Baby-Farul, victorie de senzație cu Rapid CFR

După aproape șapte luni de secetă cruntă, ploaia a udat din nou Farul și a readus zâmbet și viață în curtea „marinarilor”. Stropii de apă, mari cât trei puncte, au fost sorbiți de nesaț de buzele arse de soare, dar n-au mai avut puterea să ridice și să salveze o recoltă culcată la pământ și compromisă de mult. Apa a udat însă la rădăcină alte mlădițe ale Farului, care sunt gata să se ridice verzi, drepte și puternice. O nouă echipă prinde contur. Baby-Farul e gata de luptă.

Victorie după aproape șapte luni

FC Farul a realizat aseară prima victorie oficială din anul 2014, trecând cu un scor categoric, 4-1 (2-0), la Constanța, de Rapid CFR Suceava, în etapa a opta a play-out-ului Ligii a II-a. Ultimul succes al „marinarilor” în campionat fusese realizat acum aproape șapte luni, pe 2 noiembrie 2013, culmea, tot la Constanța, și tot împotriva echipei sucevene (1-0). Victoria de aseară a fost însă una de poveste. Categoricul scor și jocul entuziasmant i-au aparținut unei echipe foarte tinere, cu mulți jucători de la juniori, care au avut pe teren o dezinvoltură, o ambiție și un elan incredibile. Pentru puștii Farului nu a contat că s-au confruntat cu o trupă mult mai experimentată (cu fotbaliști gen Semeghin, Daniel Bălan, Mircea Negru, Gafița, Velescu sau Plămadă), care, față de „marinari”, păstra în continuare șanse importante de evitare a retrogradării.

În absența principalului Ștefan Nanu, plecat de la Constanța cu probleme personale, galopul constănțean a fost dirijat de pe margine de secundul Gică Mina, care i-a trimis pe gazon pe: Cl. Puia – Cl. Popa (89 Tudor), D. Ciobanu, Erdal, Barna – Scărlătescu, Buzea (cpt.), Tothăzan (70 Nițescu), Caciandone – Pâslaru, Muscă (80 Coteanu). Golurile au fost marcate de Ciobanu (min. 1), Caciandone (min. 37, cu un șut excelent din careu), Muscă (min. 55), Scărlătescu (73), respectiv Gafița (63).

Rapid CFR Suceava (antrenor, Florin Cristescu) a jucat cu: Hânțăscu – D. Bălan, Ferariu (63 Sava), Velescu, Semeghin (cpt.) – Cerlinca, Sumanariu, Plămadă, Golofca – M. Negru (58 Gafița), Ionesi (42 Arotăriței). Pe lângă cele patru goluri, „marinarii” mai puteau marca, cea mai mare ocazie fiind o bară a lui Pâslaru, la 0-0, în minutul 30. Fiecare fază periculoasă a Feților-Frumoși ai Farului era însoțită de aplauze generoase din tribună.

Puia și Ciobanu, pe post de Casillas și Sergio Ramos

Din minutul 73, Farul a jucat în zece oameni, după eliminarea lui Scărlătescu, care, în euforia momentului, și-a ridicat tricoul în cap după golul marcat și a încasat al doilea avertisment. Tinerii Farului s-au relaxat puțin la 3-0, permițându-le oaspeților să reducă din diferență și să mai aibă câteva ocazii, însă victoria nu a fost pusă în pericol. Rapid CFR Suceava a ratat și un penalty (Semeghin nimerind transversala) în minutul 89. Lovitura de la 11 m a fost acordată pentru un fault în careu al lui Ciobanu la Gafița. În culmea fericirii după ce eroarea sa nu a dus la gol, Ciobanu s-a repezit la Puia și l-a pupat, într-o copie la scară redusă a episodului Casillas – Sergio Ramos din finala Ligii Campionilor.

Azi e Comitetul Executiv

Ieri, în play-out s-au mai jucat meciurile: Dunărea Galați – Unirea Tărlungeni 1-0 (Sfrijan 28) și Gloria Buzău – CF Brăila 0-2 (Ad. Câmpeanu 1, Dima 90+3). Clasament: 1. Tărlungeni – 30p, 2. Buzău – 28p, 3. Brăila – 28p, 4. Suceava – 26p, 5. Galați – 23p, 6. Farul – 13p. În etapa viitoare (penultima din play-out), sâmbătă, 31 mai, de la ora 11.00, se joacă Galați – Farul, Tărlungeni – Buzău și Brăila – Suceava. În Liga a III-a, pică ultimele trei clasate, însă majoritatea echipelor din eșalonul secund speră ca astăzi, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal să aprobe schimbarea sistemului competițional, echipele agreând două serii de 14 echipe, cu play-off și play-out. În această situație, Farul nu ar mai retrograda în Liga a III-a.  

Sursa: Ziua Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă