În spatele plecărilor lui Trică și Napoli de la ”FC U” Craiova e același motiv. Adrian Mititelu: ”Dau cărțile pe față, niciunul nu l-a suportat. Napoli m-a condiționat indirect”

Andrei PASCU 28 Oct. 2020, 13:00 Liga 2
În spatele plecărilor lui Trică și Napoli de la ”FC U” Craiova e același motiv. Adrian Mititelu: ”Dau cărțile pe față, niciunul nu l-a suportat. Napoli m-a condiționat indirect”

U Craiova 1948 SA a renunțat deja la doi antrenori, după promovarea în Liga 2. Oltenii au trecut, pe rând, de la Eugen Trică la Nicolo Napoli, pentru ca în acest moment să fie pregătiți de Dan Vasilică.

Patronul Adrian Mititelu a vorbit despre motivele care au stat la baza rezilierii contractuale cu cei doi.

Adrian Mititelu: ”Napoli și Trică au plecat din cauza acestui băiat, Dan Vasilică” 

Din precizările omului de afaceri, despărțirea de cei amintiți s-a produs, în mod surprinzător, dintr-un motiv care îl implică pe Dan Vasilică.

Concret, nici Eugen Trică și nici Nicolo Napoli nu au fost în cele mai bune relații cu acesta, astfel că Mititelu a luat de fiecare dacă o decizie fermă și l-a ales pe cel care pregătește echipa în momentul de față.

”Vă dau cărțile pe față. Napoli și Trică au plecat din cauza acestui băiat, Dan Vasilică, care este un superprofesionist și își face foarte bine treaba, dar niciunul nu l-a suportat. Îi respect pe Napoli și Trică, dar am avut de ales între Dan Vasilică și ei, și l-am ales pe primul”, a declarat Adrian Mititelu la  GSP LIVE.

Patronul craiovenilor a vorbit, într-un mod mai detaliat, despre ce s-a întâmplat cu Nicolo Napoli. Se pare că italianul i-a cerut în mod indirect să renunțe la Dan Vasilică. Ar fi fost nemulțumit de anumite lucruri, despre care Mititelu nu a vrut să detalieze, dar a ales în cele din urmă că decizia cea mai bună este să renunțe la antrenorul italian.

Adrian Mititelu, despre rezilierea contractuală cu Nicolo Napoli: ”Decizia era luată înainte de meciul cu Rapid” 

Mititelu a precizat că decizia rezilierii contractuale cu Nicolo Napoli a fost luată înaintea meciului cu Rapid. Chiar dacă partida a fost câștigată de U Craiova 1948 SA cu 5-0, nici acest aspect nu l-a făcut să se răzgândească și a mers mai departe cu planul său.

În același timp, Adrian Mititelu l-a lăudat pe Dan Vasilică, făcându-i o caracterizare detaliată. Este convins că poate ajunge la un nivel foarte bun, nu doar ca preparator fizic, ci și ca antrenor.

”Decizia era luată înainte de meciul cu Rapid, l-am rugat să rămână până atunci. Cu toate nemulțumirile mele, îl duceam și pe el în spate și promovam și cu el. Sau cel puțin așa credeam. Însă m-a condiționat indirect să nu mai fie Vasilică, care pentru mine, este cel mai important om din lot. În primul rând ca preparator fizic. Am văzut ce poate. 

Are și carnet de antrenor, este un tip foarte, foarte bine pregătit. Vasilică pare un nume mai drăgălaș, mai neaoș, dar vă spun că va ajunge în top. Eu nu mă înșel, e bun rău de tot. E școlarizat ca antrenor A, dar până acum a fost doar preparator fizic. Eu unul ca el nu am mai văzut. E gen Neubert, în același stil. Chiar vorbește la superlativ de Neubert. E foarte bun, nu fac afirmații gratuite”, a mai declarat Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu este aproape să ajungă la un acord cu un antrenor străin: ”A mai trecut prin România” 

Acum, U Craiova 1948 SA este aproape să-și găsească antrenor, dar va continua până în iarnă cu Dan Vasilică. Potrivit patronului clubului oltean, în momentul de față s-a ajuns la un oarecare acord cu unul dintre antrenorii cu care a intrat în ultima perioadă în negocieri, dar acesta refuză să vină în timpul campionatului. Este vorba de un străin care a mai trecut prin campionatele noastre.

”Acest antrenor este o persoană foarte serioasă. Mi-a transmis că ar vrea să preia echipa la un moment zero, adică cum ar fi o pauză. Are nevoie să cunoască toți jucătorii și să studieze foarte bine lucrurile.

Vrea să se înhame la o muncă la care nu vrea să fie tras apoi la răspundere. Nu vrea să dea vina pe cel care a pregătit echipa înaintea lui. Că a fost antrenată de Napoli sau că echipa a fost făcută de Trică. Așa că îl vom păstra pe Dan Vasilică până în iarnă indiferent de ce se va întâmpla. Este un om care cunoaște foarte bine lotul și știe toate metehnele jucătorilor. Este unul dintre cei mai vechi de aici de la club.

Cel cu care am avut discuții este un antrenor de afară, dar a mai antrenat prin România”, a spus Adrian Mititelu pentru Ediție.

”FC U” Craiova e pe primul loc în Liga 2

U Craiova 1948 SA și-a consolidat primul loc în Liga 2 și după etapa a 9-a, după succesul cu 1-0 de pe terenul Petrolului. Oltenii au 20 de puncte și sunt neînvinși în cele opt partide pe care le-au disputat până acum. Au acumulat șase victorii și două rezultate de egalitate.

Următorul meci va avea loc marți, 3 noiembrie, pe teren propriu, în etapa a 10-a din Liga 2. Atunci, ”FC U” Craiova va primi vizita celor de la Aerostar Bacău.

Foto principal: Remus Badea / Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-in-negocieri-avansate-cu-un-antrenor-strain-e-o-persoana-foarte-serioasa-a-mai-pregatit-in-romania-dan-vasilica-ramane-pana-in-iarna-19154640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-nu-mai-vrea-la-fc-u-craiova-si-poarta-negocieri-cu-alte-echipe-sunt-ceva-discutii-vedem-din-iarna-ce-a-spus-de-napoli-si-cum-l-a-caracterizat-pe-miti-19154505

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-anunt-mare-dupa-victoria-cu-petrolul-asteptat-de-suporteri-de-la-reinfiintarea-echipei-fc-u-craiova-am-promisiunea-ca-vom-juca-pe-ion-oblemenco-19154422

Andrei PASCU 28 Oct. 2020, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă