„Avem șansa să ne redresăm puțin imaginea.” Petre Grigoraș nu se așteaptă la un meci ușor la Mioveni, dar are încredere că jucătorii săi vor face uitată înfrângerea cu Petrolul

Marius ANGHEL 09 May. 2019, 11:33 Campionat

Aflată la doar patru puncte peste ultima poziție retrogradabilă, SSC Farul nu poate sta liniștită în acest final de sezon, astfel că joacă în continuare cu gândul că orice greșeală îi poate complica șansele să rămână în Liga 2. Runda trecută a pierdut de o manieră clară în fața propriilor spectatori cu Petrolul, scor 0-3, iar în această etapă are un nou meci greu, cu CS Mioveni, o formație care își face lot pentru ca în noul sezon să se lupte pentru promovare, însă care în ultimele patru meciuri nu a reușit să câștige, astfel că are o mare presiune asupra sa.

Farul joacă astăzi, de la ora 19:00, la Mioveni, în deschiderea etapei a 34-a a Ligii 2, iar antrenorul Petre Grigoraș vorbește despre șansa de a repara ceea ce s-a stricat după eșecul cu Petrolul. Victoria este ținta constănțenilor, însă nici un rezultat de egalitate nu i-ar nemulțumi.

„În fotbal e bine că ai șansa să-ți repari un pic imaginea pe care o strici într-o altă partidă, cum am făcut noi cu Petrolul. Pentru că nici acum nu pot să uit atât de repede evoluția și scorul, dar se întâmplă și mai case mai mari. Am urmărit și revenirea spectaculoasă a lui Liverpool contra Barcelonei, după un 3-0 în tur, și îți dai, totuși, seama că fotbalul este fotbal, sportul e sport, orice se poate întâmpla, e imprevizibil și atâta timp cât se întâmplă și la case mai mari, noi trebuie să strângem rândurile, trebuie să trecem cu vederea anumite jocuri mai puțin reușite și avem șansa în meciul următor, adică cel de la Mioveni, să ne redresăm puțin imaginea. Sunt convins că vom avea o atitudine bună, sunt convins că băieții vor da dovadă de caracter. Vom întâlni o echipă echilibrată, de nivelul Piteștiului sau aproapiată de Pitești. Cert este că nu e niciun meci ușor. Avem nevoie de puncte. Avem nevoie să stratăm fiecare partidă foarte serios și sunt convins că vom reuși dacă vom avea acea atitudine și determinare pe care am avut-o în majoritatea meciurilor și în deplasare și acasă, cu mici excepții. Eu sunt convins că putem scoate un rezultat favorabil, că ne așteaptă un meci cu Daco-Getica, miercuri, o să trebuiască să jucăm la Luceafărul Oradea, unde avem o deplasare lungă. Așa că timpul ne presează, etape se scurg și din fiecare meci trebuie să scoatem ceva. Nu am reușit etapa trecută, suntem obligați să scoate etapa aceasta. Mă interesează să avem un joc consistent și normal că îmi doresc victoria. Nu pot să spun că un rezultat de egalitate nu ar fi un eșec total, dar e cert că ne dorim mult mai mult. Vom vedea ce vom face, vom vedea care este și starea de sănătate a tuturor componenților lotului, pentru că au fost ceva probleme în această săptămână. Sunt în continuare ceva probleme, așa că sper ca până la ora meciului că am o radiografie exactă și corectă asupra potențialului fiecăruia dintre jucători și să fac alegerile cele mai bune”, a spus Grigoraș în conferința de presă de dinaintea jocului cu CS Mioveni.

„Nu putem să facem calcule, pentru că ele pot fi date peste cap”

Adversarul de astăzi a obținut un punct în ultimele patru meciuri, runda trecută a pierdut la București cu Daco-Getica (1-0), astfel că antrenorul Farului se așteaptă la un meci dificil. Grigoraș nu face calcule în aceste ultime etape rămase de disputat.

