Primarul Mihai Chirica, anunț despre viitorul clubului Poli Iași: ”Ne concentrăm să revenim acolo unde am fost. În Liga 2 economisești și bani, și timp”

Narcis POHOAȚĂ 19 May. 2021, 12:17 Liga 2
Primarul Mihai Chirica, anunț despre viitorul clubului Poli Iași: ”Ne concentrăm să revenim acolo unde am fost. În Liga 2 economisești și bani, și timp”

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a vorbit pentru prima dată după retrogradarea lui Poli Iași în Liga 2. Într-o intervenție în cadrul emisiunii Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași, edilul capitalei Moldovei este de părere că Poli Iași ar trebui să continue în eșalonul secund.

În opinia sa, o eventuală pornire din Liga a 4-a cu o altă echipă ar fi ”dezastruoasă”.

Primarul Mihai Chirica, anunț de ultimă oră despre viitorul lui Poli Iași

”Cred că o plecare din Liga a 4-a ar fi dezastruoasă, pentru că să treci prin trei ligi de fotbal cu echipa te costă foarte mult. Doar traseul natural și de succes înseamnă trei ani întârziere, în cazul în care câștigi toate ligile și te îndrepți spre Liga I. Din Liga 2 economisești și bani, și timp și poți spera la o reașezare în Liga I mult mai devreme. Eu nu cred că ar trebui să luăm în calcul Liga a 4-a”, a declarat primarul Mihai Chirica la Radio HIT Iași.

Întrebat dacă municipalitatea va susține echipa în al doilea eșalon, edilul a declarat că speră să găsească înțelegere la consilierii locali: ”Cred că nici nu se va mai putea altfel, pentru că deja am ieșit din liga profesionistă. Acum toate lucrurile se îndreaptă spre o altă abordare. E nevoie de multă înțelepciune. Dacă trebuie ca eu personal să nu am niciun contact cu această echipă, nu voi avea niciun contact cu echipa, atâta timp cât consilierii se îndreaptă ca să sprijine, să nu considere că este un vehicul personal sau un vehicul de campanie, pentru că am văzut că se mai speculează acest lucru.

Am mai spus-o și voi repeta, nu-mi aparține mie această echipă, ea aste a orașului. Așa încât cred că este cea mai bună soluție pe care ar trebui să o abordăm în acest moment, cu înțelepciune. Eu tot sper, tot aștept clipa în care o să apară un investitor în domeniul fotbalului și va spune: Lăsați-ne pe noi, suntem direct interesați să facem performanță!”

Chirica: ”Există prevedere bugetară”

Primarul a mai spus că există prevedere bugetară pentru clubul de fotbal în Liga 2, iar cu o parte din bani ar putea fi achitate datoriile din sezonul în curs, către jucători, staff și ceilalți angajați.

”Datoriile către jucători? Nu știu, depinde de Consiliul Local. Noi prevedere bugetară avem. Deci putem să încercăm să croim un campionat viitor, dar asta depinde de Consiliul Local. Bănuiesc că ar fi fost foarte bine pentru moralul echipei, mai ales după eșecul cu Voluntari, dacă s-ar fi întrunit Consiliul Local, așa cum era firesc, să dea o gură de oxigen echipei. Măcar la nivel aproape teoretic. Pentru că suma nu acoperea nici măcar o lună de salariu, dar aducea un plus de încredere jucătorilor. Dar nu au vrut să o facă tot din orgoliu”, a declarat Chirica.

Totodată, primarul spune că nu știe cine va conduce echipa din sezonul viitor.

”Nu știu. Pentru că acum nu se simte prezența unei structuri de conducere. În primul rând echipa are nevoie de un om care să o trateze cum se cuvine, ca o echipă a unui oraș mare. Avem un Comitet Director, că așa e asociația sportivă și o fostă conducere putem spune deja, care a făcut ce a făcut și suntem unde suntem. Dacă rămâne Comitetul Director? Poate să rămână, poate să nu rămână. Poate să plece toți, poate să vină oricare alții. Dacă vin cu bună credință și vor să facă ceva util pentru orașul ăsta au un prieten în persoana mea.

Dacă vin doar ca să își spele orgoliile personale, cum s-a întâmplat în acest campionat, că nu se înțelege Tanda cu Manda, nu știu de ce, atunci chiar nu mă interesează acest subiect și îi las să-și vadă de orgoliile lor. Mai avem o etapă. Sunt niște lucruri pe care le impune legea. Ca să poți juca în Liga 2 trebuie să plătești salariile la jucători, că așa spune legea.

Dacă vom fi în stare să face, acest lucru putem continua în Liga 2 pe o structură de conducere care să fie credibilă, să ai încredere în ea că poate face lucruri bune pentru oraș, să fie într-un mod rezonabil plătită, nu exagerat, cum a fost de-a lungul ultimilor ani. Și să își asume și eșecurile, nu doar victoriile, așa cum s-a întâmplat în acest campionat.”

