Au întrerupt seceta cu Afumațiul! FC Argeș a câștigat in extremis meciul cu ilfovenii, la primul joc un nou antrenor pe bancă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Nov. 2017, 12:52 Actualizat: 09 Nov. 2017, 12:53 Campionat

FC Argeș a obținut o victorie foarte importantă în economia clasamentului după ce a învins, ieri după-amiază, pe propriul teren, pe CS Afumați, una dintre echipele fruntașe din Liga 2. Alb-violeții s-au impus cu 2-1 la capătul unui meci destul de  tensionat. Acesta a fost practic meciul de debut pentru Augustin Eduard și Paul Ciobanu, care acum câteva zile au fost numiți antrenori interimari la echipa din Trivale.   

Piteștenii aveau nevoie de victorie ca de aer, pentru că nu mai câștigaseră de șase etape. Gazdele au arătat determinare, atitudine și voință, iar insistența lor avea să fie răsplătită până la final. Golurile alb-violeților au fost marcate de Cătălin Stan și Andrei Nilă, în timp ce reușita ilfovenilor a fost semnată de Vasile Olariu.

Piteștenii au început destul de bine partida și au deschis scorul după 25 de minute prin fundașul Cătălin Stan, care a speculat o neînțelegere între fundașii ilfoveni și a trimis balonul în poartă din interiorul careului. Oaspeții au avut șansa egalării câteva minute mai târziu, însă portarul Nicușor Grecu a reușit să blocheze șutul lui Dedu din câțiva metri. Argeșenii mai puteau marca încă o dată până la pauză, însă Năstăsie, din zece metri, a trimis pe lângă poartă.

După revenirea de la cabine, ilfovenii au restabilit egalitatea în urma unei faze care nu anunța nimic. Cătălin Stan l-a faultat în careu pe Dedu, centralul Cătălin Botaș a indicat penalty, care a fost transformat de Olariu.

FC Argeș a trecut în avantaj cu un sfert de oră înainte de final, însă centralul partidei a anulat golul lui Nilă, deși asistentul Patricia Samsudean indicase centrul terenului. Centralul din Timișoara s-a făcut că nu vede nici un henț în careu comis de fundașul Robicek, deși infracțiunea a fost văzută de toți spectatorii de la tribuna oficială. Golul victoriei alb-violeților a fost marcat de Andrei Nilă în primul minut de prelungiri. Atacantul piteștean a speculat o neînțelegere între portarul ilfovean, a interceptat balonul și a înscris cu un lob din interiorul careului.

În urma acestui succes, FC Argeș a urcat pe locul 8 în clasament cu cele 22 de puncte acumulate în 16 etape, în timp ce Afumațiul a rămas cu 27 de puncte și a căzut o poziție, pe 5. La finalul săptămânii, FC Argeș joacă duminică, de la ora 12:00, la Dunărea Călărași, în timp ce CS Afumați o întâlnește pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Chindia Târgoviște.

FC ARGEȘ – CS AFUMAȚI  2-1 (1-0)
Cătălin Stan 25′, Andrei Nilă 90+1′ / Vasile Olariu 64′ – pen.

N. Grecu – Tofan, Cotigă, Șerbănică, Ct. Stan – R. Costin (cpt.)(Nilă 72), I. Șerban, A. Popa (Mih. Panait 60), Rob. Grecu – I. Năstăsie (D. Andrei 86), Buhăescu
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Vișa, D. Oancea, Ct. Barbu
Antrenor: Augustin Eduard

Andr. Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju – Vl. Tudorache, Vas. Olariu (D. Burlacu 65), Rz. Avram (Ispir 81), Buduroi (Vlada 65) – Șt. Vasile, Mug. Dedu
Rezerve neutilizate: Obretin – Buzea, Căliani, Al. Mitu
Antrenor: Vasile Neagu

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Trivale (Pitești – Argeș); Spectatori: 500; Arbitru: Nicolae Cătălin Botaș (Timișoara); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Patricia Samsudean (Timișoara).

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: fb FC Argeș

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Nov. 2017, 12:52 Actualizat: 09 Nov. 2017, 12:53 Campionat
Pe aceeași temă