ASU Politehnica, fără căpitan, dar cu mult curaj înainte de derby-ul Vestului. Petruescu: „Știm totul despre adversarii noștri”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 May. 2019, 16:15 Campionat
ASU Politehnica, fără căpitan, dar cu mult curaj înainte de derby-ul Vestului.** Petruescu:

ASU Politehnica va juca sâmbătă cel mai așteptat meci de către proprii fani, derby-ul cu UTA, de data aceasta în orașul de pe Mureș. Suporterii alb-violeți vor primi 300 de bilete și vor face deplasarea la Arad cu trenul, iar echipa vrea un succes mai ales ca o revanșă după meciul pierdut cu concitadina ACS Poli.

La acest derby va fi suspendat Ioan Mera, iar căpitan va fi Cristian Scutaru. „Suntem convinși și conștienți că ne va aștepta o partidă dificilă și importantă în același timp, în contextul general, al poziției din clasament și a ultimului rezultat. Partida va fi dificilă, deoarece întâlnim o echipă bună, care a realizat o campanie de transferuri foarte reușită, mulți jucători cu experiența Ligii 1 și asta s-a văzut în rezultatele pe care le-au înregistrat. Noi trebuie să adunăm puncte. Nu suntem într-o situație foarte bună, mai ales după rezultatele din ultima etapă. Suntem conștienți cu toții de acest lucru. În cele șase etape rămase trebuie să adunăm cât mai multe puncte. Știm totul despre adversarii noștri din punct de vedere al jocului, poziționării, strategiei. Sunt sigur că și ei au la fel de multe informații despre noi”, a declarat Cosmin Petruescu.

Alb-violeții s-au pregătit săptămâna aceasta pe terenul sintetic de la Baza 2, fiindcă meciul se joacă pe o astfel de suprafață, la Arad, pe stadionul Motorul. „Este un meci deschis oricărui rezultat, în care nu cred că va conta avantajul terenului propriu. La Arad vom avea parte de susținerea suporterilor care sunt sigur că vor fi în număr mare. După partida din tur am realizat cu toții importanța unui Poli-UTA. Cu siguranță vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a fae un joc bun și un rezultat pe măsură”, a mai spus Petrescu, care nu are jucători accidentați.

Jucătorii vor să repare rușinea cu ACS Poli

Radu Motreanu a precizat că echipa nu trebuie să uite să fie pragmatică, cu toată motivația pentru meci. „Consider că faptul că am pierdut etapa trecută este o motivație în plus pentru noi. În plus, pentru noi nu cred că există o motivație mai mare decât un meci cu UTA. Mi-aș dori să înțeleagă asta și cei noi, care nu sunt de aici, cât de important e meciul pentru oraș, pentru echipă, pentru suporteri. Sunt convins că vom aborda meciul la victorie, dar trebuie să fim pragmatici pentru că și ei au jucători de calitate și ne pot surprinde”, a declarat Motreanu.  

Bogdan Vasile e născut la Lipova, oraș din județul Arad, dar nu a jucat niciodată pentru UTA. „N-am trăit un meci de asemenea măsură ca jucător, un derby al Vestului. Dar am privit asemenea meciuri în trecut și îmi dau seama cât de important este pentru suporteri. Avem nevoie de cele trei puncte, mai ales că am făcut un meci slab cu ACS Poli, meci din care trebuia să scoatem cel puțin un punct. Cu ocazia aceasta trebuie să spălăm rușinea de la meciul trecut. UTA este o echipă experimentată, au jucători de Liga 1, dar asta nu înseamnă că au un plus față de noi”, a precizat Vasile.

Derby-ul Vestului între UTA și ASU Politehnica Timișoara e programat sâmbătă, de la ora 13:30, la Arad, pe stadionul Motorul, în cadrul etapei a 33-a a Ligii 2.

Înainte jocului, UTA ocupă locul 8, cu 44 de puncte, în timp ce poliștii sunt pe 13, cu 38 de puncte strânse, la trei lungimi de undă de Energeticianul, prima formație aflată sub linie și care retrogradează.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leckzi JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 May. 2019, 16:15 Campionat
Pe aceeași temă