Balint, înaintea meciului Metaloglobus – SSC Farul: „Nu vreau să folosesc clișee, dar trebuie să abordăm jocul ca pe o finală”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 12:21 Campionat
Balint, înaintea meciului Metaloglobus - SSC Farul:**

Două victorii și două egaluri a strâns Metaloglobus în acest debut de an, fiind una dintre cele șase formații din Liga 2 care sunt neînvinse de la reluarea campionatului. În jocurile de pe teren propriu a reușit să se impună (1-0 cu FC Argeș și 2-0 cu CS Mioveni), iar în cele desfășurate în deplasare a obținut remize (1-1 cu Petrolul și 1-1 cu Daco Getica).

Echipa bucureșteană revine în acest weekend pe teren propriu și va întâlni un adversar dintre cei alături de care luptă pentru a evita retrogradarea. Pe stadionul din cartierul Pantelimon ajunge SSC Farul, constănțenii aflându-se la trei puncte în spatele formației antrenate de Laszlo Balint. Va fi un meci în care punctele câștigate vor cântări foarte mult.

Balint vede în SSC Farul o echipă puternică, cu jucători care au calitate individuală și pot decide de unii singuri un meci. Antrenorul speră însă ca, la final, Metaloglobus să se bucure pentru cele trei puncte.

„Farul este, probabil, echipa care s-a întărit cel mai mult în această pauză de iarnă, dintre echipele din a doua jumătate a clasamentului, atât numeric, cât și valoric. Au jucători cu calitate individuală certă, iar situația din clasament îi pune într-o postură în care nu își mai permit pași greșiți. Noi suntem conștienți de faptul că vom juca împotriva unei echipe bune, însă sunt convins că băieții mei au realizat cât de important este acest meci și vor intra pe teren motivați să câștige cele trei puncte. Nu vreau să folosesc clișee, dar trebuie să abordăm jocul ca pe o finală, și sper ca la sfârșitul celor 90 de minute noi să fim cei care ne vom bucura!”, a spus Balint înaintea meciului cu SSC Farul.

Dacă Metaloglobus e neînvinsă în cele patru meciuri oficiale din 2019, dar nu are punctaj maxim, în schimb SSC Farul vine după două înfrângeri și două victorii. În ultimele jocuri, constănțenii au trecut de CS Balotești (1-0) și Pandurii (2-0).

Înaintea desfășurării etapei a 26-a, Metaloglobus ocupă locul 12, cu 29 de puncte, în timp ce SSC Farul e pe poziția a 17-a, retrogradabilă, cu 26 de puncte.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 12:21 Campionat
Pe aceeași temă