ASU Poli, la al cincilea meci consecutiv cu rezultat pozitiv după remiza cu Metaloglobus. Mugur Gușatu, mulțumit de evoluția jucătorilor de când i-a preluat

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 11:48 Campionat

ASU Politehnica și Metaloglobus au terminat la egalitate, scor 1-1, un meci destul de echilibrat jucat, miercuri, pe Știința, în prima rundă intermediară din acest sezon al Ligii 2. Timișorenii reușesc să rămână deasupra „zonei roșii” a clasamentului, iar Mugur Gușatu e mulțumit, mai ales că a trecut seria negativă de meciuri fără goluri marcate.

Antrenorul echipei ASU Poli, Mugur Gușatu, a explicat la finalul partidei cu bucureștenii că rezultatul e bun, deoarece o consideră pe Metaloglobus una dintre cele mai în formă echipe ale momentului din Liga 2. „Un meci greu, cu o echipă bună. Din punctul meu de vedere, este în primele trei ca joc din Liga 2, alături de Mioveni și UTA. Dar, lăsând la o parte presiunea rezultatului, a fost un meci plăcut pentru spectatori. Am avut și noi situații de a marca, și ei au avut. A avut puțin mai multă tensiune jocul, ceea ce-l face plăcut pentru spectatorul neutru. A fost un rezultat echitabil, cu toate că ne-am dorit foarte mult victoria. Asta este realitatea la ora actuală. Eu, totuși, spun că suntem pe un drum bun. Să luăm lucrurile bune, nu este un rezultat rușinos”, a spus antrenorul lui ASUPoli despre meci.

Gușatu e de părere că dacă alb-violeții nu ratau ocazia avută după deschiderea scorului, puteau câștiga. „Lucrăm la finalizare foarte mult. Dar contează și cum se apară adversarul și în ce zi suntem. Am avut câteva situații bune, mai ales la 1-0, dacă înscriam pentru 2-0 la acea situație mare, altfel se decide soarta jocului”, a aprecizat Mugur Gușatu.

„Pentru noi, fiecare punct este binevenit, mai ales în ce situație am fost și încă mai suntem”

Antrenorul bănățenilor rămâne realist și spune că și un egal e bun pentru echipa sa. „Pentru noi, fiecare punct este binevenit, mai ales în ce situație am fost și încă mai suntem. Atâta timp cât jucători ies cu conștiința împăcată că au dat totul, eu sunt mulțumit de atitudinea lor. Orice punct este binevenit. Este un rezultat în urma unei munci foarte bune prestate, din punctul meu de vedere”, a mai spus Gușatu.

ASU Poli a deschis scorul în meciul cu Metaloglobus prin Mircea Axente, în minutul 32, însă n-a stat prea mult în avantaj, deoarece Claudiu Herea a egalat dintr-un penalty în minutul 36.

Ajunsă la cinci meciuri consecutive fără înfrângere, în care are însă trei egaluri, ASU Politehnica a acumulat 13 puncte după încheierea etapei a 12-a a Ligii 2 și se află pe locul 13, însă are un joc mai puțin disputat. În runda a 13-a, echipa timișoreană joacă duminică, la Arad, de la ora 11:00, derby-ul Vestului cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 11:48 Campionat
Pe aceeași temă