Balint, după ce Metaloglobus a scăpat printre degete victoria la Brăila: „Cu tot respectul pentru Florentin Petre și echipa sa, azi noi am fost mai buni”. Arbitrul, luat la țintă

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 31 Mar. 2019, 13:50 Campionat
Balint, după ce Metaloglobus a scăpat printre degete victoria la Brăila:

Metaloglobus și-a continuat parcursul cu rezultate pozitive și în cea de-a șasea etapă desfășurată în 2019, însă echipa bucureșteană nu a putut câștiga, sâmbătă, la Brăila, în fața ultimei clasate din Liga 2, Dacia Unirea. Formația lui Laszlo Balint are doar victorii pe teren propriu și egaluri în deplasare, trei de fiecare parte, și a ratat o bună șansă să se îndepărteze de pozițiile retrogradabile.

După o bară a lui Vlăduț Vlad în minutul 4, Godwin Onyeka (17) a deschis scorul pentru brăileni cu un șut la colțul lung, din doar 4 metri lateral dreapta. Egalitatea s-a restabilit înainte de pauză, când Claudiu Herea (42) a profitat de o ieșire greșită a portarului advers și a înscris cu capul în mingea centrată de Negotei. În partea a doua a meciului, Robert Vîlceanu (56) a adus Metaloglobus în avantaj cu un șut la colțul scurt, iar Lungu (60) și Ovidiu Herea (81) au irosit situații de unu la unu cu goalkeeperul. În finalul jocului, Sahru a obținut penalty, iar Lamine Diakite (90) l-a transformat, pentru ca în prelungiri Ovidiu Herea să vadă al doilea cartonaș galben pentru proteste și să fie eliminat.

Egalul obținut de Metaloglobus la Brăila este considerat nedrept de Laszlo Balint. Antrenorul a acuzat starea proastă a terenului de joc, dar și greșelile de arbitraj: un penalty inexistent, multe cartonașe date ușor și o eliminare lejeră. 

„Pentru noi, deznodământul acestui meci este frustrant, ținând cont de faptul că am controlat partida din primul până în ultimul minut. Cu tot respectul pentru Florentin Petre și echipa sa, azi noi am fost mai buni, în ciuda terenului execrabil și a zilei proaste pe care a prins-o domnul Marius Chițu (n.r. – centralul partidei). Însă, chiar dacă penalty-ul din ultimul minut a fost inexistent, chiar dacă am primit cartonașe galbene și un cartonaș roșu cu mare ușurință, chiar dacă un jucător brăilean a fost iertat de eliminare într-o situație evidentă, nu acestea sunt motivele pentru care am pierdut cele două puncte. Nu ar fi trebuit să ajungem în situația de a primi gol la prima pătrundere în careu a oaspeților, nu ar fi trebuit să ajungem în situația de a fi egalați în ultimul minut, în condițiile în care am ratat cel puțin cinci ocazii imense, mai ales în repriza secundă”, a spus Laszlo Balint pentru Liga2.ro.

Brăila, ca Metaloglobus cu Daco Getica și FC Argeș

Totuși, antrenorul echipei bucureștene recunoaște că și Metaloglobus a avut noroc în acest început de an, așa cum a avut acum Brăila. Balint a fost însă mulțumit de atitudinea jucătorilor. „Dar, să fim corecți, există un echilibru, azi am pierdut puncte pe care meritam cu prisosință să le câștigăm, însă la meciul cu Daco-Getica, și poate chiar cu FC Argeș, am avut șansă. Trebuie să îi felicit pe băieți, au avut atitudine bună, s-au adaptat bine la suprafața de joc, însă am suferit la deciziile de la finalizare. E o lecție din care trebuie să învățăm, suntem obligați să reacționăm etapa următoare, pentru că situația în clasament este foarte echilibrată, și vrem să evităm zona roșie a ierarhiei. Ne așteaptă jocuri dificile, un program aglomerat, acest joc ne lasă și cu absențe notabile pentru următorul meci, însă vom găsi soluții, avem jucători care sunt nerăbdători să joace și să își confirme valoarea”, a mai declarat Balint, care cu o zi înaintea meciului a împlinit 40 de ani și și-ar fi dorit cadou o victorie.

După 27 de etape, Metaloglobus are 33 de puncte și se află pe locul 11, la patru puncte distanță de SSC Farul, ultima formație aflată pe pozițiile retrogradabile. Etapa următoare, Metaloglobus joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu Ripensia (locul 9, cu 35 de puncte).

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 31 Mar. 2019, 13:50 Campionat
Pe aceeași temă