ASU Poli, „ghinionista de serviciu”! Intermediara îi aduce o deplasare lungă și un meci important în lupta pentru evitarea retrogradării, cu Farul. „Întâlnim campionii transferurilor”

Marius ANGHEL 09 Apr. 2019, 10:13 Campionat
ASU Poli,

ASU Politehnica a rămas deasupra liniei de retrogradare după meciul cu Daco-Getica (1-1), dar e cu un singur punct peste „zona minată” a clasamentului. Un alt joc important e cu echipa clasată imediat deasupra ei, SSC Farul Constanța. După egalul cu bucureștenii, Cosmin Petruescu a precizat că vor apărea schimbări în formula de start, deoarece e nemulțumit de atitudinea unora dintre jucătorii săi.

Vor reveni în lot Scutaru și Jurj, suspendați la meciul cu Daco-Getica. „Cu siguranță vor apărea schimbări. Cu siguranță jucătorii care au fost suspendați în partida de astăzi vor fi apți pentru meciul de la Constanța. Sperăm să nu avem parte de accidentări care nu au părut la prima vedere. Important e să ne refacem din punct de vedere fizic. Poate vom reuși să mai recuperăm și din cei accidentați. Coadă a intrat după câteva antrenamente cu echipa. Preocupare e să ne refacem din punct de vedere fizic și să mai recuperăm din jucătorii accidentați, astfel încât la Constanța să aliniem cea mai bună echipă pe care putem să o facem la ora jocului”, a precizat Petruescu imediat după egalul cu Daco-Getica.

Tehnicianul știe că Farul e un adversar care le poate pune probleme. „Întânim o echipă într-o vizibilă creștere de formă, de rezultat. Vine după patru victorii în ultimele cinci etape. O echipă care s-a schimbat foarte mult în această iarnă. Cred că sunt campionii transferurilor, cu nu mai puțin de 15-16 jucători noi față de turul campionatului. Dacă în primele etape au avut probleme de omogenizare, pe măsură ce au trecut etapele și-au reglat puțin jocul și au început să apară și rezultatele de partea lor. Suntem conștienți de dificultatea partidei, dar suntem încrezători, chiar dacă nu venim într-un rezultat tocmai bun”, a mai spus antrenorul lui ASU despre meciul cu constănțenii.

Mutarea etapei intermediare, cu ghinion pentru echipa suporterilor

FRF a reprogramat și anul acesta intermediară din aprilie. Dacă anul trecut, cei ce conduc fotbalul au „reușit” să programeze runda de la mijloc de săptămână chiar când erau alegerile FRF, acum, din nou, programararea inițială s-ar fi suprapus cu Adunarea Generală și a trebuit să fie mutată. Ghinion pentru alb-violeți.

„Suntem ghinioniștii de serviciu. În turul campionatului, cea mai lungă deplasare am prins-o la Brăila, în intermediară. Acum cea mai lungă deplasare e la Constanța în aceeași etapă intermediară. Dar nu vrem să găsim scuze, important e să găsim soluții pentru a ne întoarce cu un rezultat bun de la Constanța”, a comentat Petruescu acest aspect.

Echipa a plecat de marți dimineața cu avionul la București, de unde merge cu autocarul până la Ovidiu, unde va face și un antrenament. După joc, delegația ASU Poli va dormi la Snagov, dar doar câteva ore, deoarece pleacă spre Timișoara cu cel mai matinal avion de București, cu biletele la preț accesibil.

În clasament, după 28 de etape, SSC Farul e pe locul 13, cu 32 de puncte, iar ASU Poli e pe 14, cu 31. Meciul dintre ele are loc miercuri, de la ora 17:00 și nu e televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 09 Apr. 2019, 10:13 Campionat
Pe aceeași temă