ASU Poli n-a avut „bulan” cu Dunărea Călărași! Toni Foale, săgeți către arbitru după remiza cu echipa lui Pustai: „Adversarul nostru a jucat în superioritate numerică”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Oct. 2019, 19:56 Campionat

ASU Poli, rămasă a doua oară fără antrenor sezonul acesta, după demisia lui Mugur Gușatu, a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași, scor 1-1. Prima repriză a fost una cu adevărat soporifică, dar, din minutul 26, oaspeții au deschis scorul cu un penalty bătut de Bogdan Șandru. A doua jumătate a partidei a adus un joc mult mai dinamic, în urma căruia timișorenii au și marcat, prin Alin Ignea. După joc, Antonio Foale, rămas „principal” după plecarea lui Gușatu, s-a plâns de arbitrajul craioveanului Flueran.

Începutul partidei a fost unul cu un ritm bun de joc, dar fără ocazii, cu mingea care nu a ajuns deloc în cele două careuri. În minutul 25, Ignea l-a faultat în careu pe Sîrbu și s-a dictat un penalty contestat de gazde. Bogdan Șandru a marcat pentru deschiderea de scor care nu a dus neapărat la o schimbare și în joc. Timișorenii au avut ocazii, dar nu foarte periculoase, prin Cherecheș, Ungureanu sau Mera. De altfel, Cherecheș a avut și o reluare periculoasă spre propria poartă, „salvată” de Contra.

În contul gazdelor, înainte de pauză, Honciu a prins un șut bun, respins de Contra. În minutul de prelungire acordat, Axente a avut o ratare mare, deși era într-o poziție bună, în fața careului de 16 metri.

După trecerea pe la vestiare s-a jucat un fotbal mult mai interesant

Repriza secundă a fost mult mai interesantă. Tot Honciu a mai avut un șut în forță, care s-a dus pe lângă poartă. Golul a venit însă la celelalte buturi, în minutul 52. După o minge primită de la Axente, Ignea a tras bine de la 20 de metri și Calancea a fost prea visător ca să intervină, deși mingea s-a dus pe centrul porții. După deschiderea scorului, alb-violeții au ratat o ocazie bună la o reluare cu capul a lui Mera, care s-a dus peste poartă.

Poli, trei ratări în trei minute

Dunărea a fost și ea activă în joc, Bogdan Rusu a înscris, dar din poziței de ofsaid, după care Boboc sau Ekollo și-au încercat și ei norocul la poarta lui Contra.

Timișorenii au avut o mare șansă în minutul 72, când Mera a trimis în bara laterală, iar de acolo mingea a sărit în afara porții la mică distanță de a ricoșa în partea opusă a plasei. Au urmat alte șanse irosite, una de Axente, aflat într-o zi slabă, și un șut al lui Zabun scos de Calancea. Ultima mare ocazie au avut-o oaspeții în minutul 84, când Toma a șutat bine, dar Contra a fost din nou pe fază.

Toni Foale spune că arbitrul a avantajat oaspeții

Secundul Antonio Foale a rămas în locul lui Mugur Gușau, care de miercuri a plecat de la echipă. „Au fost două zile normale, la fotbal se poate întâmpla orice. Să-ți plece antrenorul, să vină altcineva. Băieții au continuat lucrul, s-a trecut peste problemă. Cu puțin «bulan», că ai nevoie și de bulan la jocuri, puteam să câștigăm. Dar sunt mulțumit și de prestația jucătorilor, de atitudinea pe care au avut-o, de dorința pe care au arătat-o. Chiar îi felicit pe băieți că au vrut și au arătat că vor să câștige. Din punctul meu de vedere, pot să spun că poate a fost cel mai bun joc. Oricum, a doua repriză a fost foarte bună”, a punctat Foale.

Tehnicianul consideră că s-a dictat prea ușor penalty. „Am început mai greu, și presiunea a fost destul de mare. Orice schimbare crează și… am început puțin mai greu, dar după aceea am revenit, am intrat în normal și chiar s-au autodepășit băieți. Asta mi-a și plăcut, că s-a văzut dorința de autodepășire, de victorie. Dacă jucăm 11 la 11, câștigam mai ușor. Advesarul nostru a jucat în superioritate numerică. A avut un om în plus. În general. Dacă pun și acel 11 metri, din ce am auzit, se vede că nici vorbă. Și cei care au fost aproape, și eu, de la kilometrul 20. Eu consider că au jucat în superioritate numerică”, a precizat antrenorul gazdelor.

Despre plecarea lui Mugur Gușatu: „Nici nouă nu ne-a mai răspuns”

Despre plecarea lui Gușatu, Foale nu a dat prea multe detalii. „Se întâmplă și la alte echipe, șocul, cine știe? Nici nouă nu ne-a mai răspuns. Cred că a fost ceva de moment. Chestii, el le știe mai bine. Nu pot eu să spun mai bine…”, a spus Foale.

Întrebat dacă la Poli e un vestiar mai complicat, tehnicianul a negat ipoteza că aceasta să fi fost problema. „Nu. Sunt băieți cu caracter, bag mâna în foc pentru lucrul acesta. Îi cunosc foarte bine, sunt profesioniști. Nu e așa ușor fotbalul. Nu e așa ușor! Probabil se va căuta, eu sunt doar interimar. N-am licența PRO”, a mai adăugat Foale.

În clasamentul actual, care urmează să fie ajustat după retragerea echipei Daco-Getica, ASU Poli are 14 puncte și e pe locul 17. Săptămâna viitoare, echipa timișoreană se deplasează la Petrolul. Dunărea are acum 16 puncte și e pe locul 14. Etapa viitoare va primi vizita Reșiței.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Oct. 2019, 19:56 Campionat
Pe aceeași temă