Băcăuanii au spart gheața pe teren propriu de abia în retur

Horia Alexoae, Mihai Andries 08 Nov. 2014, 18:23 Campionat

În prima etapă a returului Ligii a II-a, SC Bacău a reușit să obțină prima victorie pe teren propriu din acest sezon, pe fondul căderii fizice a adversarilor. Prima repriză a fost dominată clar de buzoieni, pe când în repriza a doua băcăuanii s-au dezlănțuit și au reușit să înscrie trei goluri.

Meciul a început cu ocazia mare a lui Bogdan Rusu din minutul 11, care din 10 metri lateral stânga a șutat la colțul scurt în bară. Două minute mai târziu, Burcă a respins greșit o minge, iar Răduca a șutat din interiorul careului la colțul lung, reușind să deschidă scorul. În următorul minut, Pârvu a ratat majorarea scorului, șutând din 8 metri peste poartă. Răduca a scăpat singur spre poartă în minutul 15, dar s-a împiedicat când a ajuns la marginea careului.

Același Răduca și-a bătut joc de o mare ocazie, în minutul 25, când a scăpat din nou singur cu portarul, dar a șutat slab, iar Petrariu a prins mingea. În minutul 32, Dumitriu a centrat de pe partea stângă, însă Predoiu a ratat întâlnirea mingii la 4 metri de poartă. Andrei Voicu a părăsit terenul în minutul 35, când a fost luat cu ambulanța după un duel în careu cu Burcă.

Prima ocazie a celei de-a doua reprize a fost în minutul 54, când Bogdan Rusu a centrat în careu, iar Vlaicu a fost aproape de un autogol. Burcă a reușit să egaleze două minute mai târziu, după o execuție spectaculoasă cu interiorul la colțul lung, el aflându-se în apropierea liniei de fund a terenului. SC Bacău a preluat conducerea după ce Bogdan Rusu a profitat de luftul lui Vlaicu, atacantul băcăuan reușind să îl dribleze pe Stoicescu și să înscrie în poarta goală.

Golul de 3-1 (min.74) a fost și cel mai frumos al partidei, Hurdubei șutând imparabil de la 25 de metri în colțul din dreapta al portarului. În finalul partidei, Bogdan Rusu și Hurdubei au fost aproape să înscrie cel de-al patrulea gol pentru băcăuani, însă amândoi au ratat cu poarta goală.

Sport Club Bacău obține astfel a doua victorie din acest sezon, dar rămâne un semn de întrebare vis-a-vis de ce s-ar fi întâmplat dacă adversarii băcăuanilor nu s-ar fi prăbușit din punct de vedere fizic.

SC BACĂ‚U  3
GLORIA BUZĂ‚U 1

Burcă ’56, B. Rusu ’65, Hurdubei ’74 / Răduca ’13

Petrariu – Mihălăchioae, Burcă, Lozneanu (cpt.), Sascău – Căinari (’56 Hurdubei), Adăscăliței, Dumitriu (’79 Taban), Vraciu – Predoiu (’46 B.Ungureanu), Bg. Rusu.
Rezerve neutilizate: Savu – Luncanu, Pungă, Țuțu.
Antrenor: Cristi Popovici.

Stoicescu – P. Grigoraș (’72 R. Dumitru), Vlaicu, Ghinea, Agache – G. Marcu, Cl. Dumitrescu – A. Voicu (’39 Burlacu), Răduca, G. Ghiță – L. Pîrvu (’60 Dăniță).
Rezerve neutilizate: D. Sîrbu – Cr. Iordache, Al. Ioniță, Amet.
Antrenor: Viorel Ion

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 150; Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești); Asistenți: Vladimir Urzică și Ovidiu Arușoaie (ambii din Piatra-Neamț); Jucătorul meciului: Adrian Hurdubei.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Mihai Andries 08 Nov. 2014, 18:23 Campionat
Pe aceeași temă