Băcăuanii continuă seria bună și devin lideri pentru o zi

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 26 Sep. 2015, 17:08 Campionat

N-a fost ușor pentru fotbaliștii de la Sport Club Bacău să evolueze în campionat la doar trei zile după ce furnizaseră surpriza 16-imilor Cupei României, elimina la penalty-uri pe CS U Craiova. Forțat de regulament, dar și de starea de sănătate a elevilor săi, Cristi Popovici a operat patru schimbări în formula de start a echipei sale în meciul de sâmbătă din etapa a 5-a a Ligii 2 cu Gloria Buzău, câștigată în final cu 1-0.

Partida desfășurată pe stadionul Letea a început cu o lovire a adversarului fără minge a lui Dino Eze, rămasă fără sancțiune disciplinară din partea unui arbitru extrem de tolerant cu duritățile oaspeților. În minutul 3, gazdele au deschis scorul, la capătul unei faze în care Adăscăliței a speculat poziționarea defectuoasă a fundașilor adverși, după care a înscris cu un șut la rădăcina barei din dreapta lui Sârbu. Aceasta a fost, de altfel, singura ocazie a primei reprize.

În mitanul secund, „biciuiți” de pe margine de antrenor, buzoienii au ieșit mai mult la joc, dar nu și-au creat decât o ocazie clară, în minutul 84, când Bobe a șutat peste poarta lui Miron, din 4 metri. Anterior, Hurdubei, foarte bine găsit de o pasă lungă a lui Adăscăliței, șutase în portarul Sârbu, de la 6 metri lateral stânga.

Bacăul leagă astfel a cincea victorie (două în cupă și trei în campionat) și trece pe primul loc în clasamentul Seriei I. Să mai notăm și faptul că antrenorul Viorel Ion nu vine la conferințele de presă de după înfrângeri. Interesant e că, la victorii, vine singur și nu-l mai poți opri din discurs…

SC BACĂ‚U        1
GLORIA BUZĂ‚U    0

Adăscăliței ‘3

Bg. Miron (cpt.) – Mihălăchioae, Lozneanu, I. Ursu, Sascău (Burcă ’76) – Sahru, Adăscăliței, C. Neagu (Dumitriu ’66), Pungă (Hurdubei ’66) – T. Ignea, Vraciu
Rezerve neutilizate: E. Savu – S. Vlad, Antim, A. Pavel
Antrenor: Cristian Popovici

D. Sârbu – E. Chivu, Dăniță, Ct. Vlaicu (A. Ghinea ’44), Dino Eze (D. Burlacu ’55) – N. Popescu, Mug. Dedu, Bobe, Bg. Danciu – Pălimaru (cpt.), Răduca (Cl. Dumitrescu ’70)
Rezerve neutilizate: C. Andrei – S. Agache, Al. Marin, Bg. Bălan
Antrenor: Viorel Ion

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 500; Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț); Jucătorul meciului: Cătălin Vraciu.

Cartonașe galbene: Dumitriu (84) / Dedu (8), Vlaicu (33), Pălimaru (54), Bobe (62).

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 26 Sep. 2015, 17:08 Campionat
Pe aceeași temă