„Nu cred că este vreo echipă în campionat care, pur și simplu, să te invite: «Poftim, luați cele trei puncte, duceți-vă acasă și vedeți-vă de treabă». E normal să joace pentru orgoliul lor, pentru viitorul lor, pentru locul în clasament pe care și-l doresc. Într-adevăr, nu au o presiune deosebită, nu sunt nici între primele trei-patru clasate ca să lupte pentru promovare, nici la retrogradare. Dar sunt profesioniști și sunt convins că vor încerca să câștige fiecare partidă. Le-am urmărit rezultatele, le-am urmărit jocul, îi știu și din turul campionatului, când au jucat contra noastră, pentru că nu au făcut foarte multe modifici față de acel lot și acea echipă. Din contră, s-au mai îmbunătățit un pic. Am avut mari probleme, am pierdut acel meci cu 3-0, dar pe teren am reușit in extremis să revenim de la 1-3 și am scos un rezultat de egalitate cu o echipă bună, care ne-a pus mari probleme. E clar că vor dori să câștige și această partidă și că vom avea un meci dificil, dar, repet încă o dată, am încredere în echipă, am încrede în jucători că pot reveni de la o etapă la alta și sunt convins că vor da totul pentru a obține un rezultat bun. Eu nu sunt cu calculele. Ar fi cea mai mare greșeală ce fac în penultima sau ultima etapă. Mă gândesc ce fac în prima etapă, cea mai importantă, după care avem timp să ne gândim la următoarea partidă. Nu putem să facem calcule, pentru că ele pot fi date peste cap”, a mai declarat antrenorul Farului.

Daniel Toma: „E o luptă foarte grea la retrogradare”

Despre meciul cu CS Mioveni, lupta pentru evitarea retrogradării și cum se simte la Farul a vorbit și mijlocașul de 19 ani Daniel Toma, împrumutat în iarnă de la FCSB.

„Va fi un meci dificil, Mioveni e o echipă imprevizibilă, dar sperăm să câștigăm și să ne spălăm imaginea după meciul cu Petrolul, care, cu siguranță, a fost un accident. Nu pot să spun că este presiune, dar fiecare meci este dificil, îl tratăm ca pe o finală. Trebuie să facem primul pas ca să câștigăm la Mioveni. Nu pot să spun că ne-am descurcat mai bine acasă sau în deplasare. Așa a fost să fie. E o luptă foarte grea la retrogradare. Echipele sunt echilibrate valoric, dar sper să câștigăm fiecare meci de acum înapote și să ne salvăm. Mă bucur că Farul mi-a oferit șansa de a juca și sper să dau dovadă că pot evolua și la un nivel mai înalt. Mi-aș dori să mă bat cu Farul la promovarea în Liga 1. Dacă acesta va fi obiectivul, cu siguranță că voi rămâne în continuare”, a spus Daniel Toma, care are șapte meciuri jucate în acest an pentru SSC Farul.

Partida care are loc de la ora 19:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, va fi arbitrată de centralul Ovidiu Petru Oprea (Ploiești) și asistenții Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Cristian Voicu (Focșani). Rezervă este Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov), în timp ce observatori au fost delegați Cristian Sava (Bacău) și Bogdan Mihai Pâncu (Craiova).

Înaintea desfășurării etapei a 34-a, CS Mioveni are 49 de puncte și se află pe locul 7, iar SSC Farul are 39 de puncte și e pe poziția a 14-a, la patru puncte peste Energeticianul, ultima echipă care e pe loc retrogradabil.

În tur, cele două echipe au terminat la egalitate meciul de la Constanta, scor 3-3, după reușitele lui Marius Fotescu (40), Georgian Păun (67) și Nicolae Moise (71), pentru Farul, respectiv Valentin Balint (4), Eduard Stoica (45) și Ionuț Rădescu (52), pentru Mioveni. Totuși, din cauza unei grave erori făcute de stafful tehnic al lui Petre Grigoraș, care l-a trimis pe teren în a doua repriză pe Madikaba Doumbia, neștiind că este în stare de suspendare după ce încasase runda trecută al patrulea cartonaș galben, Farul a pierdut meciul la „masa verde”, cu 3-0.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 09 May. 2019, 11:33 Campionat
Pe aceeași temă