ASU Politehnica, gata pentru debutul de foc din noul sezon. Alb-violeții vor să își ia revanșa cu Chindia. Mera: „Toți cei care au rămas gândesc la fel”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 03 Aug. 2018, 15:23 Campionat

Fotbaliștii de la ASU Politehnica debutează acasă în noul sezon. Cu un meci tare, cu Chindia Târgoviște, duminică, de la ora 15:30. Alb-violeții vor o victorie, dar nu va fi ușor, deoarece formația dâmbovițeană este una din forțele eșalonului secund. Vara aceasta, Chindia a fost preluată de Viorel Moldovan, cel care vara trecută s-a aflat în negocieri cu echipa suporterilor timișoreni.

Antrenorul timișorenilor, Cosmin Petruescu, știe că Târgoviște este o redutabilă forță ofensivă, dar e optimist. „Starea de spirit este una pozitivă, suntem nerăbdători să începem un nou sezon. După cinci săptămâni de pregătire și meciuri amicale așteptăm cu nerăbdare primele meciuri oficiale. Întâlnim o echipă pe care calculele hârtiei o dau favorită din două motive: poziția ocupată în ediția trecută și faptul că au pierdut puțini jucători, față de barajul cu Voluntari a plecat doar Ciobotariu. În amicale, Chindia a înscris 18 goluri, sunt o echipă foarte bună pe faza de atac. Dar, în fotbal, calculele hârtiei nu reflectă mereu realitatea din teren, jucând acasă, din punctul meu de vedere, echipa noastră este favorită. Îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare la meci”, a precizat tehnicanul alb-violeților.

Rana din returul sezonului trecut, încă deschisă

Practic, Politehnica a început meciurile oficiale din anul calendaristic 2018 cu un joc cu Chindia, în care formația antrenată atunci de Nicolae Croitoru a întors scorul de la 1-0 la 1-2. După încă un meci, cu șansele la locul 3 anulat, antrenorul Bogdan Andone și-a dat demisia.

Acum, Ioan Mera spune că cei rămași vor toți o revanșă. „Ne așteptă un meci destul de greu. Au o echipă cu jucători buni pe faza de atac, noi sperăm să nu le dăm spații să își creeze ocazii. Sper ca cu ajutorul publicului care cred că va fi destul de numeros să câștigăm și să debutăm cu bine. Eu, personal, vreau să-mi iau revanșa pentru ce a fost sezonul trecut, am condus până în minutul 80 și ceva și apoi s-au încheiat șansele noastre de a spera. Cu siguranță că toți cei care au rămas gândesc la fel. Nu cred că e important că Viorel Moldovan a fost în discuții să fie antrenor, discuțiile au durat aici doar câteva zile. El este un antrenor bun, un fost mare jucător al României și cred că vom avea un meci dificil”, a punctat Mera.

Rareș Murariu, pe urmele lui Costel Pantilimon

Timișorenii l-au adus împrumut de la Viitorul pe portarul Rareș Murariu. Fotbalistul de 19 ani e vărul lui Costel Pantilimon și destinul face ca va debuta în primul joc la seniori chiar pe „Dan Păltinișanu”.

„E debutul meu, îl aștept cu nerăbdare. Am găsit aici un proiect frumos, o echipă frumoasă, vreau ca duminică să începem bine acest campionat. Este un nivel mai ridicat (n.r. – este prima dată când va apăra într-un meci de seniori), dar asta este în folosul meu. Aceste meciuri mă vor putea ajuta pentru a mă acomoda bine cu colegii. Duminică trebuie să demonstrăm că suntem Politehnica. Am vorbit cu Costel, mi-a dat niște sfaturi. Mi-a spus să muncesc foarte mult, să nu mă culc pe o ureche, că așa cum mă pregătesc la antrenamente voi fi și în joc”, a precizat Murariu.

Partida dintre ASU Politehnica și Chindia Târgoviște are loc duminică, la ora 15:30, și va fi televizată.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 03 Aug. 2018, 15:23 Campionat
Pe aceeași temă