Primarul Mihai Chirica nu ia în calcul ca Poli Iași să înceapă din Liga 4 din viitorul sezon, după retrogradarea din Liga 1

”Ne concentrăm să revenim acolo unde am fost”

Mihai Chirica a mai spus că toate scandalurile de la echipă au anunțat cumva retrogradarea Politehnicii din prima ligă.

”Retrogradarea am recepționat-o ca un insucces care a avut un cumul de factori și care în cele din urmă s-a și întâmplat. Pe de altă parte, cu tot optimismul de care de multe ori dau dovadă, îmi cam luasem gândurile cu Liga I după ce am văzut aproape hărțuirea în care intrase echipa imediat după plecarea lui Pancu, divergențele continue dintre actualul – sau ce a mai rămas din președintele clubului – și Comitetul Director, o relație injurioasă în care am spus că nu mă mai bag la mijloc pentru că riști să ieși tu cu mai multe efecte negative decît cei care provoacă acest lucru.

Va trebui să ne concentrăm, am mai trecut prin această etapă. Sper să înțeleagă și consilierii, am discutat și cu domnul Adrian Ambrosie, care este deschis. A și spus-o de la început, așteptăm să se termine campionatul și să putem să facem liniște și pe urmă să luăm decizii. E deschis la orice decizie care este favorabilă clubului și ne concentrăm să revenim acolo unde am fost”, a conchis primarul Mihai Chirica.

Despărțire de Liga 1: Poli Iași deplasează doar 15 jucători la Mediaș. Mai mulți titulari au intrat deja în vacanță

Retrogradată matematic în Liga 2 cu o etapă înainte de finalul sezonului, Poli Iași se desparte, miercuri de Liga 1. Ieșenii vor încheia conturile cu prima ligă în deplasare cu Gaz Metan Mediaș, echipă care are nevoie de victorie pentru a evita barajul.

Prin urmare, dacă pentru ieșeni meciul contează doar pentru statistici și onoare, gazdele sunt obligate să câștige în fața Iașiului pentru a-și asigura un loc în Liga 1 și în sezonul viitor, fără a sta la mâna rezultatelor.

Cum mai mulți titulari, între care Bușu, Baxevanos, Răzvan Popa, Passaglia sau Iriondo au plecat deja în vacanță, antrenorul Nicolo Napoli a deplasat la Mediaș un lot format din 15 jucători. Rămas cu un singur stoper în lot – Ștefan Cană, Napoli a fost nevoit să apeleze la juniorul Cosmin Saizu, iar pe postul de mijlocaș central a convocat un alt jucător de la echipa de juniori, Andrei Moisă.

Înainte de plecarea spre Mediaș, antrenorul Nicolo Napoli a susținut o ultimă conferință de presă în care a precizat că respectă competiția și că va lua o decizie privind viitorul său după o discuție cu conducerea clubului.

”Va fi un meci dificil, dar trebuie să îl jucăm. E ultimul meci, respectăm competiția, mergem acolo și încercăm să facem un meci bun. Nu am decis ce voi face (n.r. – vreți să continuați la Iași?). Joi mă întâlnesc cu conducerea, să vedem ce propun ei. Vedem în ce condiții. Dar acum mă gândesc la meciul de mâine”, a declarat Nicolo Napoli, care a adăugat că Liga 2 este o competiție foarte grea: ”Liga 2 e o competiție foarte grea, pentru că sunt multe echipe de tradiție, sunt multe echipe care își propun promovarea.”

Tehnicianul italian a explicat că echipa ar fi putut face mai mult dacă era ajutată și de conducerea clubului. ”Am venit la Iași să încerc să salvez echipa, dar din păcate nu am reușit. Cred că echipa putea face mai mult, dar și conducerea putea face mai mult, să ne ajute mai mult, doar așa se putea mai mult în teren. Am avut probleme financiare, nu s-au plătit salarii. Nu ne plângem de asta, dar e o condiție fundamentală pentru a reuși să atingem obiectivul împreună”, a mai spus Napoli.

Cum arată 11-le posibil al Politehnicii Iași: Brânză – Popadiuc, Saizu, Cană, Onea – Gaitan, Francisc Cristea – Platini, Vega, Vanzo – Zaharia. Rezerve: Brănescu, Stan, Moisă Mensah.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-prima-retrogradata-matematic-din-liga-1-echipa-din-copou-se-intoarce-in-liga-2-dupa-noua-ani-19185049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ramane-iasiul-in-liga-2-ce-se-va-intampla-cu-datoriile-din-acest-sezon-si-cand-se-ia-o-decizie-19185344

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/daniel-pancu-a-dezvaluit-planul-neasteptat-al-suporterilor-de-la-poli-iasi-19265105#live_close

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/despartire-de-liga-1-poli-iasi-gaz-metan-medias-19265071#live_close

Narcis POHOAȚĂ 19 May. 2021, 12:17 Liga 2
Pe aceeași temă