ASA Târgu Mureș începe cu dreptul sezon de Liga 2. Muntean a salvat echipa de o remiză surpriză cu nou-promovata Știința Miroslava

Marius ANGHEL 04 Aug. 2017, 21:17 Campionat

În meciul de deschidere al noului sezon al Ligii 2, ediția 2017-2018, ASA Târgu Mureș a câștigat la limită, greu, scor 2-1, partida de pe teren propriu cu Știința Miroslava. Retrogradata din Liga 1 și nou-promovata din Liga 3 au încheiat o primă repriză la egalitate, golul victoriei mureșene fiind marcat pe final de joc. Ambii marcatori ai echipei transilvănene sunt jucători nou-veniți. Rafael Licu și Dumitru Muntean au ajuns la ASA de la Dunărea Călărași, respectiv UTA.

ASA Târgu Mureș a debutat cu dreptul în campionatul Ligii 2, unul în care își propune să promoveze. Însă jocul cu nou-promovata ieșeană nu a fost unul tocmai ușor, victoria bifând-o abia pe final de meci, într-un moment în care Știința părea că poate să păstreze măcar egalul.

Primul jucător care a înscris a fost Rafael Licu (15′). Atacantul venit de la Dunărea a profitat de centrarea lungă, de la mijlocul terenului, a lui Florin Ilie, și a deviat cu piciorul din fața portarului Avram. Energicul Dumitru Muntean (30′) a primit acceptul să zburde pe teren în flancul său stâng și a fost pe punctul de a majora scorul. După un un-doi cu Paul Iacob la o lovitură liberă, fostul utist a șutat de la 16 metri, însă a avut ghinion, deoarece mingea a lovit bara colțului lung. Apoi Știința a fost pe punctul de a marca, însă Taciuc (35′) a tras bine din careu, dar doar puțin pe lângă bară. A fost momentul care a dat încredere Miroslavei, imediat Ovidiu Tăcuțanu (40′) reușind golul egalizator cu o lovitură de cap din 6 metri, pe lângă Florin Iacob rămas pe linia porții, după o centrare din corner.

În partea secundă, ambii antrenori au dorit să se surprindă prin schimbările efectuate, însă nou-intrații nu s-au remarcat în special. Totuși, lunganul Alexandru Marin (75′) a prins un șut bun de la 18 metri și l-a făcut pe Florin Iacob să se întindă serios pentru a scoate în lateral, dar insuficient pentru a-l învinge. A făcut-o în schimb în partea opusă Dumitru Muntean (80′), cu un șut de la 12 metri central în dreapta portarului după ce Schieb bătuse un corner din stânga.

Minutele de prelungiri puteau să aducă egalarea și primul punct pentru Miroslava în Liga 2, însă mingea șutată de Viorică (90+2′) a trecut puțin pe lângă poartă.

ASA se impune astfel la limită și debutează cu dreptul în noul sezon, însă a arătat că mai are mult de muncă pentru a putea emite pretenții în fața echipelor puternice din campionat și pentru a se lupta la promovare. Știința a fost aproape de o surpriză.

ASA TÂRGU MUREȘ – ȘTIINȚA MIROSLAVA  2-1
Rafael Licu 15′, Dumitru Muntean 80′ / Ovidiu Tăcuțanu 40′

Fl. Iacob – R. Băjan, C. Ene, Fl. Ilie, D. Panait – P. Iacob, Candrea (cpt.)(Mijokovic 89′), D. Muntean – Licu, Boiciuc (Schieb 67′), Petriș (Al. Stoica 46′)
Rezerve neutilizate: Moga – Chertes, C. Sîrbu, Petra
Antrenor: Laszlo Balint

R. Avram – Cerneuțanu, Mateciuc, Tăcuțanu, G. Maxim (cpt.) – Sărițanu (Andr. Chindriș 57′), Corban (Nemțanu 71′) – Căinari, Izmană, Taciuc (Viorică 60′) – Al. Marin
Rezerve neutilizate: Turiță – Asăvoaei, Botezatu, Agrigoroaei
Antrenor: Cristian Ungureanu

Stadion: Tran-Sil (Târgu Mureș); Spectatori: 350; Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 04 Aug. 2017, 21:17 Campionat
Pe aceeași temă