ASU Politehnica vrea ca derby-ul cu Ripensia să fie câștigat de echipa care are mai mare nevoie de puncte. „Sperăm să se păstreze tradiția. În tur, ei erau într-o situație mai delicată”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2019, 15:24 Campionat
ASU Politehnica vrea ca derby-ul cu Ripensia să fie câștigat de echipa care are mai mare nevoie de puncte.**

ASU Poli va fi oaspete la partida de sâmbătă cu Ripensia, desfășurată pe stadionul „Dan Păltinișanu”. În tur, elevii lui Cosmin Petruescu au fost gazdele pe aceeași arenă, dar au pierdut cu 1-0, deși erau favoriți. Acum, Ripensia stă mai bine în clasament, iar alb-violeții speră să răstoarne ei ierahiile.

ASU Politehnica nu poate conta pe Munteanu și Marvin Schieb, accidentat. „Urmează o serie de trei jocuri importante atât pentru noi, cât și pentru suporterii noștri. Suntem conștienți de importanța meciurilor și calitatea adversarilor noștri. Din punctul meu de vedere, pozițiile din clasament contează mai puțin în derby-urile locale și zonale. Strict despre jocul cu Ripensia, ne așteaptă o partidă împotriva unei echipe bine organizate, bine așezată în teren, atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv, cu niște trasee de joc bine stabilite, periculoase la fazele fixe. Și care nu întâmplător se află pe locul 9 în clasament. Ambele am înregistrat trei înfrângeri anul acesta, diferența din clasament o fac victoriile lor. Se întâlnesc două echipe care se cunosc foarte bine, niște antrenori care cred că nu ne mai putem surprinde unul pe celălalt, jucători care se cunosc foarte bine și care au jucat de multe ori unii împotriva celorlați. Decisivă în meciul de sâmbătă va fi inspirația în fața porții”, a declarat antrenorul Cosmin Petruescu.

Nu se plâng că meciul nu se dispută în nocturnă

Antrenorul Politehnicii știe că și la meciul tur, deja prezența lui Alex Pelici se făcea simțită la Ripensia. „A adus un plus de experiență competițională. Este un antrenor care a activat la nivelul Ligii 1. A schimbat puțin așezarea în teren, chiar dacă au transferat puțini jucători și din acest punct de vedere omogenizarea e un plus la ei. Pentru mine contează spectacolul, mă refer în primul rând la suporteri. Îmi doresc să vină câ mai mulți suporteri (n.r.- întrebat dacă nu era mai bine în nocturnă). În tur, Ripensia era într-o situație mai delicată decât noi la momentul respectiv și sperăm să se păstreze tradiția, ca echipa care are mai mare nevoie de puncte, să câștige”, a mai spus Petruescu.

Dragoș Cojocaru revine după o pubalgie și spune că ASU vrea să câștige și jocul cu Ripensia, dar și cel cu ACS și UTA. „Urmează un meci important, venim după un meci bun și nu avem altă variantă decât să câștigăm. Urmează trei meciuri importante pentru suporteri și pentru oraș. Pentru mine a fost o perioadă dificilă, dar sper să pot să-mi ajut colegii”, a precizat fundașul stânga.

Cristian Ene a marcat cu Brăila primul gol pentru Politehnica și speră să o facă din nou și sâmbătă. „Sunt fericit că am marcat primul gol. Presiune nu am avut din partea nimănui, dar aveam o dorință foarte mare să marchez. Suntem conștienți că urmează trei meciuri importante. Băieți cu experiență din vestiar ne tot spun că urmează o perioadă importantă”, a precizat Ene.

Înaintea desfășurării etapei a 31-a, Ripensia e pe locul 9, cu 39 de puncte, în timp de Politehnica are 35 și e pe locul 12. Jocul dintre cele două echipe timișorene are loc sâmbătă, de la ora 16:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu” și nu e televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 18 Apr. 2019, 15:24 Campionat
Pe aceeași temă