ASU Poli, la doar un punct să o urmeze pe ACS Poli pe locurile retrogradabile. Petruescu, mulțumit cu egalul obținut la Pitești: „Am făcut un meci foarte bun”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 13:43 Campionat

ASU Politehnica Timișoara s-a întors doar cu un punct din deplasarea de la Pitești, după ce sâmbătă a remizat cu FC Argeș, scor 0-0. Echipa antrenată de Cosmin Petruescu nu are nicio victorie în cele patru meciuri desfășurate în 2019, iar ultimul succes l-a avut în urmă cu șapte etape. Alb-violeții au doar un punct în plus peste ultimele două echipe clasate pe locurile retrogradabile.

La finalul partidei din etapa a 25-a, Petruescu știa că jucătorii săi n-au făcut un meci spectaculos, s-a scuzat din nou prin faptul că are puțin seniori în „primul” 11, însă s-a declarat mulțimit că nu s-a pierdut. Antrenorul Politehnicii e împăcat cu acest egal, motivând că de pe terenul Argeșului au plecat învinse Petrolul, „U” Cluj sau Clinceni.

„Suntem conștienți că nu a fost un meci spectaculos, dar foarte important pentru noi era să nu pierdem jocul de astăzi. Asta nu înseamnă că am pregătit meciul la egal. Cred că cea mai mare ocazie a meciului ne-a aparținut nouă. În repriza a doua nu am mai avut aceeași forță și consistență în atac. Am început meciul cu foarte mulți jucători Under 21. În lotul de astăzi am avut doar patru-cinci seniori. Cei care au intrat au făcut-o foarte bine. Și-au dorit să scoată un rezultat pozitiv și cred că, din punct de vedere defensiv, am făcut un meci foarte bun. Știam că din deplasare de la FC Argeș se pleacă extrem de greu cu punct sau puncte. Să nu uităm că pe acest teren, Petrolul a pierdut cu 3-0, „U” Cluj și Clinceniul au pierdut și ele, Chindia a câștigat în minutul 92″, a spus Petruescu la finalul meciului cu FC Argeș.

Dacă la Pitești suporterii sunt nemulțumiți de jocul echipei și îi cer demisia lui Emil Săndoi, cu toate că FC Argeș e pe locul 6, în schimb, Cosmin Petruescu se bucură de susținere din partea fanilor timișoreni. În ciuda faptului cu ASU Politehnica a strâns doar șapte puncte dintr-un total de 36 în ultimele 12 etape, iar acum a ajuns la un singur puncte peste ultimele două clasate pe locurile retrogradabile, Petruescu are liniște.

„Vreau să le mulțumim suporterilor care au fost alături de noi. Au făcut un efort fantastic, au plecat în miez de noapte să vină să ne susțină, așa cum o fac în toate deplasările. Le mulțumim și dedicăm acest punct suporterilor”, a declarat Petruescu.

Duminică, de la ora 18:00, ASU Politehnica are un nou meci greu, pe teren propriu, cu Petrolul, apoi se deplasează la CS Mioveni.

Foto: FC Argeș

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 13:43 Campionat
Pe aceeași temă