Balint: „Dacă în celelalte meciuri am jucat mai mult cu picioarele, astăzi am făcut-o cu mintea”

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 19 Apr. 2014, 09:35 Campionat
Balint:**

Gabi Balint a fost satisfăcut atât de joc, cât și de rezultat, CS Universitatea Craiova – FC Olt 4-1, dar își pune în gardă elevii pentru a menține același ritm în continuare.

„Mă bucură startul reușit, am jucat cu cap și am marcat trei goluri cu capul. Asta e adevărata valoare a Craiovei. Nu mai vreau să scădem sub această prestație, doar să o îmbunătățim, dar asta înseamnă să rămânem concentrați și să ne dăruim la fel de mult, fiindcă valoarea jucătorilor este incontestabilă. Promovarea nu ține de alții, depinde doar de noi și trebuie să o obținem pe teren, doar invidioșii ne contestă dreptul de promovare” a declarat antrenorul Craiovei.

Antrenorul alb-albaștrilor a obținut a șasea victorie consecutivă de la preluarea echipei. „Am tratat foarte bine meciul. Azi toți băieții au fost foarte bine motivați. A fost un moment, la 1-0, când am cedat puțin terenul, parcă a fost o mică teamă să nu primim gol și le-am oferit lor vreo două situații. Însă una peste alta am meritat victoria, am făcut un joc frumos, un rezultat pe măsură, putea să fie chiar mai mare, că am mai avut vreo două bare și ocazie mare în fața porții. De-aici în sus vreau să văd echipa, de la ceea ce am arătat astăzi și mai bine. Mă bucur mult pentru acest start, pentru că aproape am pornit de la zero. Azi am jucat cu capul. Dacă în celelalte meciuri am jucat mai mult cu picioarele, astăzi am făcut-o cu mintea. Am văzut în repriza a doua o echipă mult mai încrezătoare, mai ales după golul doi am început să dăm drumul la joc”.

Balint a explicat schimbarea închizătorului belgian: „Vandelanoitte a avut o accidentare de acum două săptămâni, a făcut antrenament toată săptămâna, dar azi se pare că a recidivat. Vom vedea de luni în ce condiții se va prezenta”.

Patriche a avut rolul de a-l anihila pe Bancu

Cât despre folosirea lui Răzvan Patriche pe postul de fundaș dreapta, antrenorul Universității a spus: „Patriche nu a jucat de ceva vreme, dar ei îl aveau pe Bancu, un jucător periculos, și am vrut să-mi iau măsurile de precauție. L-am analizat la meciurile jucate de FC Olt și el a fost jucătorul care a creat tot timpul pericol. De aceea am preferat să-mi sacrific un fundaș pe faza de atac, pentru a-l anihila pe Bancu. Iar Patriche s-a achitat foarte bine de sarcinile care i-au fost trasate”.

Contra Bistriței a pregătit un filmuleț pentru a le arăta jucătorilor săi cât de buni sunt

Despre jocul următor, cu Gloria, Balint a declarat: „Săptămâna viitoare vom pregăti meciul cu Bistrița. E un joc greu, pentru că Bistrița e o echipă valoroasă. Le-am făcut un clip băieților, cu toate golurile pe care ei le-au marcat, le-am arătat cât de buni sunt. Dar dacă suntem uniți putem învinge”.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS Universitatea Craiova

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 19 Apr. 2014, 09:35 Campionat
Pe aceeași temă