Au căzut pe 4. Elek i-a adus cu picioarele pe pământ pe jucătorii lui Claudiu Niculescu

Marius ANGHEL 13 Oct. 2014, 14:01 Campionat
Au căzut pe 4.** Elek i-a adus cu picioarele pe pământ pe jucătorii lui Claudiu Niculescu

În loc să urce pe locul 2, CS Mioveni a căzut pe patru în urma înfrângerii de sâmbătă, de la Pitești, cu Unirea Tărlungeni. Galben-verzii au primit gol în minu­tul 11, la o greșeală de marcaj, și-au creat mult mai puține ocazii decât în meciurile precedente, au ratat un penalti, în minutul 59, și au trimis o dată mingea în bară, în minutul 69, trebuind, la final, să se recunoască învinși.   

Calculele hârtiei erau simple, înaintea acestui meci: Mioveniul învinge și poate urca pe locul 2 al clasamentului, având în vedere că avea în față o echipă care nu luase decât un punct în deplasare până la acest meci, în urma unui 0-0, la o altă nou-promovată, FC Caransebeș. Calculele hârtiei nu s-au potrivit, însă, cu realitatea din teren, iar ceea ce antrenorul Claudiu Niculescu avertiza înaintea partidei s-a adeverit, jocul fiind unul foarte greu pentru gal­ben-verzi. Gazdele au făcut cel mai slab meci din acest sezon, deși nimic nu prevestea acest lucru, echipa fiind în formă maximă, după rezultatele excelente obținute în ultimele partide.

Argeșenii au început bine partida, cu două ratări mari, una a lui Bogdan Stoica (reluare cu capul puțin peste, după un corner) și Edi Stoica (șut pe jos, de la 17 metri, puțin pe lângă bară), însă, în minutul 11, Elek a taxat marcajul lejer pe care îl avea și a înscris pe un contraatac, cu capul, din 6 m, în urma unei centrări perfecte, pe scurt, a lui Liviu Nicolae, de pe dreapta. Mioveniul a încercat să revină, dar, în prima repriză, nu s-a mai întâmplat nimic notabil.

La pauză, Niculescu a schimbat doi jucători, Nilă și Biceanu, și i-a introdus pe Vintilă și Mârzeanu, încercând să dea jocului o altă față. A reușit parțial, pentru că, timp de 15 minute, gazdele au forțat mai mult și au dat impresia că pot întoarce soarta jocului. În minutul 59, Vintilă a obținut și un penalti, pe care, însă, tot el l-a ratat, iar de atunci, nu s-a mai legat nimic.

Galben-verzii au mai avut totuși o tresărire de orgoliu, zece minute mai târziu, dar Rada a nimerit bara cu capul, din 6 metri, dintr-o poziție excelentă. Până la final, cei care mai puteau înscrie au fost chiar oaspeții, însă Popescu a fost la post și a respins excelent o minge șutată de Liviu Ni­colae, pe contraatac.

CS MIOVENI                      0
UNIREA TĂ‚RLUNGENI     1

Elek (11)

Oct. Popescu – M. Șchiopu, B. Stoica, I. Rada, Ed. Stoica – Răuță (cpt.), Galan, Biceanu (Mîrzeanu ”46) – A. Popa (V. Mazilu ”76), Nilă (M. Vintilă ”46), Ayza
Rezerve nefolosite: F. Croitoru – C. Negoiță, Năstăsie, Dragalina
Antrenor: Claudiu Niculescu

Niczuly – P. Chiș, I. Șerban, Forika, Iaru – S. Marin (Antoche ”64), N. Cristea, Dâlbea, Pricop (Marcăș ”46) – L. Nicolae (cpt), Elek (Brujan ”78)
Rezerve nefolosite: Dănălache – Petra, Sz. Antal, Istrofor
Antrenor: Daniel Bona

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 13 Oct. 2014, 14:01 Campionat
Pe aceeași temă