Asta nu e Chindia! Echipa lui Viorel Moldovan s-a făcut de râs cu CS Mioveni, 0-2 lângă Turn

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 08 Sep. 2018, 13:42 Campionat
Asta nu e Chindia!** Echipa lui Viorel Moldovan s-a făcut de râs cu CS Mioveni, 0-2 lângă Turn

Chindia de astăzi nu mai are aproape nimic în comun cu echipa care în iunie se bătea pentru Liga 1, ba chiar ținea în șah Voluntariul 120 de minute pe „Eugen Popescu”, în fața unei tribune pline. De la instalarea lui Viorel Moldovan, jocul e un chin, sistemul și titularii se schimbă de la meci la meci, chit că în primele etape s-au câștigat puncte, toate însă cu emoții mari, inclusiv la codașa Aerostar. Echipa a șchiopătat din debutul sezonului, dar fostul internațional – care nu mai antrenase nicăieri din toamna lui 2016 – a avut liniște la adăpostul victoriilor.

Cu Mioveni, vineri, a fost de-a dreptul umilitor. Mai urât decât cu Argeșul și îngrijorător în perpectiva meciurilor care vin, teoretic mai dificile. Moldovan a început cu 4-2-3-1, formulă care s-a dovedit falimentară. Mijlocul a fost catastrofal, ca și Dudea sau Vătavu pe linia de fund, sau Lungu pe flanc. Veteranul oaspeților, Ayza, a scos un penalty la imprudența lui Mihaiu (17), jucător venit (tot) pe filiera Dinamo, după un scurt sejur la Târgu Măgurele. Iar Valentin Balint (18) nu a iertat de la punctul cu var.

Chindia a contat în atac doar pe Cherchez, două ocazii, în debutul și respectiv finalul mitanului. Moldovan a schimbat și oamenii, și sistemul, după pauză. Vătavu și Lungu au rămas la vestiare, fostul internațional apelând la clasicul 4-4-2. Tot oaspeții au punctat, și tot din penalty, într-o după-amiază urâtă pe „Eugen Popescu”: Aioani l-a secerat pe Năstăsie, iar același Balint (65) a trimis în stânga goalkeeperului dâmbovițean.

De aici s-au întețit reproșurile și huiduielile din tribune, unde au venit peste 1.500 de oameni. „Fiecare e liber să spună ce vrea”, a comentat Moldovan după meci.

În final, Florea (90+3) s-a umplut și el de penibil, cu o execuție jenantă de la punctul cu var. În afara lui Neguț, fotbaliștii Chindiei s-au grăbit spre cabine, într-un cor de fluierături. La cum arată acum, echipa nu poate spera la promovare.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – CS MIOVENI  0-2
Valentin Balint 18′ – pen., 65′ – pen.

Aioani – Martac, Vătavu (C. Dinu 46′), Dudea, Dumitrașcu – Andr. Lungu (Cr. Neguț 46′), D. Novac – Mihaiu, L. Mihai, Cherchez (cpt.)(Crinel Stoica 71′) – D. Florea
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Gîșa, Alin Manea, Bg. Vasile
Antrenor: Viorel Moldovan

Val. Sima – Kilyen, Celea, Burnea, Ct. Alexe – R. Lazăr, Mîrzeanu – Coșereanu (Rădescu 70′), C. Năstăsie, Ayza (cpt.)(Al. Neagu 84′) – Val. Balint (Al. Popescu 90+1′)
Rezerve neutilizate: Fl. Croitoru – Trașcu, Rob. Gherghe, Arsenică
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 1.500; Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Ionuț Marius Bobe (Videle).

După acest rezultat, Chindia rămâne cu 10 puncte, e pe locul 6 și are un meci mai puțin disputat, cu Petrolul, pe care îl desfășoară miercuri, de la ora 19:30, pe „Ilie Oană”. Apoi, în etapa a 7-a joacă din nou în deplasare, la Daco-Getica București.

De partea cealaltă, CS Mioveni a făcut 12 puncte și a urcat pe locul 4. În weekendul viitor joacă pe teren propriu cu Energeticianul.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: fb CS Mioveni

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 08 Sep. 2018, 13:42 Campionat
Pe aceeași temă