ASU Poli a plecat cu capul plecat de sub Turnul Chindiei. „Am făcut greșeli impardonabile, e jenant să ai tu corner și să primești gol”

ASU Politehnica a început returul Ligii 2 cu o înfrângere fără drept de apel în fața Chindiei. În ziua în care suporterii bănățeni au sărbătorit împlinirea a 95 de ani de la înființarea primei echipe a Universității Politehnica din Timișoara, jucătorii lui Sorin Brîndescu nu au putut să le ofere un moment de bucurie cu un rezultat pozitiv la Târgoviște. Alb-violeții au fost depășiți ușor de Cherchez și compania, cele două goluri ale jocului fiind înscrise în urma unor contraatacuri. Scorul ar fi putut lua proporții mult mai mari dacă dâmbovițenii nu ar fi ratat cu nonșalanță.

Antrenorul Politehnicii, Sorin Brîndescu, e deranjat de faza primului gol, al lui Cherchez, plecat de la un corner la poarta lui Meilă. „Am încercat să jucăm fotbal și am făcut-o deschis. Știam de la meciul din tur că au jucători de viteză, de contraatac, și chiar am atras atenția să evităm contraatacurile din partea lor. Din păcate, am luat două goluri pe contraatac, iar asta mă nemulțumește foarte mult. La primul gol chiar s-a plecat de la un corner al nostru… nouă inși ne-am dus în careul lor. Nu știu… și-au dorit probabil cu toții să marcheze. Am făcut greșeli impardonabile, e jenant să ai tu corner și să primești gol. Mă deranjează, pentru că am anticipat aceste lucruri, să nu le lăsăm spații lui Cherchez și Neguț, care sunt jucători de viteză, jucători foarte, foarte iuți.”, a declarat, citat de druckeria.ro, Sorin Brîndescu.

„Îți trebuie puțină viteză, iar noi am avut astăzi una în minus”

Cu toate că a avut momente în care a avut posesia, ASU Poli a ajuns cu greu la poarta Chindiei. Pentru acest lucru, Brîndescu a dat vina pe starea terenului de joc, a stadionului „Eugen Popescu”, una care totuși este mult mai bună decât a altor echipe din Liga 2, inclusiv a timișorenilor.

„Terenul a fost foarte rău. A fost înghețat la începutul meciului, iar apoi, când a început să se topească, s-a format o pojghiță de noroi care se lipea… Băieții s-au plâns, dar asta nu e o scuză, pentru că și adversarul a jucat în aceleași condiții. Terenul a fost greu, s-a alunecat mult, dar noi am fost preocupați să jucăm, să construim, să încercăm să câștigăm. Am avut și noi câteva situații în prima repriză, iar dacă înscriam, poate alta era soarta jocului. În repriza a doua, am avut posesie prelungită, dar ei s-au apărat multe momente chiar și în 9-10 jucători, astfel că au fost foarte greu de desfăcut, mai ales în aceste condiții ale terenului. E drept, nici nu am avut inspirație și clarviziune în fața porții. Până la 16-20 de metri am adus de multe ori mingea, dar ne-a lipsit pasa finală sau finalizarea, unde n-am fost inspirați.”, a mai spus Brîndescu, care a comentat și ce i-a lipsit echipei sale la Târgoviște: „La fotbal îți trebuie puțină viteză, iar noi am avut astăzi una în minus. Și Ghinescu, și Birău sunt jucători mai iuți, care cred că ar fi putut pune mai multe probleme gazdelor chiar și în acele situații de apărare aglomerată, a fi putut crea mai multe situații. În aceste condiții, am fost puțin mai lenți în zona centrală și la finalizare, chiar dacă am jucat cu doi atacanți.”

Cu toate că a pierdut în prima etapă a returului, ASU Poli a profitat și de eșecurile celorlalte adversare în lupta pentru evitarea retrogradării, astfel că s-a menținut la cinci puncte deasupra liniei roșii. Timișorenii au 16 puncte după 20 de etape disputate în Liga 2.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă