Baloteștiul îi pune din nou piedică „Bătrânei Doamne”. Diniță știa tot despre UTA: „Puteam să câștigăm și noi și ei, dar nu ar fi fost corect”

Autori: Adrian MUJEA, Marius ANGHEL Publicat: 02 Sep. 2017, 17:32 Actualizat: 06 Sep. 2017, 15:14 Campionat
Baloteștiul îi pune din nou piedică „Bătrânei Doamne”.  Diniță știa tot despre UTA: „Puteam să câștigăm și noi și ei, dar nu ar fi fost corect”

După ce în returul sezonului trecut le reteza speranțele utiștilor la promovarea directă după ce îi învingea pe teren propriu cu 2-1, CS Balotești i-a mai predat o lecție UTA-ei, și tot la Șiria. Micuța echipă ilfoveană nu l-a mai avut pe Claudiu Herea în teren în meciul de astăzi, însă cu toate acestea i-a dat o replică tăioasă principalei candidate la promovare.

După o primă repriză albă în meciul ce a contat pentru etapa a 6-a a Ligii 2, desfășurat astăzi la Șiria, Eugen Nica (55′) le-a dat fiori arădenilor atunci când a reușit să-l învingă pe Grahovac. Bogdan Burlă (62′) le-a risipit destul de repede după ce a transformat un penalty, iar reușita lui Cristian Scutaru (69′) părea că le va aduce toate punctele jucătorilor lui Adrian Mihalcea. Nu a fost însă să fie așa, deoarece Andrei Răuță (87′) l-a lăsat încă o dată pe Grahovac fără reacție și a adus egalarea, iar cele cinci minute de prelungiri au fost insuficiente pentru încă un gol învingător de partea utiștilor. S-a încheiat 2-2, iar la final Mihalcea și-a anunțat demisia, făcându-i pe conducătorii, jucătorii și suporterii arădeni să acumuleze și mai multă ură împotriva Baloteștiului.

Cel care merită aprecierile evoluției bune a ilfovenilor este antrenorul Laurențiu Diniță, cel care a schimbat în bine fața echipei după ce a fost numit în locul lui Cornel Nica. Baloteștiul a profitat de slăbiciunile „Bătrânei Doamne” și a lovit când a avut ocazia.

„Sunt foarte mulțumit de rezultat, de echipă. Jucătorii s-au dăruit, au avut atitudine, s-au luptat până în ultima clipă. UTA este o echipă bună, cu jucători importanți, trebuie avut răbdare cu ei, sunt convins că-și vor atinge obiectivul. Acum, încă nu au omogenitatea necesară. Știam ce joacă, cum construiesc, cum încearcă să desfacă jocul pe benzi și am încercat să-i blocăm cum putem mai bine, ieșind – totodată – pe contraatac. Ne-a și ieșit de câteva ori, păcat că nu am marcat la alte două-trei situații clare. Rezultatul e echitabil, chiar dacă puteam să câștigăm și noi și UTA, nu ar fi fost – poate – corect”, a precizat Diniță, citat de Sport Arad, care a dezvăluit și că Baloteștiului are un buget cât un sfert din cel al arădenilor, adică 350 de mii de euro.

Antrenorul ilfovenilor a comentat și faza golului egalizator la doi, una în care arădenii îi reproșează arbitrului că a dictat reexecutarea loviturii libere indirecte. „Din ceea ce am văzut, portarul a atins mingea și golul putea validat în prima fază. Apoi, nu știu ce să spun. Pot să mă leg de penalty-ul UTA-ei, de loviturile libere de pe 16 metri date, poate, prea ușor. Dacă așa a dat <> așa a fost, noi suntem o echiă mică, nu ne favorizează nimeni, fiți siguri de asta”, a mai spus Diniță.

După șase etape, CS Balotești are 5 puncte, cu patru mai puține decât UTA și se situează pe locul 16, retrogradabil.

Foto: Ciprian Petcuț

Autori: Adrian MUJEA, Marius ANGHEL Publicat: 02 Sep. 2017, 17:32 Actualizat: 06 Sep. 2017, 15:14 Campionat
Pe aceeași temă