ASU Politehnica rămâne în a doua jumătate a clasamentului, aproape de Daco Getica, după meciul din Colentina. Cosmin Petruescu: „Un punct câștigat”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Sep. 2018, 11:06 Campionat
ASU Politehnica rămâne în a doua jumătate a clasamentului, aproape de Daco Getica, după meciul din Colentina.** Cosmin Petruescu:

ASU Politehnica a terminat la egalitate, scor 1-1, sâmbătă dimineață, pe terenul celor de la Daco Getica București, un joc care a făcut ca cele două echipe să rămână vecine de clasament. Formația lui Marius Baciu a deschis scorul din minutul 4, prin Eugen Nica. Timișorenii, susținuți în Colentina și de membri ai galeriei Rapidului, au egalat după un penalty executat de Bogdan Bozian și au avut un gol din acțiune anulat.

Daco-Getica a marcat la prima fază importantă, în minutul 4, după o combinație între Stănescu și Teuț, fostul jucător al Politehnicii, care a centrat, iar Eugen Nica doar a împins mingea din 4 metri în plasa porții. Timișorenii au avut două ratări la două mingi jucate cu capul de Plămadă, după centrările lui Ignea, respectiv Schieb. Nici bucureștenii nu s-au lăsat mai prejos, iar Nica a finalizat după un contraatac periculos, dar Murariu a fost pe fază. Până la pauză, Bozian a expediat două baloane peste poartă, iar Bedea l-a pus la treabă pe Gavrilaș, care i-a respins cu dificultate un șut din 15 metri.

Mutările de la pauză au dat roade pentru oaspeți

La pauză, Petruescu a mutat ofensiv, cu Velici și Bănică în locul lui Schieb și Vidrășan. În minutul 51, Velici a obținut un penalty după ce a fost faultat de Călințaru, iar Bozian a executat pentru 1-1. Teuț l-a pus în dificultate pe Murariu la două faze, dar portarul bănățenilor s-a achitat de sarcini. În minutul 69, timișorenii au marcat prin Bedea, însă golul a fost anulat pentru ofsaid. Bucureștenii au mai fost periculoși la o singură fază toată repriza, prin Bustea, în timp ce Bozian a avut un șut care s-a dus puțin pe lângă poartă în minutul 78.

Petruescu are răbdare

Remiza o păstrează pe ASU Politehnica în partea a doua a clasamentului. Antrenorul Cosmin Petruescu are însă încredere că vor veni și punctele. „Partida a început destul de rău pentru noi, iar adversarul a marcat, după o nesincronizare în defensiva echipei noastre. Îmbucurător e faptul că am reușit să echilibrăm jocul, am reușit să înscriem, am mai avut și un gol anulat, dar din poziția în care mă aflam, e normal să dau credit arbitrului. Pentru mine e important faptul că am ajuns în situația de a înscrie și ne-am mai creat alte câteva situații de a marca. În același timp, trebuie să recunoaștem că ocazii au avut și gazdele, mai ales la fazele fixe. Una peste alta, e un punct câștigat în deplasare, la o echipă a cărei forță ofensivă o cunoșteam. În afară de etapa a doua, la Clinceni, au înscris în toate meciurile oficiale din acest sezon, inclusiv în meciul de Cupa României, pierdut cu Rapid. Per total, cred că am făcut o partidă foarte bună, ținând cont de condițiile de joc. Ne dorim cu toții să urcăm în clasament, pentru că am avut un început mai greu de campionat, din punctul de vedere al rezultatelor, nu și al jocului. Am întâlnit echipe din partea superioară a clasamentului, cu care, din punctul meu de vedere, am jucat de la egal la egal. Sunt convins că vor veni și rezultatele”, a punctat tehnicianul timișorenilor.

Cu 11 puncte, ASU Politehnica rămâne pe locul 11 și săptămâna viitoare primește vizita celor de la SSC Farul Constanța. Daco Getica a căzut pe locul 13, cu 10 puncte, iar săptămâna viitoare joacă pe terenul Universității Cluj.

DACO-GETICA BUCUREȘTI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA    1-1
Eugen Nica 4′ / Bogdan Bozian 51′ – pen.

Gavrilaș – Cotigă, Motroc, Vl. Georgescu, Carabela (Al. Ilie 61′) – Călințaru (cpt.), Raph. Stănescu, Val. Dima, Teuț (Rob. Neacșu 68′) – Bustea, Eug. Nica (D. Cârjan 78′)
Rezerve neutilizate: Botaș – Al. Iordănescu, M. Grigore, Bg. Bucur
Antrenor: Marius Baciu

Murariu – Bilia, Scutaru (cpt.), Nicolescu, Cherecheș – Vidrășan (Bănică 46′), A. Ignea – Bedea, Bozian, Schieb (Velici 46′) – I. Plămadă (Lazea 72′)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Dr. Cojocaru, Coadă, Miholca
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Juventus (București); Arbitru: Claudiu Marcu (Constanța); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Druckeria

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Sep. 2018, 11:06 Campionat
Pe aceeași temă