Au dat cu Știința în bară

Mihai Andries 11 Nov. 2013, 13:12 Campionat

Revenită pe „Municipalul” severinean, după cele două etape de pribegie la Roșiorii de Vede, FC Universitatea Craiova n-a reușit decât o remiză albă cu ASA Târgu Mureș. Gazdele au controlat meciul, dar, fără un atacant veritabil în lot, echipa lui Mititelu a bifat al doilea joc consecutiv fără gol marcat.

De altfel, cea ocazie a meciului i-a aparținut fundașului Mădălin Ciucă, în minutul 68, când balonul trimis de căpitanul Științei a lovit transversala. Tabela nu s-a modificat și elevii lui Nicolo Napoli au încheiat turul pe locul al șaselea, la șapte puncte sub rivala CSU Craiova. Totuși, într-un clasament al meciurilor directe între primele șase clasate, echipa trimisă în exil la Drobeta – Turnu Severin se află pe poziția secundă, având opt puncte, cu două mai mult decât câștigătoarea turului. În aceeași ierarhie fictivă, ASA Târgu Mureș, aflată doar pe cinci în momentul actual, ar intra în play-off de pe primul loc, cu 11 puncte.

Antrenorul italian nu e entuziasmat de clasamentul provizoriu și i-a acuzat de ardeleni că au jucat ultradefensiv. „Așteptam mai mult de la Târgu Mureș. Am întâlnit o echipă care  s-a apărat pe două linii. Am ratat victoria, dar campionatul e lung. Eu nu fac calcule de acum. Pentru mine, play-off-ul începe după ce se termină returul. Atunci vedem cu ce punctaj intrăm în faza următoare”, a spus Nicolo Napoli.

„Un rezultat echitabil, după un joc cu ocazii puține. A fost un meci controlat de Craiova, care ne-a dominat la posesie, dar fără să ne pună mari probleme, chiar dacă a avut o bară. Dacă ar începe acum play-off-ul, noi suntem pe primul loc, cu 11 puncte”, a replicat Ioan Ovidiu Sabău.

Stoican, încântat de Frăsineanu

La meciul de la malul Dunării a asistat și severineanul Flavius Stoican. Actual tehnician al lui Dinamo și-ar dori ca sezonul viitor să fie adversarul echipei la care a debutat în Divizia A, însă nu știe care din cele două Universități va face pasul spre Liga I.

„Chiar dacă nu a avut multe ocazii, Craiova a dominat și merita să câștige. Vreau să-l felicit pe Cornel Frăsineanu, care, deși are o vârstă înaintată, se prezintă ca la 20 de ani. Sper ca în viitorul apropiat, Craiova să revină în prima ligă. Nu știu dacă vom fi adversari sezonul următor. Din punctul meu de vedere, echipa care va promova în Liga I  aceea va fi adevărata Universitatea!”, a precizat Stoican.

FC U CRAIOVA – ASA TG. MUREȘ 0-0

Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă (cpt.), Bușu – Mârzeanu, Săceanu, Frăsineanu, N. Nicolae (Stoianof ”66) – Cl. Bălan (Căle ”66), Baird (Goge ”81)
Antrenor: Nicolo Napoli

Botoșer – Hanca, Vârtic, A. Stoica, Heil, L. Szilagyi (cpt.) – Buhăescu, R. Miclea (Patriche ”90+1), A. Dan, Buhuși (Salem ”87) – Huiban (Danquah ”79)
Antrenor: Ovidiu Sabău
Eliminare Danquah ”90 (două galbene)

Stadion: „Ion Oblemenco” (Drobeta Turnu Severin); Spectatori: 1.200; Arbitru: Marius Bocăneală (Galați); Asistenți: Daniel Ioan Ciocănea (Sibiu) și Alexandru Vodă (Alba Iulia); Jucătorul meciului: Mădălin Ciucă 3

 

Foto de Florin CEAUȘU

Mihai Andries 11 Nov. 2013, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă