ASU Poli – UTA | Cosmin Petruescu știe că Ionuț Popa e „vulpe bătrână”: „Este un antrenor care își calculează bine pașii. Pregătirea meciului a început-o deja de două săptămâni”

Marius ANGHEL 24 Oct. 2018, 14:28 Campionat

ASU Politehnica încheie „tripla” de derby-uri sâmbătă, cu meciul cu UTA, după partidele cu Ripensia (0-1) și ACS Poli (2-1). Tot vestiarul este montat pentru un succes contra arădenilor, iar Cosmin Petruescu nu își face probleme din acest punct de vedere. Antrenorul se teme însă de „partea tactică”.

Petruescu știe ce-i poate „pielea” lui Ionuț Popa. „Un meci care din punct de vedere motivațional este foarte ușor de pregătit. Avem deja un sentiment de deja-vu, cu această experiență cu ultimele două jocuri, e ultimul meci dintr-o serie de trei, ceea ce, din punct de vedere mental, presupune un consum foarte mare. Pentru noi, cei din stafful tehnic este un meci foarte ușor de pregătit, pentru că toți cei implicați își doresc să câștige astfel de derby-uri. Din puncte de vedere tactic este o partidă greu de pregătit. UTA are un antrenor cu o bogată experiență competițională, care își calculează bine pașii. Din punctul meu de vedere, pregătirea a început-o deja cu două săptămâni înante de meci. Este o echipă care a schimbat formula de start meci de meci, fie din cauza accidentărilor și a suspendărilor, fie pentru că alternau sistemul de la o etapă la alta. Au jucat în doua, poate chiar trei sisteme. Din acest punct de vedere, este o echipă greu de citit. Este foarte important cum pregătim jocul din punct de vedere al fazei de construcție și ofensiv”, a punctat Petruescu despre meciul cu rivala din Arad.

Jucătorii abia așteaptă: „E cel mai frumos sentiment”

Sezonul trecut, Bilia a dat gol și vrea să retrăiască senzația. „Vine UTA, este cel mai așteptat meci pentru suflarea polistă. Sperăm să facem un joc bun, să câștigăm, să-i facem din nu fericiți pentru suporterii noștri. E cel mai frumos sentiment, să joci într-un asemenea derby, să fii căpitan și să dai gol. De mic mi-am dorit să joc într-un Poli- UTA, sentimentul e de nedescris”, a precizat Bilia.

Fost junior al lui Poli, Velici va juca acum prima dată cu UTA într-un meci de seniori. „Aștept un meci de genul de foarte mult. E un meci care nu are nevoie de nicio prezentare, e clar că va fi un duel foarte disputat. Sper să câștigăm și să îi facem fericiți pe suporteri”, a precizat Velici.

Înaintea meciului direct din etapa a 14-a, care e programat sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, ambele echipe au câte 20 de puncte, iar UTA e pe 10, iar ASU Politehnica pe 11.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 24 Oct. 2018, 14:28 Campionat
Pe aceeași temă