe conducătorii, jucătorii și suporterii arădeni să acumuleze și mai multă ură împotriva Baloteștiului.

Cel care merită aprecierile evoluției bune a ilfovenilor este antrenorul Laurențiu Diniță, cel care a schimbat în bine fața echipei după ce a fost numit în locul lui Cornel Nica. Baloteștiul a profitat de slăbiciunile „Bătrânei Doamne” și a lovit când a avut ocazia.

„Sunt foarte mulțumit de rezultat, de echipă. Jucătorii s-au dăruit, au avut atitudine, s-au luptat până în ultima clipă. UTA este o echipă bună, cu jucători importanți, trebuie avut răbdare cu ei, sunt convins că-și vor atinge obiectivul. Acum, încă nu au omogenitatea necesară. Știam ce joacă, cum construiesc, cum încearcă să desfacă jocul pe benzi și am încercat să-i blocăm cum putem mai bine, ieșind – totodată – pe contraatac. Ne-a și ieșit de câteva ori, păcat că nu am marcat la alte două-trei situații clare. Rezultatul e echitabil, chiar dacă puteam să câștigăm și noi și UTA, nu ar fi fost – poate – corect”, a precizat Diniță, citat de Sport Arad, care a dezvăluit și că Baloteștiului are un buget cât un sfert din cel al arădenilor, adică 350 de mii de euro.

Antrenorul ilfovenilor a comentat și faza golului egalizator la doi, una în care arădenii îi reproșează arbitrului că a dictat reexecutarea loviturii libere indirecte. „Din ceea ce am văzut, portarul a atins mingea și golul putea validat în prima fază. Apoi, nu știu ce să spun. Pot să mă leg de penalty-ul UTA-ei, de loviturile libere de pe 16 metri date, poate, prea ușor. Dacă așa a dat > așa a fost, noi suntem o echiă mică, nu ne favorizează nimeni, fiți siguri de asta”, a mai spus Diniță.

După șase etape, CS Balotești are 5 puncte, cu patru mai puține decât UTA și se situează pe locul 16, retrogradabil.

Foto: Ciprian Petcuț

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 02 Sep. 2017, 17:32 Campionat
Pe aceeași temă